Perjantaina ajettiin harjoitukset ja aika-ajot.

– Nyt on saatu ensimmäinen päivä taakse. Tänään oli ihan hyvät treenit, sai hyvän fiiliksen. Päivän treeneissä olin toinen ja toinen. Nyt aika-ajoissa ei oikein "plääni" toiminut. Alunperin halusin mennä radalle yksin, mutta kun pyörän lämpötila oli niin korkea, niin ne käskivät minun lähtemään radalle aikaisemmin. Siinä ei saanut ajettua montaa kierrosta, ennen kuin sain muun ryhmän kiinni. Paras kierrosaikani hylättiin, kun joku kaatui ja tuli keltainen lippu. Onneksi pääsin ihan ok paikkaan. Lähden kisaan paikalta 11, siitä on vielä kaikki mahdollista. Vähän harmittaa, kun paras aika hylättiin, mutta sille ei voi mitään. Huomenna on kisa, hyvä fiilis sinne ja paljon ohituksia vaan alle, niin kyllä se siitä, kommentoi Rico Salminen perjantain tapahtumia.

Lauantaina iltapäivällä, 31 asteen helteessä, ajettiin Red Bull MotoGP Rookies Cup:in 11 osakilpailu, johon Salmela starttasi 11:sta ruudusta. Alvaro Carpe sai hyvän lähdön, perässään Brian Uriarte ja Veda Pratana. Jo ensimmäisellä kieroksella nähtiin neljä ulosajoa. Ensin kaatui Dodo Boggio ja hetken päästä kolme kuskia, Marco Morelli, Kristian Daniel ja Joel Pons kaatuivat samassa kohdassa. Salmela aloitti nousun 11:sta sijalta ja toisella kierroksella hän oli jo seitsemäntenä, ajaen kisan nopeimman kierrosajan. Kaatumiset jatkuivat, tällä kertaa pyöränsä hallinnan menetti Milan Pawelec. Viidennellä kierroksella nousivat punaiset liput merkiksi kisan keskeyttämisestä.

Salmela starttasi uusintalähtöön kahdeksannesta ruudusta.

Salmela starttasi uusintalähtöön kahdeksannesta ruudusta.

Uusintalähdössä Salmela lähti ruudusta 8 ja kisa typistettiin viiden kierroksen mittaiseksi. Tällä kertaa Uriarte sai loistavan lähdön, perässään Valentin Perrone, Veda Pratana ja Alvaro Carpe. Ensimmäisellä kierroksella Máximo Quiles kaatui, Salmela nousi jo neljänneksi, mutta kolmen kärki pääsi hieman karkuun. Salmela nousi neljänneksi, mutta Ruche Moodley hengitti niskaan. Jälleen nähtiin kärkikolmikon osalta tiukkaa kamppailua podiumsijoituksista. Tiukan kisan voitti Alvaro Carpe, Valentin Perrone tuli toiseksi ja kolmantena maalilipun ohitti Brian Uriarte. Viimeisissä mutkissa Salmelan perässä ajanut Moodley pääsi harmittavasti kuittaamaan ohi Salmelan, joka sijoittui tässä kisassa viidenneksi.

Rico Salmela #27 pääsi ohi Ruche Moodleysta #11.

Rico Salmela #27 pääsi ohi Ruche Moodleysta #11.

– Alkukisa oli ihan hyvä, pääsin kolmesta kuskista ohi. Pysyttelin siinä hetken, säästelin rengasta, ettei se kuluisi. Mutta sitten tuli punainen lippu, joten uusintakilpailusta tuli vain viiden kierroksen kisa. Rengas oli siinä vaiheessa jo aika lopussa, kun lähdin 8 ruudusta. Siitä oli aika vaikea viidessä kierroksessa tulla, mutta pääsin parista kuskista ohi. Sitten joku kaatui edessäni ja kärkikolmikko otti meihin pienen eron. Olin siinä yksinäisellä nelossijalla koko loppukisan, otin vähän kärkeä kiinni, mutta rengas oli loppu, eikä ollut tarpeeksi kierroksia, niin en ihan saanut heitä kiinni. Huomenna katsotaan, jos pystytään parempaan. Teemme parhaamme, lupasi Rico Salmela lauantain kisan jälkeen.

Sunnuntain kisaan Salmela lähti jälleen 11 lähtöruudusta. Lauantain helle oli muuttunut koleaksi vesikeliksi. Brian Uriarte sai jälleen hyvän lähdön ja meni kärkeen. Tällä kertaa hänen perässään tulivat Hakim Danish, Alvaro Carpe ja Valentin Perrone. Sadekeli oli malesialaiselle Danishille ilmeisen hyvä, sillä pian hän otti kärkipaikan ja piti sen vakaasti kisan loppuun asti.

Sunnuntain osakilpailun ensimmäisissä mutkissa oli ahdasta.

Sunnuntain osakilpailun ensimmäisissä mutkissa oli ahdasta.

Jo toisella kierroksella Salmela nousi seitsemänneksi. Kolmannella kierroksella Kristian Daniel ja kokonaispisteissä johdossa ollut Alvaro Carpe kaatuivat samassa kohdassa, mutta pääsivät jatkamaan kisaa. Salmela olikin jo viidentenä. Kierrosta myöhemmin Salmela ajoi kisan nopeimman kierrosajan ja nousi neljänneksi ohi Milan Pawelecin, edellään kisaa vankasti johtanut Danish, Uriarte ja Perrone. Salmela pääsi ajamaan rauhassa omaa ajoaa, sillä ero kolmantena ajaneeseen Perroneen oli 2.826 sekuntia. Salmela jatkoi nopeimpien kierrosaikojen ajamista ja saavutti kierros kierrokselta kolmantena ajanutta Perronea.

Rata oli märkä ja liukas. Kaatumiset ja radalta suistumiset jatkuivat. Kisan häntäpäässä ollut Lenoxx Phommara teki ikävän näköisen highsiderin, mutta pääsi jatkamaan matkaa. Kun neljä kierrosta oli jäljellä, Salmelan jahtaama Perrone menetti pyöränsä hallinnan ja liukui pitkälle radan turva-alueelle. Toisena ajanut Uriarte oli yli kolme sekuntia Salmelan edellä ja kisaa oli jäljellä enää kolme kierrosta, mutta Salmela ei tyytynyt varmistelemaan kolmatta sijaansa, vaan jatkoi takaa-ajoaan kohti korkeampia podium-sijoja.

Rico Salmela edellään #84 Alvaro Carpe, #44 Milan Pavelec ja  #70 Kristian Daniel.

Rico Salmela edellään #84 Alvaro Carpe, #44 Milan Pavelec ja #70 Kristian Daniel.

Viimeisellä kierroksella Rico ohitti Brian Uriarten. Live-kuva näytti kisaa johtanutta Danishia. Kotikatsomo ja kommentaattorit vaativat hurjina Salmelan ja Uriarten taistelua kuviin. Viimeisissä mutkissa käytiin tiukkaakin tiukempaa kamppailua toisesta podium-paikasta, mutta aivan viime metreillä Uriarte veti tällä kertaa pidemmän korren ja ohitti ruutulipun. Neljänneksi ajoi Pawelec ja viidenneksi, kaatumisensa jälkeen hurjan nousun tehnyt Kristian Daniel.

Kisan voitti kirkkaasti Hakim Danish, jolle tämä oli ensimmäinen Rookies Cup:in voitto.

– Tänään ei ollut ihan semmoiset kelit, mitä olisin halunnut eilisen kisan jälkeen, mutta hyvällä fiiliksellä lähdettiin kisaan. Pitää sopeutua, oli keli mikä hyvänsä. Loppujen lopuksi kaikki oli ihan hyvin, oli ihan hyvä pito. Lähdin kisaan aika kaukaa, yhdennestätoista ruudusta. Sieltä oli vähän vaikeampi lähteä ottamaan porukkaa kiinni, mutta pääsin hyvin ohittelemaan. Kun pääsin nelossijalle, niin oli todella iso gäppi edellä ajaviin. Kierros kierrokselta ajoin kisan nopeimpia kierrosaikoja ja pikkuhiljaa sain kolmosen kiinni ja viimeisellä kierroksella sain vielä kakkosenkin kiinni. Toisena ajanut (Brian Uriarte) kävi viimeisellä kierroksella track limitillä, eli se olisi pitänyt hylätä. Se oli alkuradasta, enkä ollut ihan perässä kiinni, niin ne eivät hylänneet siltä yhtä sijaa. Se jäi vähän ihmetyttämään, mutta sain kuitenkin hyvän kamppailun kakkossijasta viimeisellä kierroksella.

– Kaikkeni yritin ja oli ihan hyvä kisa sijalta 11 kolmanneksi. Oli muutenkin hyvä viikonloppu. Eilinen jäi vähän ärsyttämään, kun oli niin lyhyt kisa, ei saanut ihan kärkiryhmään kiinni, mutta muuten ihan hyvät pisteet, viides ja kolmossija. Kaikki otetaan kotiin. Lähdemme kohti Misanoa, ensi viikolla olisi viimeiset Rookeis Cup:in kisa. Nähdään siellä, kehotti Rico Salmela sunnuntain kisan jälkeen.

Kokonaispisteissä johdossa on edelleen Alvaro Carpe 202:lla pisteellä, Brian Uriarte toisena 189 pisteellä ja Rico Salmela piti viidennen sijansa. Hänen kokonaispistemääränsä on nyt 138.

Lauantain Red Bull MotoGP Rookies Cup - Aragon Race 11 kisan voi katsoa täältä.  

Sunnuntain Red Bull MotoGP Rookies Cup - Aragon Race 12 kisan voi katsoa täältä.  

Red Bull MotoGP Rookies Cup:in viimeiset osakilpailut ajetaan ensi viikonloppuna Italiassa, Misanon radalla.

Aiheesta aikaisemmin:

MAANANTAI 19.8.2024 11:48

Rico Salmelan viikonloppua varjostivat osin tekniikkamurheet

LAUANTAI 17.8.2024 07:31

Rico Salmela ajoi paalupaikalle Itävallassa

MAANANTAI 29.7.2024 19:28

Rico Salmela debytoi Alastarossa SM-kisojen Superstock 600 -luokassa - heti voitto ja uusi rataennätys

MAANANTAI 1.7.2024 07:01

Rico Salmela hienosti podiumilla molemmissa Red Bull MotoGP Rookies Cup:in Assenin osakilpailuissa

SUNNUNTAI 12.5.2024 11:13

Rico Salmelan podiumpaikka suli moottoriongelmiin

LAUANTAI 11.5.2024 22:29

Rico Salmela toiseksi Red Bull MotoGP Rookies Cup:in tiukassa kilpailussa