Perjantain harjoitukset menivät suomalaisittain hyvin. Päivän toisissa harjoituksissa Rico Salmela kellotti parhaan kierrosajan 1:47.765. Lauantain aika-ajoissa hän koki jälleen tutun kohtalon, kaatuen kisakumppanin löysättyä kaasun hänen edessään keskellä rataa. Salmela pystyi kuitenkin ajamaan vielä aika-ajojen lopussa kaksi kierrosta. Lähtöruuduksi tuli 9. ajalla 1:48.647, vajaa 0.3 sekuntia kärkiajasta 1:48.352, jonka kellotti loukkaantumisen jälkeen kauden ensimmäisen kisaansa osallistunut italialainen Guido Pini.

Sunnuntaina tarkeni Algarven radalla, lämötila oli 29C°. Ensimmäinen osakilpailu loppui Rico Salmelan osalta lyhyeen. Heti ensimmäisellä kierroksella Salmela tuli jälleen "keilatuksi" rytäkässä, jossa kaatui neljä kuskia samaan aikaan. Kukaan kuskeista ei onneksi loukkaantunut ja Salmela pääsi kyllä jatkamaan kisaa, mutta keskeytti muutaman kierroksen jälkeen.

Kilpailu oli lopulta kauden ensimmäisen kisansa ajaneen Guido Pinin ja Álvaro Carpen välinen taistelu. Pini johti viimeisillä kierroksilla, mutta juuri ennen ruutulippua Carpe sai puristettua itsensä voittajaksi 0.038 sekuntia ennen Piniä. Casey James O'Gorman ajoi kolmanneksi 5.588 sekuntia kärjestä jääneenä.

Päivän toiseen osakilpailuun Salmela starttasi 8:sta lähtöruudusta. Hän ei saanut parasta mahdollista starttia. Kolmen ajetun kierroksen jälkeen hän oli 10., yli kaksi sekuntia kärjestä. Paria kierrosta myöhemmin, Salmela oli kirinyt itsensä seitsemänneksi. Seitsemännellä kierroksella, jahdatessaan kuuden kuskin muodostamaa kärkiryhmää, Salmelalla oli tilaa ajaa ja hän kellotti kisan toiseksi nopeimman kierrosajan 1:48.125.

Neljän kärki karkasi omille teilleen, mutta Salmela jatkoi kamppailua JuniorGP:n MM-pisteistä. Huikealla ajollaan hän puristi itsensä lopulta viidenneksi, tiukasti 0.082 sekuntia Casey James O'Gormania nopeampana.

Sunnuntain toisen osakilpailun voitti Guido Pini, toisena Máximo Qiles, 0.292 Pinistä jääneenä ja heti heidän perässään kolmanneksi maalilipulle ajoi Álvaro Carpe 0.327 voittajasta. Jesús Rios jäi puolestaan harmittavat 0.037 sekuntia podiumsijoituksesta, ollen neljäs.

Álvaro Carpe nousi kokonaispisteissä johtoon 90:llä pisteellä. Rico Salmela sai päivän toisesta osakilpailusta tärkeät 11 pistettä ja on nyt kokonaispisteissä 10.

Seuraavat JuniorGP:n MM-kilpailut ajetaan 15.8 Espanjan Jerez:in radalla.

Aiheesta aikaisemmin:

SUNNUNTAI 19.5.2024 23:29

Junior GP: Rico Salmelan murheellinen kisapäivä päättyi näyttävään ilmalentoon Barcelonassa

SUNNUNTAI 12.5.2024 11:13

Rico Salmelan podiumpaikka suli moottoriongelmiin

SUNNUNTAI 5.5.2024 15:32

Junior GP: Rico Salmela huikeaan voittoon Estorilissä

MAANANTAI 22.4.2024 08:47

Rico Salmelan blogi: vauhtia heti luokan kärkeen, molemmissa lähdöissä kanssakilpailijat aiheuttivat keskeyttämisen

PERJANTAI 19.1.2024 12:31

Rico Salmela Moto3 Junioreiden MM-sarjaan saksalaistallissa: "Pääsemme huipulle askel askeleelta"

PERJANTAI 28.9.2018 13:52

10-vuotias Rico Salmela: "Minusta tulee isona MotoGP-kuski"