Bike Week järjestetään 3.-8. syyskuuta 2024. Viime vuosi oli Harley-Davidsonille tapahtuman 25. juhlavuosi. Tapahtumalle tunnusomaista on elävä musiikki, festivaalitunnelma ja tietenkin prätkät ja moottoripyöräily. Tapahtumassa kannattaa vierailla ainakin kerran elämässä, niin ymmärtää sen ainutlaatuisuuden. Tapahtuma on ilmainen, ja juhlat pyörivät miltei ympäri vuorokauden.

Joukkoselfie vuoristossa.

Joukkoselfie vuoristossa.

Tänä vuonna H-D juhlistaa suunnittelija, taiteilija ja legenda Willie G. Davidsonin mittaamatonta panosta Harley-Davidsoniin ja moottoripyöräilykulttuuriin. Sitä juhlitaan tapahtumilla ympäri maailman, eikä Faaker See ole poikkeus. Willie G. Davidsonia kunnioitetaan sekä kuvien että toiminnan kautta koko festivaalin ajan. Siellä esitellään mm. rajoitetun erän vaatevalikoima sekä Classic Bike Display -näytöksessä hänen vaikutuksensa tiettyihin Harrikka-malleihin.

40 000 neliömetrin Harley Villagen keskipisteenä Faaker Seessä on Harley-Davidson Expo, joka esittelee uusimpia vuosimallin 2024 moottoripyöriä ja esittelee täysin uudet Street Glide- ja Road Glide -mallit, joissa on päivitetty Milwaukee-Eight 117 V-Twin -moottori. Ne ovat tehokkaampia, kevyempiä ja dynaamisempia kuin koskaan ennen. Ostohaluiset voivat hankkia uusimmat Harley-Davidson-vaatteet, viralliset tapahtumatuotteet sekä osat ja tarvikkeet valtuutetuilta jälleenmyyjiltä.

European Bike Week.

European Bike Week.

Moottoripyöränäytösten lisäksi seikkailua etsivät asiakkaat voivat suunnata off-road-alueelle, joka on aivan European Bike Week -tapahtuman sydämessä. Aluetta isännöivät off-road-asiantuntijat eri puolilta Eurooppaa. Tarjolla on ajoesityksiä, ajo-opetusta ja offroaad-ajokoulutusta Pan America 1250 Specialilla. Adventure Zonea ohjaavat Mick Extance (Iso-Britannia), Ralf Wiesenfeller (Saksa) ja Marco Belli (Italia) sekä H-D-off-road-lähettiläs ja rallilegenda Joan Pedreron (Espanja).

Niille, jotka haluavat testata uusimpia moottoripyöriä, laaja valikoima vuoden 2024 Harley-Davidson Sport-, Cruiser-, Grand American Touring- ja Adventure Touring -moottoripyöriä on koeajettavissa H-D-demo-alueella. Jumpstart-ratsastussimulaattori on taas kaikkien ilman prätkäkorttia olevien käytössä. Keskiviikkona, torstaina ja perjantaina motoristeilla on mahdollisuus valloittaa Kärntenin ja naapurimaa Slovenian kauneimmat tiet H.O.G.:n ohjaamilla ilmaisilla kierroksilla.

Luvassa on tulishow.

Luvassa on tulishow.

Juhlallisuuksien aloittamiseksi H-D tuo saksalaisen The BossHoss -bändin European Bike Weekille. Tarjolla on kaksi erikoisesitystä Finkensteinin linnan upeissa raunioissa Kärntenillä. Bändi esittää 3. ja 4. syyskuuta country- ja rockhittejä ainutlaatuisessa vuoristoisessa panoraama-ulkoilmaympäristössä, mikä merkitsee tyylikästä alkua festivaalille.

Lisäksi viikon aikana riittää viihdettä viitenä iltana yli puolen yön, ja yli 100 myyjän, ruokakojujen ja baarien joukosta löytyy jokaiselle jotakin. Harley Barin ja Saloon Barin kahdella lavalla on live-musiikkia 40 livebändin voimin. Pääesiintyjänä on ”Stiletto”, joka astuu Harley Barin lavalle lauantaina 7. syyskuuta. Viihde jatkuu koko viikon rytmisesti pyörivien liekkien ja voimakkaiden pyroteknisten tehosteiden kera tulinäytöksillä sekä drone-show'ssa taivaalla perjantai- ja lauantai-iltana tarjoten henkeäsalpaavia kohtauksia musiikkiesitysten välillä.

Paraati matkalla Villachiin Harley-Davidson Bike Weekillä.

Paraati matkalla Villachiin Harley-Davidson Bike Weekillä.

Maksuton Metzelerin sponsoroima Custom Bike Show järjestetään perjantaina 6. syyskuuta, ja se on avoin kaikille Harley-Davidson-merkkisille räätälöidyille moottoripyörille. Legendaarinen Harley-Davidson paraati, joka sisältää tuhansia kaiken merkkisiä moottoripyöriä, ja jota tuhannet paikalliset katsojat seuraavat, järjestetään lauantaina 7. syyskuuta.

Yksi kävijöistä tulee tapahtuman päätteeksi olemaan muita onnellisempi voitettuaan Harley-Davidson -palkintomoottoripyörän, joka arvotaan onnekkaimmalle arpalippujen haltijalle.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.harley-davidson.com.

Aiheesta aiemmin:

PERJANTAI 5.5.2023 09:55

Willie G. Davidson: "Ride Free", tulossa muistelmia Harleyn historian syvästä päädystä

LAUANTAI 12.9.2015 15:47

Faaker See: kohtaamisia pyörien ja ihmisten merkeissä

PERJANTAI 11.9.2015 10:16

Faaker See: näin syntyy Euroopan suurin mp-kokoontuminen

PERJANTAI 11.9.2015 20:14

Euroopan suurin mp-kokoontuminen Itävallan Faaker Seessä - kaikki jutut täältä

TIISTAI 8.9.2015 17:24

Faaker See - 100 000 Harrikkafanin ralli menossa Itävallassa

KESKIVIIKKO 16.8.2017 10:55

Harley-Davidson järjestää flat-track-kisan Street Rodeilla Faaker Seessä, Euroopan suurimmassa kokoontumisajossa

TORSTAI 6.2.2020 10:15

Harley-Davidsonin Fat Boy -malli täytti 30 vuotta; erikoisjuhlamalli julkistettu