Perjantaina ajettiin kahdet vapaat harjoitukset ja illalla vielä aika-ajot. Aika-ajojen nopeimman kierrosajan ajoi Valentin Perrone ajalla 1:44.723, toiseksi nopeiten, kilpailun kokonaispisteissä johdossa ollut Alvaro Carpe 1:44.839 ja kolmanneksi Brian Uriarte 1:44.891. Rico Salmelan aika oli 1:45.363, joka oikeutti seitsemänteen lähtöruutuun. Huomion arvoista on, että kahdeksan kuljettajaa oli aika-ajoissa sekunnin sisällä. Kaikkiaan kisaan osallistui 26 nuorta kuljettajaa.

Lauantaina iltapäivällä ajettiin viikonlopun ensimmäinen osakilpailu. Perrone näytti saavan täydellisen lähdön, perässään Maximo Quiles, Alvaro Carpe ja Brian Uriarte. Rico Salmelan startti ei ollut paras mahdollinen, hän putosi lähdössä 9:ksi, nousten hetken päästä pykälää ylemmäksi. Edessä oli 15:sta kierroksen tiukka kisa.

Kisan neljän kärki Perronen johtaessa kissa, Carpe, Quiles ja Uriarte ohittelevat toistuvasti toinen toisiaan, Salmelan ollessa sijoilla 7-9. Neljännellä kierroksella Salmelan edellä ajanut Ruche Moodley menettää ajokkinsa hallinnan, onneksi Salmela saa väistettyä, mutta heidän takanaan tullut Leonardo Zanni, ei ehdi väistää ja kaatuu samassa rytäkässä. Rico joutui pois ajolinjalta ja tipahtaa sijalle 12. Taistelu kärjessä kiristyy ja myös kärkipaikan haltija vaihtuu aika ajoin.

Kun kuusi kierrosta kilpailua on jäljellä, Rico löytää hienon ajolinjan, tehden uskomattoman ohituksen, kiilaten itsensä yllättäen kolmanneksi, jättäen taakseen Uriarten ja tässä vaiheessa viidenneksi pudonneen Perronen. Carpe johtaa, perässään Quiles.

Kauaa ei Salmela saa nauttia kolmossijastaan. Tilanteet vaihtuvat tiuhaan, katsomoissa jännitetään, kun Salmela onkin pudonnut seitsemänneksi. Viimeiselle kierrokselle lähdettiin järjestyksessä Carpe, Uriarte, Quiles, Perrone, Hakim Danish ja Salmela. Mutta kisa ei ole ohi, ennen kuin ruutulippu heilahtaa. Viimeisissä mutkissa Maximo Quiles menettää ajokkinsa hallinnan, tehden hurjan näköisen high siderin. Tällä kertaa Salmela pääsi ohittamaan, nousten takaisin kärkitaistoihin neljänneksi. Ruutulipulle tultiin lopulta järjestyksessä Brian Uriarte ajalla 26:40.962, toiseksi ajoi Valentin Perrone, kolmas oli Hakim Danish vain 0.054 sekuntia Salmelaa nopeampana.

– Oli ihan hyvä kisa. Alkuun oli vähän vaikeaa, kun parilla kuskilla tuli kaatuminen ja heidän pyörä osui minuun. Putosin sijalle 14, mutta siitä pääsin pikkuhiljaa nousemaan ja ajoin uuden, kisan nopeimman kierrosajan. Tuli hyviä ohituksia, pääsin kolmossijalle ja ajelin ihan hyvillä sijoituksilla viimeisille kierroksille asti. Viimeiselle kierrokselle tuli täydellinen imupaikka suoralle, mutta kun avauksella vaihtoi ykköseltä kakkoselle, niin pyörä kävi rajoittimella enkä päässyt siinä imuun. Sitten sain ryhmän takaisin kiinni ja pääsin vielä ohi monesta kuskista yhden jyrkän mutkan avauksessa. Yritin vielä tulla suoralla ohi toisesta kuskista, että olisi saanut kolmossijan, mutta vauhti ei ihan riittänyt ja tultiin rinnakkain maaliin. Huomenna yritetään keskikisa vähän paremmin ja muutenkin. Huomenna onkin aikainen aamu, Rico Salmela kommentoi lauantain kisan jälkeen.

Sunnuntain kisa ajettiin aamulla kello 9.45 Suomen aikaa. Lauantaina kaatunut Maximo Quiles ei ollut lähtöviivalla, mutta kerrottiin että hän oli päässyt jo lauantai-iltana sairaalasta. Jaossa oli kauden viimeiset Red Bull MotoGP Rookies Cup:in pisteet.

Carpe sai parhaan lähdön, perässään Perrone, Uriarte, Marco Morelli ja Veda Pratama. Salmela oli ensimmäisellä kierroksella 8. Toiselle kierrokselle lähdettäessä Perrone otti kärkipaikan ja piti sitä kahdeksan kierroksen ajan. Salmelan ajoi sijoilla 6-8. Kun kisaa oli jäljellä neljä kierrosta Pratama otti hetkeksi kärkipaikan, perässään Carpe, Guido Pini ja Perrone, Salmelan ollessa viides. Carpe ajoi leveäski, jolloin Salmela pääsi neljänneksi ja kierrosta myöhemmin hän käväisi jo kolkuttelemassa podiumsijoja, mutta putosi jälleen viidenneksi. Viimeiselle kierrokselle lähdettiin Perronen johdolla, perässään Carpe, Uriarte, Pratama, Danish, Pini ja Salmela. Lopullinen maaliintulojärjestys oli Perrone, Carpe, Uriarte, Pratama, Pini ja Salmela. Vaikka salmela ohitti maalilipun kuudentena, hänen loppusijoituksensa oli kuitenkin viides, koska Pinille tuomittu long lap penalty pudotti hänen sijoitustaan yhdellä, nostaen Salmelan viidenneksi. Kokonaispisteissä Salmela nousi hienosti neljänneksi.

Vaikka Alvaro Carpe joutui antautumaan tässä osakilpailussa Valentin Perronelle, riittivät hänen pisteensä tämän vuoden Red Bull MotoGP Rookies Cup:in kokonaisvoittoon kahden pisteen erolla, ennen toiseksi tullutta Brian Uriartea. Osakilpailuvoiton vienyt Valentin Perrone tuli kokonaispisteissä kolmanneksi, ennen Rico Salmelaa.

– Tänään oli vähän vaikea kisa. Keski- ja loppukisa oli ihan hyvä, mutta viimeinen kierros ei ollut mikään erikoinen. Siinä tuli kontakti toisen kuskin kanssa, jossa tipuin vähän. Viimeisellä sektorillä pääsin ohittamaan pari kuskia, niin pääsi viidenneksi maaliin. Ihan ok loppukausi. Olin neljäs ja viides, mestaruuspisteissä nousin neljänneksi. Ensiviikolla olisi Junior GP -viikonloppu Jerezissä. Sinne kova fokus, katsotaan videolta, mitä pitää kehittää. Ottaa näistä kisoista opiksi ja muutenkin. Siitä lisää myöhemmin, lupasi Rico Salmela sunnuntain kilpailun jälkeen.

Sunnuntain kisan voit katsoa täältä.

Red Bull MotoGP Rookies Cup saatiin päätökseen, Salmelan kausi jatkuu vielä kolmen kisaviikonlopun verran Junior GP Word Championship -kisojen parissa Espanjassa, joista ensimmäinen ajetaan ensi viikonloppuna Jerezin radalla, toinen 13.10 Aragonin radalla ja viimeiset kisa nähdään 24.11 Ricardo Tormon radalla.

Aiheesta aikaisemmin:

SUNNUNTAI 1.9.2024 21:27

Rico Salmela jännittävän taistelun jälkeen podiumille Red Bull MotoGP Rookies Cup:in Aragonin osakilpailussa

MAANANTAI 19.8.2024 11:48

Rico Salmelan viikonloppua varjostivat osin tekniikkamurheet

LAUANTAI 17.8.2024 07:31

Rico Salmela ajoi paalupaikalle Itävallassa

MAANANTAI 29.7.2024 19:28

Rico Salmela debytoi Alastarossa SM-kisojen Superstock 600 -luokassa - heti voitto ja uusi rataennätys

MAANANTAI 1.7.2024 07:01

Rico Salmela hienosti podiumilla molemmissa Red Bull MotoGP Rookies Cup:in Assenin osakilpailuissa

SUNNUNTAI 12.5.2024 11:13