Aika-ajojen perusteella, ensimmäisestä lähtöruudusta pääsi starttaamaan Guido Pini ajalla 1:45.321. Seuraavina Brian Uriarte, Álvaro Carpe, Jesús Rios, Máximo Quiles. Riko Salmelan aika 1:46.304 oikeutti kuudenteen lähtöruutuun.

Uriarte sai huippustartin ja peräänsä Carpe, Rios, Pini ja Salmela. Toisella kierroksella näytti siltä, että Quiles kiilaa liian läheltä Salmelaa ja väistäessään Salmela ajoi mutkan leveäksi, pudoten yhdeksänneksi.

Kisassa nähtiin ikävän paljon kaatumisia, ulosajoja ja "kolareita". Kolmannella kierroksella kuudentena ollut  Facundo Llambias ja seitsemäntenä ollut Hakim Danish ajoivat ulos radalta. Kierrosta myöhemmin Máximo Quiles koki saman kohtalon.

Neljän kärki Uriarte, Pini, Rios ja Carpe, karkasivat. Heidän perässä tuli seitsemän kuskin joukko, jossa Salmela taisteli sijoituksista 7-9.

JuniorGP MM-taistoa. #96 Guido Pini, #28 Maximo Quiles, #51 Brian Uriarte ja #27 Rico Salmela.

Viidennellä kierroksella kolmantena ollut Jesús Rios menetti mutkassa pyöränsä hallinnan ja soralle ajautunut pyörä heitti ikävästi soraa radalle kyseiseen mutkaan. Tässä vaiheessa kärjen järjestys oli Uriarte, Pini, Carpe ja Adrián Cruces, Salmelan ollessa seitsemäntenä.

Kisan puolessa välissä Pini nousi johtoon. Pini ja Uriarte olivat tässä vaiheessa jo päässeet karkaamaan. Heillä oli selkeä ero kolmantena ajaneeseen Carpehen nähden. Kun kärkikolmikko meni menojaan, heidän perässään seitsemän kuskia taistelivat ryppäänä sijoista 4-10, Salmela edelleen tässä joukossa mukana.

Radalla tapahtui kaiken aikaa, sijalla yhdeksän ajanut Jakob Rosenthaler menetti pyöränsä hallinnan hurjassa highsiderissä, eikä hänen takaan ajaneella Dodo Boggiolla ollut mitään mahdollisuutta väistää, jolloin hän ajoi päin Rosenthalerin pyörää. Salmela oli edelleen seitsemäntenä.

#78 Jakob Rosenthaler menetti ajokkinsa hallinnan ja hänenkin kisa päättyi highsideriin.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Pini johti edelleen, Uriarte tiukasti perässään. Carpe sai ajella rauhassa kolmantena ja Salmela aloitti tutun kirin, nousten tiukassa nipussa ajaneessa ryhmässä viidenneksi. Maaliviivalla käytiin hurja taistelu neljännestä sijasta, mutta Salmela ei aivan päässyt ohi Adrián Crucesta, jääden hänestä vain 0,042 sekuntia ollen viides.

Guideo Pinin voittoaika 26:34.688
2. Brian Uriarte                +0,085
3. Alvaro Carpe              +13.094
4. Adraán Cruces           + 21.547
5. Rico Salmela             + 21.589

Päivän toiseen lähtöön startattiin samassa järjestyksessä. 32 kuskia oli jälleen valmiina 15 kierroksen kisaan.

Brian Uriarte sai loistavan lähdön, perässään tuttuja kilpakumppaneita Alvaro Carpe, Jesús Rios, päivän aikaisemmassa kisassa kaatunut Máximo Quiles, Guideo Pini ja Rico Salmela.

Kolmannella kierroksella Salmela oli jo viidentenä, mutta putosi 7. Uriarten johtaessa, Quiles toisena, kolmantena Pini, perässään Carpe.

Aamupäivän kisasta poiketen, kärki ei päässyt karkaamaan, vaan kymmenen kuskin ryhmä muodosti kärkiryhmän. Ulosajoilta ei tässäkään kisassa vältytty. Kisan puolessa välissä Edoardo Liguori ja Kotaro Uchiumi joutuivat keskeyttämään kisan, toisen kaatuessa ja keilatessa toisen radalta.

Salmela ajoi monta kierrosta kuudentena, edellään Pini, Quiles, Uriarte, Carpe ja Rios. Kun kolme kierrosta oli jäljellä hän löysi tilaisuuden ohittaa, hyvin aikaisempia ohitusaikeita suojelleen Riosin.

#54 Jesús Rios onnistui pitkään piäamään Rico Salmelan takanaan.

Kisan kuluessa, kolmen kärkikuljettajan järjestys vaihteli useaan otteeseen. Viimeiselle kierrokselle lähdettiin Pinin johdolla, mutta Quiles, Uriarte, Carpe ja Salmela olivat aivan heidän kintereillään. Viimeisen kierroksen puolen välin maissa Salmela menetti pyöränsä hallinnan ja hänen kisansa päättyi hurjaan lentoon.

Kisa jatkui tiukkana maalilipulle asti, missä lopullinen maaliintulo järjestys oli Uriarte, Quiles, Carpe. Useaan otteeseen kisan kärkipaikkaa pitänyt Pini jätettiin neljänneksi.

Sunnuntain kisojen jälkeen JuniorGP MM-sarjaa johtaa Alvaro Carpe 122 pisteellä. Kaatuminen vei Salmelata tärkeitä MM-pisteitä ja hän tipahti kokonaispisteissä 11:ksi.

Kaatumisesta huolimatta Rico Salmela oli onneksi kunnossa.

– Ajamisen puolesta tänään oli hyvä päivä. Ensimmäisessä kisassa toisella kierroksella tuli pieni "misteikki". Siinä kärkikolmikko lähti karkuun. Sen jälkeen sain ihan hyvin kamppailtua siinä kärkikolmikon takana tulleessa ryhmässä. Se oli iso ryhmä ja tulin sen ryhmän toisena maaliin.

– Toinen kisa oli ihan hyvä. Kärkiryhmän vauhti oli todella kova. Oli ihan limiitillä pysytellä perässä. Joitakin hommia sai ajamisessa parannettua, mutta oli siinä vielä parantamistakin. Viimeisellä kierroksella tuli harmittava kaatuminen, kun takarengas kävi kanttarin loppukohdassa, niin siitä heitti higsiderit. Me jatketaan parantamista seuraaviin kisoihin, kommentoi Rico Salmela lyhyesti sunnuntain kisojen jälkeen.

Seuraavat Junior GP MM-kisat ajetaan 13. lokakuuta Espanjan Aragónin radalla. Kausi päättyy 24.11 ajettaviin kisoihin.

Molemmat sunnuntain osakilpailut voi katsoa täältä.

Ensimmäinen JuniorGP-kisa alkaa noin 13 minuutin kohdasta ja toinen kohdasta 3:12:00.

Aiheesta aikaisemmin:

SUNNUNTAI 23.6.2024 20:03

Rico Salmela taisteli tärkeät MM-pisteet Fim JuniorGP:n Algarven osakilpailusta

SUNNUNTAI 19.5.2024 23:29

Junior GP: Rico Salmelan murheellinen kisapäivä päättyi näyttävään ilmalentoon Barcelonassa

MAANANTAI 22.4.2024 08:47

Rico Salmelan blogi: vauhtia heti luokan kärkeen, molemmissa lähdöissä kanssakilpailijat aiheuttivat keskeyttämisen

SUNNUNTAI 5.5.2024 15:32

Junior GP: Rico Salmela huikeaan voittoon Estorilissä