Rico Salmela on näyttänyt, kuinka loistava kuski hän on molemmissa ajamissaan sarjoissa, kunhan kalusto vain kestää. Tästä saatiin jälleen hieno esimerkki Junior GP:n sunnuntain ensimmäisessä MM-osakilpailussa.

Rico starttasi 6:sta lähtöruudusta ja jo toisella kierroksella hän onnistui, Ricomaisen hienolla ohituksella, nostamaan itsensä kisan kärkeen. Marcos Uriarte ei antanut periksi, vaan roikkui perässä ja kuittasi itsensä ohi Salmelan. Hetken näytti, että kaksikko saisi hienoisen etumatkan takana tulleisiin. Vielä kerran Salmelan onnistui ottamaan kärkipaikka itselleen.

Neljännelle kierrokselle lähdettäessä, takana tulleet Eddie O'Shea ja Jesús Rios pääsivät kärkikaksikon ohi, pudottaen Salmelan neljänneksi. Hyvin pian kävi selväksi, että Salmelan pyörässä oli ongelmia, sillä hän "tippui kuin kivi" sijalle 16. Jälleen tekniikka petti nuoren "lentävän suomalaisen". Tällä kertaa pyörän etuiskuvaimennin antautui.

Teknisistä murheista huolimatta, Salmela nilkutti maaliin, ollen kisan 16. Kaikkiaan kisaan starttasi 32 kuskia.

Osakilpailun voitti Jesús Rios, joka starttasi kahdeksannesta lähtöruudusta, toisena Marcos Uriarte ja kolmantena Adrián Cruces.

Sunnuntain toinen osakilpailu ei lähtenyt käyntiin yhtä hienosti. Startissa Salmela jäi kärkiryhmän hännille 14:sta, pysyen kuitenkin kärkiryhmän mukana koko kisan ajan.

Barcelonan Junior GP:n toisen osakilpailun aikana, nähtiin hämmentävän paljon kaatumisia ja ulosajoja. Vakavimmat ja suomalaisittain ikävin kaatuminen nähtiin kisan viimeisellä kierroksella. Ensin kaatui kolmannelta sijalta O'Shea ja heti perään, kärkiryhmän peräpäässä kaatui useampi kuski samassa rytäkässä.

– Kisakumppani kaatui edessä ja ajoin hänen pyörää päin. Komean ilmalennon jälkeen päädyin hiekoille ja medical centeriin tarkastuksiin. Pieniä kipuja lukuunottamatta, kaikki pitäisi olla kunnossa. Oli kyllä taas ainakin mentaalipuolta kouluttava kisapäivä. Nyt yritän kaivaa parhaat oivallukset talteen ja unohtaa loput, Rico Salmela tiedotti kisan jälkeen.

Sunnuntain toisen osakilpailun voitti yllättäen Alvaro Carpe, Alessandro Morosi tuli toiseksi ja kolmanneksi Marcos Uriarte.

Seuraavan kerran Rico Salmela nähdään Red Bull MotoGP Rookies Cup:in osakilpailussa, joka ajetaan Italian Mugellon radalla 2. kesäkuuta. Toivotaan, että silloin kisakalusto kestää ja löytyy jälleen oikea ajotuntuma sekä hyvä fiilis ajamiseen.

Junior GP:n Barcelonan osakilpailut voi katsoa tästä   Junior GP:n toinen osakilpailu alkaa kohdasta 3:00

Aiheesta aikaisemmin:

SUNNUNTAI 12.5.2024 11:13

Rico Salmelan podiumpaikka suli moottoriongelmiin

LAUANTAI 11.5.2024 22:29

Rico Salmela toiseksi Red Bull MotoGP Rookies Cup:in tiukassa kilpailussa

SUNNUNTAI 5.5.2024 15:32

Junior GP: Rico Salmela huikeaan voittoon Estorilissä

PERJANTAI 19.1.2024 12:31

Rico Salmela Moto3 Junioreiden MM-sarjaan saksalaistallissa: "Pääsemme huipulle askel askeleelta"

PERJANTAI 28.9.2018 13:52

10-vuotias Rico Salmela: "Minusta tulee isona MotoGP-kuski"