Jo perjantain harjoituksissa Tuuli huomasi, että viikonlopusta tulisi vaikea. Ajaminen tuntui kyllä hyvältä, mutta pyörän kulku ei vain riittänyt kärjen vauhtiin, ja aika-ajossakin tuloksena oli vasta kuudestoista lähtöruutu.

Niki Tuuli Aragonissa.

Niki Tuuli Aragonissa.

Lauantain kilpailu oli Tuulen osalta tasaista puurtamista. Lähtö onnistui taas hyvin ja Tuuli piti asemansa ensimmäisillä kierroksilla. Tuuli jahtasi ahnaasti viimeisiä pistesijoja ja kovan yrityksen jälkeen sijoitus paranikin parilla pykälällä. Siinä vaiheessa Ducatin vauhti ei kuitenkaan enää riittänyt edellä ajavien haastamiseen, joten Tuuli sai ajaa kaikessa rauhassa maaliin sijalla neljätoista. Kilpailun voitti sarjaa johtava Adrian Huertas reilun kahdenkymmenen sekunnin erolla Tuuleen.

Niki Tuuli: ”Ajaminen tuntuu tosi hyvältä, mutta yksinkertaisesti ei vaan parempaan pysty tällä hetkellä näillä vehkeillä. Kisassa yritin roikkua porukan perässä, mutta jarruissa tuli rasitettua keulaa vähän liikaa ja loppukerroksilla eturengas olikin jo ihan loppu ja siinäpä se sitten olikin.”

Niki Tuuli Aragonissa.

Niki Tuuli Aragonissa.

Sunnuntaina Tuuli otti jälleen hyvän startin, mutta ensimmäisten kierrosten ruuhkissa onni ei ollut imatralaisen puolella ja takaa tuli useita kuljettajia ohi. Sitten sijalta kaksikymmentäkaksi sisuuntunut Tuuli aloitti vahvan nousun ja paranteli asemiaan kierros kierrokselta, kunnes oli taas mukana taistossa pistesijoista. Kovaa yritystä ei kuitenkaan palkittu, vaan harmillisesti Tuuli ajoi ruutulipulle kuudentenatoista jääden vain neljä sekunnin sadasosaa viimeisestä pistesijasta. Kilpailun voittoon ajoi Yari Montella.

Niki Tuuli: ”Ei kyllä jäänyt tästä viikonlopusta paljoa muisteltavaa. Oli todella turhauttavaa ajaa kilpaa, kun ei millään pystynyt vastaamaan kärjen vauhtiin vaikka mitä teki. Oma ajaminen tuntuu hyvältä, mutta tulos ei todellakaan miellytä. Mutta tällaista tämä välillä on, ei muutaman viikon takainen voitto enää paljoa mieltä lämmitä”

Aiheesta aiemmin:

SUNNUNTAI 22.9.2024 17:52

MM-Supersport: Niki Tuuli pisteille Cremonassa

SUNNUNTAI 8.9.2024 19:40

MM-Supersport: Niki Tuuli voittoon Ranskassa

MAANANTAI 12.8.2024 07:52

MM-Supersport: Niki Tuuli pisteille Portugalin osakilpailussa lauantaina, sunnuntain outo kaatuminen pilasi päivän

MAANANTAI 15.7.2024 07:48

MM-Supersport: Niki Tuuli vauhdissa Doningtonissa – parempaa kohti menossa

SUNNUNTAI 24.3.2024 18:52

MM-Supersport: Niki Tuulella vaikea viikonloppu Espanjassa

Niki Tuuli Aragonissa.

Niki Tuuli Aragonissa.