BMW:n uusin version kautta aikojen suosituimmasta adventuremoottoripyörästä, eli R 1300 GS julkistettiin viime syksynä. Pyörä todettiin erittäin hyväksi. Muiden mukana myös me kävimme koeajamassa pikaisesti mallin jo ennen sen virallista julkaisua ja totesimme sen erittäin hyväksi.

Tässä juttu aiheesta: Pikakokeilussa: uusi 2024 BMW R 1300 GS – adventurepyörien esikuva kokonaan uusittuna

Valitettavasti pyörään suunniteltu uusi muuttuvatilavuuksinen Vario-sivulaukkusarja on todettu EU:n turvallisuusvaatimusten vastaiseksi. Juttua itse laukuista viime vuodelta niiden julkistuksen yhteydessä tässä: BMW:n uusi Vario-laukkusarja: muunneltava tilavuus, sisävalaistus, latauspistoke ja keskuslukitus – vain uusiin isoihin Gessuihin!

BMW:n R 1300 GS -mallia on jo myyty tänä kesänä Suomessa ja osa on ostanut myös uuden laukkusarjan.

Laukkujen käyttäjät ovat todenneet niiden käytössä ongelmia: lukitus on erittäin jäykkä, eikä keskuslukitus ole aina toiminut.

"Sitten tuli uutispommi", kuten Iltalehti totesi: Euroopan komissio lähetti EU:n hälytysjärjestelmään viestin, jossa se kertoi takaisinkutsusta.

Komission viestin mukaan ”Asennetut sivulaukut saattavat olla kiinnitetty ja lukittu väärin, ja ne voivat pudota tielle ajon aikana aiheuttaen loukkaantumisriskin”.

BMW:n uusi Vario-sivulaukku. Laukku on tarkoitettu R 1300 GS ja GS Adventure -malleihin, mutta joutui nyt takaisinkutsun kohteeksi.

BMW:n uusi Vario-sivulaukku. Laukku on tarkoitettu R 1300 GS ja GS Adventure -malleihin, mutta joutui nyt takaisinkutsun kohteeksi.

Vario-laukkusetin sivulaukkuja on testattu eurooppalaisten standardien mukaan, eivätkä ne täytä tarvittavia vaatimuksia, eivätkä ajoneuvojen hyväksynnästä ja markkinavalvonnasta annettua asetusta.

Komissio ohjeisti valmistajaa takaisinkutsumaan laukut loppukäyttäjiltä.

BMW:n Vario-laukkusarjaan kuuluu sivulaukkujen lisäksi takalaukku, mutta sitä takaisinkutsu ei koske. 

EU:n takaisinkutsuun pääset käsiksi tästä.

Edit 2.8. klo 17.48: korjattu asia koskemaan takaisinkutsua.

Aiheesta aiemmin:

TORSTAI 26.10.2023 12:07

Pikakokeilussa: uusi 2024 BMW R 1300 GS – adventurepyörien esikuva kokonaan uusittuna

TIISTAI 17.10.2023 09:02

BMW:n uusi Vario-laukkusarja: muunneltava tilavuus, sisävalaistus, latauspistoke ja keskuslukitus – vain uusiin isoihin Gessuihin!