Moottoripyöriin – ja myös polkupyöriin sekä lumikelkkoihin – on tarjolla monenlaisia matkapuhelintelineitä. Matkapuhelinvalmistajat eivät ole olleet asiasta innostuneita, sillä moottoripyörän moottorin toisiovärinät sekä tärinät voivat rikkoa matkapuhelimen tai sen kameroiden tarkennusjärjestelmän.

Australialainen Quad Lock valmistaa mm. moottoripyöräkäyttöön tarkoitettua kännykkätelinettä. Ostimme kaksi vuotta sitten käyttöömme sen valmistaman telineen värinänvaimentimella varustettuna. Tarkoituksena oli selvittää, suojaako teline vaimentimineen puhelinta, pysyykö tämä ehjänä ja toimivatko kamerat käytön jälkeen.

Samaa telinettä voi käyttää eri kiinnikkeiden kanssa myös autossa ja polkupyörässä.

Esittelyjuttu tässä: Motouutiset testaa: Quad Lock, moottoripyörän matkapuhelinteline – kestääkö puhelin prätkän tärinöitä?

Puhelinteline asennettiin Hondan Africa Twin Adventure Sportsiin, jonka kanssa telinettä, ja samaa Applen iPhone 11 Pro -puhelinta, on käytetty noin 20 000 kilometrin verran. Puhelin toimii edelleen täysin moitteettomasti, samoin sen kamerat.

Kaikki toimii siitäkin huolimatta, että muutaman tuhannen kilometrin ajaksi puhelimen teline asennettiin ohjaustangon viistoon osaan, jolloin tärinänvaimennus viistosta kulmasta johtuen oli Quad Lockin rakenteelle vielä haastavampaa. 

Telinettä on käytetty myös muitten pyörin koeajojen yhteydessä.

Telineen asennus ohjaustankoon on helppoa: kiinnike on ohjaustangossa kiinni sovitteella, jonka kiinnittämiseen tai irroittamiseen tarvitaan vain kuusiokoloavain ja yhden pultin irroittaminen/kiinnittäminen.

Loppupäätelmä

Ajan paljon soralla ja vähän vaikeammissakin olosuhteissa, eikä puhelinkaan ole mikään itseisarvoinen koriste-esine, vaan joutuu muutenkin kestämään kovaa käyttöä. Se oli jo kokeilun alkaessa parin vuoden ikäinen, ja toimii kolmen kesän telinekokeilun jälkeen edelleen, joten uskallamme sanoa, että Quad Lockin värinänvaimennus toimii ja uskallamme suositella sen käyttöä.

Plussat ja miinukset:

+ Kevyt, mekaanisesti erittäin laadukas rakenne

+ Värinänvaimennus toimii

+ Helppo ja nopea kiinnittää

+ Saatavilla monipuolisesti lisävarusteita

- Teline ei ole lukittavissa ohjaustankoon

- Tarvitsee puhelimeen merkki- ja mallikohtaiset pitimet

Quad Lockin merkki- ja mallikohtaisen puhelinkotelon takapuoli. Kiinnitys tapahtuu kotelon urien avulla telineen sakaroihink kevyesti painamalla ja kaantamalla.

Quad Lockin merkki- ja mallikohtaisen puhelinkotelon takapuoli. Kiinnitys tapahtuu kotelon urien avulla telineen sakaroihink kevyesti painamalla ja kääntämällä. Lukitus toimii hyvin.

Quad Lock pähkinänkuoressa:

Quad Lock koostuu telineestä ja merkki- sekä mallikohtaisesta kotelosta, jolla puhelin kiinnittyy telineeseen, sadesuojasta, jota valmistaja nimittää "ponchoksi", sekä itse värinänvaimentimesta.

Telineestä on tarjolla erilaisia kiinnitysratkaisuja, mm. ohjaustankoon, peilinvarteen tai yläkolmion teleskooppien väliseen mutteriin kiinnittyvät versiot sekä tuuman Ramballiin kiinnitettävä ratkaisu monien muiden lisäksi.

Quad Lockin kotelolla varustettu puhelin kiinnitetään ja irroitetaan telineeseen/-stä yksinkertaisella ranneliikkeellä: laitetaan puhelin 45 asteen kulmassa kiinnikkeeseen, painetaan lukituskieleke alas ja kierretään puhelinta 45 astetta. Puhelimen voi laittaa telineeseen joko vaaka- tai pystyasentoon.

Puhelimen kotelo on tukevaa tekoa ja toimii samalla myös iskusuojana. Tosin kotelo peittää vain taustan ja sivut, näytön yli se ei yllä. Kiinnitysratkaisu on kotelon takapuolella oleva eräänlainen upotettu hammaskehä.

Värinänvaimennin on jatke itse telineeseen ja päästää puhelimen kellumaan erillään telineen kautta välittyvistä värinöistä. 

Asennuskitin hinta telineineen, iPhone 11 Pro'n koteloineen ja ponchoineen oli kaksi vuotta sittten 99,90 euroa. Päälle tuli vielä värinänvaimennin, jonka hinta oli 19,95 euroa, joten paketin kokonaishinta oli 119,85 euroa. Toimituskulut kuuluivat hintaan.

Quad Lockiin on saatavilla värinänvaimentimen lisäksi USB- tai langattomalla latauksella varustettuja lisäosia, pöytätelineitä, lompakkolisäosia, näytönsuojus, jne.

Quad Lockin Euroopan sivuille pääset tästä.

Quad Lock pystyasennossa.

iPhone 11 Pro Quad Lockissa pystyasennossa.

Aiheesta aiemmin: 

TORSTAI 20.6.2024 08:43

Tiesitkö, että Apple testaa iPhonejen tärinänkestoa ja vesitiiviyttä myös moottoripyöriä varten?

PERJANTAI 22.7.2022 07:32

Motouutiset testaa: Quad Lock, moottoripyörän matkapuhelinteline – kestääkö puhelin prätkän tärinöitä?

SUNNUNTAI 12.9.2021 10:02

Tehokkaan moottoripyörän moottorin värinät saattavat heikentää matkapuhelimesi kameran toimintaa