Perjantain harjoituksissa märällä radalla Niki Tuulen vauhti oli kohdallaan ja kaikki näytti hyvältä, mutta päivän aika-ajoissa kuivalla kelillä pyörää ei saatu kunnon iskuun ja ajaminen oli todella vaikeaa. Tuloksena oli vaatimaton yhdeksästoista lähtöruutu.

Niki Tuuli Cremonassa.

Niki Tuuli Cremonassa.

Lauantain kilpailussa Tuuli otti hienon startin ja nousi heti sijalle neljätoista. Vauhti ei kuitenkaan aivan riittänyt kärkiryhmän matkaan ja Tuuli jäi taistelemaan viimeisistä pistesijoista. Kilpailun edetessä muutama kilpailija kärkikymmeniköstä meni nurin ja viimeisillä kierroksilla Tuuli ajoi Bahattin Sofuoglun kanssa kilpaa yhdeksännestä sijasta. Tiukan taiston jälkeen Tuuli pystyi pitämään Sofuoglun takanaan ja ylitti maaliviivan yhdeksäntenä kaksikymmentäviisi sekuntia voittajalle Adrian Huertasille jääneenä.

Niki Tuuli: ”Aika-ajo oli kyllä aikamoinen katastrofi. Pyörä käyttäytyi koko ajan oudosti ja tulos oli sen mukainen. Lauantaiaamun lämmittelyssä muutaman kierroksen jälkeen kone hajosikin sitten lopullisesti ja se selittää osaltaan varmaan aika-ajon vaikeudetkin. Kilpailussa taas hyvä startti ja hyvä nousu, mutta vanhassa koneessa ei vaan puhti riitä ihan kärjen vauhtiin. Ajoin kuitenkin tasaisen kisan ja yhdeksäs sija on kaikkien vaikeuksien jälkeen ihan kelvollinen.”

Niki Tuuli Cremonassa. Mies on kunnossa, moottorista kaivattaisiin parempaa iskua.

Niki Tuuli Cremonassa. Mies on kunnossa, moottorista kaivattaisiin parempaa iskua.

Sunnuntai samalla kaavalla

Sunnuntain kilpailu sujui Tuulen osalta samalla kaavalla kuin lauantainakin. Startti onnistui jälleen hyvin ja sijoitus oli parin kierroksen jälkeen jo kolmastoista. Kilpailun puolivälissä Tuuli paranteli vielä asemiaan ja nousi kymmenenneksi. Siinä vaiheessa eroa eteenpäin oli jo kuitenkin liikaa ja Tuuli ajoi varmasti maaliin kymmenentenä. Kilpailun voitti Stefano Manzi.

Niki Tuuli: ”Parempaan ei riitä tällä hetkellä. Vähän turhauttavaakin kun ei suorilla kestä imuissa ja yksinkertaisesti pyörä ei lähde mutkista pihalle, vaikka kuinka yrittää tulla sieltä. Omaan suoritukseeni olen oikein tyytyväinen, ajaminen tuntui hyvältä ja kisa meni läpi ilman virheitä. Nyt vaan täytyy löytää jostain vähän lisää voimaa moottoriin niin hyvä tulee.”

Tuuli on sarjassa tällä hetkellä yhdeksäntenä 116 pisteellä, kun vielä kolme osakilpailua on jäljellä. Sarjaa johtaa Adrian Huertas 334 pisteellä. Tuuli on edellään kahdeksantena olevaa Glenn Van Straalenia jäljessä 11 pistettä.

Niki Tuuli Cremonassa.

Niki Tuuli Cremonassa.

Aiheesta aiemmin:

SUNNUNTAI 8.9.2024 19:40

MM-Supersport: Niki Tuuli voittoon Ranskassa

MAANANTAI 12.8.2024 07:52

MM-Supersport: Niki Tuuli pisteille Portugalin osakilpailussa lauantaina, sunnuntain outo kaatuminen pilasi päivän

MAANANTAI 15.7.2024 07:48

MM-Supersport: Niki Tuuli vauhdissa Doningtonissa – parempaa kohti menossa

SUNNUNTAI 16.6.2024 20:18

MM-Supersport: Tuuli kahdesti kymmenen parhaan joukkoon Misanossa

SUNNUNTAI 21.4.2024 20:21

MM-Supersport: Niki Tuuli palkintopallille Hollannissa