Rico lähti paalulta lauantaina, mutta 16 kierroksen kisa päättyi Alvaro Carpe'n voittoon ennen Marco Morellia. Kolmanneksi ajoi Màximo Quiles, joka pitkän kierroksen rangaistuksen vuoksi putosi kymmenenneksi, mutta ajoi siitä huolimatta kisassa kolmanneksi.

Rico Salmela oli pettynyt viidenteen sijaansa.

– Se oli hyvin vaikea kisa, kertoi 16-vuotias ratamoottoripyöräilikä. – Yritin vain pysyä edessä ajavien mukana. Vauhti oli todella hyvä, ja ajattelin yhtenä hetkenä, että nyt on aika puskea, mutta aloin menettää jonkin verran moottorin tehoa, lämpötila oli korkea, eikä minulla ollut tehoa tehdä sitä. Yritin vain parhaani tehdäkseni niin paljon kuin mahdollista. Lopulta se ei ollut, mitä halusin, mutta huomenna juttu on toinen, Salmela totesi.

Sunnuntain kisassa Carpe otti toisen voittonsa Spielbergissä. 17-vuotiaan espanjalaisen voitto tuli isommalla marginaalilla kuin edellisenä päivänä, mutta vain, koska hänen lähin haastajansa Brian Uriarte ajoi ulos viimeisellä kierroksella.

Tämä jätti rakoa Màximo Quilesin ja vaikka 16-vuotias espanjalainen yritti pienentää sitä, ohitti hän maaliviivan kakkosena, 0,245 sekuntia Carpe'sta. Kolmanneksi ajoi 15-vuotias indonesialainen Veda Pratama. Se oli hänen ensimmäinen Rookies Cupin podium-paikkansa.

Rico Salmelalla oli ongelmia matkalla seitsemänneksi.

– Puskin edessä todella kovaa, Rico kertoi. – En tiedä, mitä tapahtui, mutta en pystynyt seuraamaan kenenkään imussa. Viimeisellä kierroksella oli muutamia vaihdemissejä, joiden takia menetin sijoituksia, Salmela harmitteli.

Lauantain kisataltioinnin voit katsoa tästä.

Sunnuntain kisataltioinnin voit katsoa täältä.

Edit 19.08.2024 klo 19.59 Lisätty linkit lauantain ja sunnuntain osakilpailuihin.

Aiheesta aiemmin:

LAUANTAI 17.8.2024 07:31

Rico Salmela ajoi paalupaikalle Itävallassa

MAANANTAI 1.7.2024 07:01

Rico Salmela hienosti podiumilla molemmissa Red Bull MotoGP Rookies Cup:in Assenin osakilpailuissa

SUNNUNTAI 23.6.2024 20:03

Rico Salmela taisteli tärkeät MM-pisteet Fim JuniorGP:n Algarven osakilpailusta

SUNNUNTAI 19.5.2024 23:29

Junior GP: Rico Salmelan murheellinen kisapäivä päättyi näyttävään ilmalentoon Barcelonassa