Niko Lehtiranta ei juuri kuvia kumartanut, vaikka vastassa olivat IRRC Supersport -luokan kärkikuljettajat, tsekkiläinen Marek Cerveny, alankomaalainen  Ilja Caljouw ja brittiläinen Adam McLean. Lehtiranta antoi jo myrskyvaroituksen perjantain ensimmäisissä aika-ajoissa, kellottaen sekä Open Supersport ja IRRC Supersport -luokkien nopeimmat kierrosajat.

Niko Lehtiranta odottamassa varikkoalueelle pääsyä.

Myös Niko Tanskanen näytti perjantaina, että Suomessa on kovia kuskeja. Perjantain aika-ajoissa hän oli Open Supersport -luokan toiseksi nopein ja IRRC Supersportissa viides.

Niko Tanskanen.

Lauantain ensimmäinen varsinainen kisalähtö Imatralla oli Open Supersport -luokan kilpailu. Niko Lehtiranta johti kisaa kahdella sekunnilla, mutta menetti pyöränsä hallinnan ja joutui keskeyttämään kisan. Hurjalta näyttäneestä highsiderista huolimatta, Lehtiranta käveli pois radan sivusta. Lehtirannan kaaduttua Adam McLean vei tämän kisan voiton, Niko Tanskasen ajaessa hienosti toiseksi, ennen Ilja Caljouwta.

Adam McLean oli IRRC Supersportin kokonaispisteissa kolmantena.

Kovasta tärskystä huolimatta ja Kallio Racing tiimin mekaanikkojen aherrettua Lehtirannan pyörän kuntoon, Lehtiranta oli jo kahta tuntia myöhemmin valmiina starttaamaan IRRC Supersport -luokan ensimmäiseen kisaan.

Niko Lehtiranta gridilla ennen IRRC Supersportin starttia.

Lauantaina oli aika ajoin todella lämmintä. Grid girl suojaamassa Niko Tanskasta auringolta.

Adam McLean oli ilmiselvästi tullut enemmän sinuiksi Jarno Saarinen Circuitin kanssa ja päässyt Open-luokassa voiton makuun, joten Lehtirannan ensimmäinen Imatranajon voitto ei tullut ilman taistelua. Heidän takanaan Niko Tanskanen ja  Garry Johnson taistelivat kolmannesta sijasta.

Suomalaiset pitivät pintansa Lehtiranta tuli maalilipulle 0.868 sekuntia ennen McLeania ja Tanskanen voitti Johnsonin 0.141 sekunnin erolla. Kukituksen yhteydessä korkeimmalle korokkeelle mennessä näkyi, että jalka oli aikaisemmasta ilmalennosta saanut kunnon tärskyn, mutta ajamiseen Lentiranta ei antanut sen vaikuttaa.

IRRC Supersport -luokan ensimmäisen kilpailun podium.  Adam McLean, Niko Lehtiranta ja Niko Tanskanen.

IRRC Supersport -luokan ensimmäisen kilpailun podium. Adam McLean, Niko Lehtiranta ja Niko Tanskanen.

Imatranajon sunnuntain aikatauluja muutettiin, uhkaavan saderintaman takia. Päivän ensimmäisenä lähtönä oli IRRC Supersportin kisa. Kisa keskeytettiin jo ensimmäisen kierroksen jälkeen ulosajon seurauksena. Tälläkin kertaa Lentiranta oli ehtinyt kärkeen. Menee aina oma aikansa, että rata saadaan jälleen ajokuntoon.

Niko Lehtiranta voitti perässään tulleen Adam McLeanin lopulta 0.081 sekunnilla.

Jos edelliset kisat olivat tiukkoja, niin IRRC Supersportin uusintalähtö oli hermojaraastavan jännittävä. Lehtiranta ja McLean ottivat tosissaan mittaa toisistaan, mutta jälleen Lehtiranta veti pidemmän korren. Katsomossa hurrattiin, kun Lehtiranta ylitti ruutulipun 0.081 ennen McLeania. Kolmanneksi ajoi IRRC Supersport -luokkaa johtanut  Marek Cerveny ja hänen takanaan nähtiin edellisestä kisasta tuttu taistelupari Tanskanen/Johnson. Tuokin meni alle sekunnin sadasosan taisteluksi, minkä Tanskanen korjasi kotiin. Tanskanen voitti Johnsonin vain 0.078 sekunnin erolla.

Tiesiköhan IRRC Supersport -luokan pistejohdossa ollut Marek Cerveny, kuinka kovan vastuksen tulisi Jarno Saarinen Circuitilla saamaan.

IRRC Supersport -luokan toisen kilpailun podium Adam McLean, Niko Lehtiranta ja Marek Cerveny.

Ravakka ukkoskuuro pyyhkäisi yli Jarno Saarinen Circuitin ja jälleen kisat jouduttiin keskeyttämään. Aikataulut venyivät entisestään, kun kuuron jälkeen rata kuivattiin. Sateen keskeyttämä IRRC Superbike -luokan kisa ajettiin märällä radalla. Rata ehti vähän kuivua Open Supersport -luokan startatessa matkaan, mutta vielä paikka paikoin radalta löytyi kosteitakin paikkoja. Varmaankin sateen ja aikataulujen viivästymisestä johtuen Open Supersportin toisen kilpailun starttiviivalta puuttui lähes puolet kuskeista.

Open Supersport -luokan toisen kilpailun podiumilla Niko Tanskanen (vas.), Niko Lehtiranta ja Mauro Poncini.

Kisasta muodostui Niko-Niko taistelu. Lehtoranta ampaisi kärkeen perässään Tanskanen ja sveitsiläinen Mauro Poncini, jota hienosti haastoi neljäntenä ajanut  Mikko Uski. Nikot menivät menojaan ohitellen seitsemän kierroksen pituisessa kisassa useasti toinen toisensa. Nähtiin todella hyvää kilvanajoa näiden nuorten suomalaisten toimesta. Uski pysyi hienosti Poncinin vauhdissa, mutta lopulta tuli maaliin neljäntenä 0.868 Poncinia hitaampana. Nikojen taistelu pysyi tasaisena maalilipulle asti, mutta Lentiranta korjasi tililleen tämänkin kisan voiton 0.102 sekunnin turvin ennen Tanskasta.

Niko Lehtiranta ajoi Kallio Racing tiimin väreissä.

Juha Helenius onnittelemassa Niko Lehtirantaa.

Niko Lehtirannan viikonlopun saldoksi oli siten huikea: kolme Supersport-luokan voittoa Imatran katuradalta. Niko Tanskasen kolme podium-sijoitusta on myös huomion arvoinen suoritus. Syystä Kallio Racing ja HRT Racing tiimit olivat tyytyväisiä suojattiensa suorituksiin. Näiden kahden nuoren kuskin edesottamuksia pääsee seuraavan kerran seuraamaan Alastarolla ajettavissa Circuit Racingin SM -kisoissa, Lehtiranta ajaa ensimmäistä kauttaan Superbike-luokassa ja Tanskanen tutusti Supersport 600 -luokassa.

Niko Lehtiranta.

Kaikki Imatranajon tulokset löytyvät täältä.

Aiheesta aikaisemmin:

MAANANTAI 8.7.2024 07:01

Kostamolle kymmenes perättäinen voitto Imatralta

SUNNUNTAI 7.7.2024 07:01

Erno Kostamo kirkasti Imatran kruunuaan, voittaen molemmat Superbike -luokkien lauantain kilpailut

LAUANTAI 6.7.2024 08:01

Kostamo hakee vielä säätöjä pyöräänsä, Datzer nopein IRRC Superbike -luokan ensimmäisissä aika-ajoissa

TORSTAI 4.7.2024 14:05