Viikonloppuna ajettiin vain yksi Junior GP:n MM-osakilpailu. Kisa saatiin ajaa aika optimaalisessa, puolipilvisessä 22°C kelissä. Lähtöviivalle asettui jälleen yli 30 nuorta kuljettajaa.

Aika-ajoissa nopeimman ajan saavutti Brian Uriarte, joka oli molemmissa Jerezissä ajetuissa osakilpailuissa podiumilla, voittaen niistä toisen. Toiseksi nopeiten ajoi, sarjaa johtanut Alvaro Carpe, kolmannesta lähtöruudusta pääsi starttaamaan yllättäen Milan Pawelec. Rico Salmela starttasi ruudusta 13.

Salmela sai todella hyvän lähdön, nousten heti kärkikahinoihin kahdeksanneksi. Jo kisan alkuvaiheessa Alvaro Carpe nappasi kärkipaikan ja sai hienoisen kaulan takana tulleisiin Máximo Quilesiin, Guido Piniin ja Uriarteen. Uriarte tipahti välillä yhdeksänneksi, Casey James O´Gormanin noustessa kärkikahinoihin. Salmela jatkoi hienoa nousuaan, ollen parhaimmillaan viidentenä.

Taistelu oli tiukkaa.

Kisan puolen välin jälkeen Carpe oli selkeässä johdossa, hänen takanaan Pini, Quiles ja O´Gorman taistelivat kolmikkona sijoista 2-4. Salmela ei pysynyt enää kärjen vauhdissa, tipahtaen kierros kierrokselta. Hän ajoi kuitenkin lopulta maalilipulle kahdeksantena, yli kahdeksan sekuntia kärjestä jääneenä.

Voiton vei Alvaro Carpe. Kilpailu lopuista podiumpaikoista meni jälleen sekuntipeliksi, jonka tällä kertaa voitti toiseksi tullut Máximo Quiles, joka oli 0,123 sekuntia nopeampi kolmanneksi ajanutta Casey James O´Gormania. Guido Pini hävisi vain 0,136 sekuntia O´Gormannille, ollen neljäs. Paalulta startannut Brian Uriarte oli lopulta viides, 6.371 kärjestä jääneenä.

– Oli kyllä vaikea kisa. Sain hyvän lähdön, ja oli todella hyvät ensimmäiset kierrokset, 13 sijalta kärjen mukaan top 4-5-sijoille.

– Kisaan lähdettiin pehmeällä eturenkaalla. Se ei toiminut, rengas kului aika äkkiä loppuun. Etunen alkoi kulumaan todella äkkiä ja takarengas alkoi sutia todella paljon tyhjää. Kun ajoi muiden perässä, niin tuntui että niillä oli enemmän tractionia (vetoa). Oikean puolen mutkissa sain todella paljon kiinni, mutta kun avauksissa ja keskimutkassa pyörä vain luisti, niin en pysynyt perässä.

#27 Rico Salmela oli kärkikahinoissa heti #83 Alvaro Carpen, #28 Maximo Quilesin ja #67 Casey James O´Gorman takana.

Rico Salmela oli kärkikahinoissa heti #83 Alvaro Carpen, #28 Maximo Quilesin ja #67 Casey James O´Gormanin takana.

– Vähän harmittaa, kun tämä uusi asfaltti tuhoaa renkaan. Muuten oli todella hyvä fiilis ja olisi ollut todella hyvä ajaa ja varmasti olisi saanut hyvän kisan, mutta se nyt oli tällainen. Jotkut asiat kyllä parani huomattavasti. Set upia ja omaa ajotyyliä pitää vielä kehittää ja tottua enemmän siihen, kun rengas alkaa luistamaan.

– Parempaan päin kumminkin. Uudella ja vähän käytetyllä renkaalla ajaminen oli todella hyvä ja pystyi ottamaan sijoja koko ajan paremmaksi. Nyt tuli uusi homma, kun noi renkaat alkoi luistamaan niin mahdottomasti, se oli vähän vaikeaa. Mutta ei kai siinä. Niistä opitaan ja seuraavaa kisaa kohti. Huomenna lennetään Suomeen. Laitan päivityksiä, jos Suomessa on sellaisia kelejä, että pääsee treenaamaan, kommentoi Rico Salmela kisan jälkeen.

Rico Salmelan Facebook-sivut lakkasivat toimimasta.

Metan lähettämä viesti #27 Rico Salmelan sivujen poistosta.

Facebook ilmoitti yllättäen, täysin käsittämättömästä syystä poistaneensa #27 Rico Salmela Facebook-sivun. Aiotteko tehdä jotain sen suhteen?

– Yritetään, mutta katsotaan miten käy, vastasi Tero Salmela.

Junior GP:n MM-sarjan viimeiset osakilpailut ajetaan 24.11.2024 Espanjassa Ricardo Tormon radalla. Toivottavasti rengasongelmat saadaan siihen mennessä ratkaistua ja Ricon FB-sivut palautettua.

Sunnuntaina ajetun osakilpailun voi katsoa täältä. Junior GP:n MM-kilpailu alkaa noin kohdasta 2:06:00.

Edit 13.10.2024 klo 21.02 lisätty kaksi kuvaa kisoista.

Aiheesta aikaisemmin:

TIISTAI 17.9.2024 08:01

Rico Salmelan JuniorGP MM-kisaviikonloppu päättyi harmittavasti highsideriin

SUNNUNTAI 23.6.2024 20:03

Rico Salmela taisteli tärkeät MM-pisteet Fim JuniorGP:n Algarven osakilpailusta

SUNNUNTAI 19.5.2024 23:29

Junior GP: Rico Salmelan murheellinen kisapäivä päättyi näyttävään ilmalentoon Barcelonassa

SUNNUNTAI 5.5.2024 15:32

Junior GP: Rico Salmela huikeaan voittoon Estorilissä

MAANANTAI 22.4.2024 08:47

Rico Salmelan blogi: vauhtia heti luokan kärkeen, molemmissa lähdöissä kanssakilpailijat aiheuttivat keskeyttämisen

PERJANTAI 19.1.2024 12:31

Rico Salmela Moto3 Junioreiden MM-sarjaan saksalaistallissa: "Pääsemme huipulle askel askeleelta"