Bikerguard on slovenialainen tuote, jota on kehitetty jo vuosikausia. Sen aiempi nimi oli Wipey, meillä on ollut siitä juttua jo vuonna 2019: 

Wipey – sähköinen visiirinpyyhin sinunkin kypärääsi sadekelejä varten

Wipey on kuitenkin kulkenut pitkän tien sen jälkeen ja on tekniseltä vakuuttavuudeltaan aivan eri laite kuin tuolloin.

Lukijamme kertoi tilanneensa sen joukkorahoituskampanjasta jo 2019, mutta saaneensa sen vasta hiljattain, kun kehitystyö on ollut kesken.

BikerGuardin paketin koko sisältö. Mukana tulevat myös tarvittavat työkalut seka pinlock.

BikerGuardin paketin koko sisältö. Mukana tulevat myös tarvittavat työkalut seka pinlock.

Ensimmäisen sadekelin käyttökokeen perusteella hän piti tuotetta hyvänä ja toimivana ja mekaanisesti hyvin toteutettuna.

– Itse asiassa törmäsin siihen netissä v 2019. Olivat silloin aloittaneet projektin kehittämisen ja kyselivät tukijoita. Lupasivat myös myydä sen edullisesti. Maksoin siitä 109 € ja nettikaupassa hinta lon yli 300 €, lukijamme kertoo.

– Aika kauan kehitystyö kesti, kun sain sen vasta viikko sitten. Yhden sadetestin olen päässyt tekemään eli noin kaksi tuntia sateessa ja siitä puoli tuntia tosi myräkkää. Autot pysähtyivät.

– Lyhyen testin perusteella se vaikuttaa todellakin toimivan. Myös itse laite on erittäin hyvälaatuisen oloinen. Olen aina etsinyt varusteita mitkä helpottavat sadekeleissä ajamista. Goretexien myötä ajopuvut, saappaat ja hanskat ovat pelastaneet inhottavalta kumipukujumpalta. Ja nyt viimeisenä tämä, lukijamme totesi.

BikerGuard 

BikerGuardin kauko-ohjain: joko kertapyyhkäisy tai automatiikka, josta valittavissa kolme erilaista intervallia.

BikerGuardin kauko-ohjain: joko kertapyyhkäisy tai automatiikka, josta valittavissa kolme erilaista intervallia.

Bikerguard muodostuu kahdesta osasta: moottoripyörän ohjaustankoon asennettavasta ohjaimesta ja itse pyyhkijälaitteesta, joka asennetaan kypärän visiirin yläosaan.

Pyyhkimen voi kytkeä päälle sateen sattuessa pelkällä ohjaustangossa olevan napin painalluksella toimimaan joko kertapyyhkäisyllä tai automaattisesti tai eri intervalleilla. Yhteys napin ja laitteen välillä toimii langattomasti.

Pyyhkimen litiumioniakku on kooltaan 1400 mAh, ja se on sijoitettu laitteen sisälle. Virtaa pitäisi latauksella riittää viidestä tunnista ylöspäin käyttötarpeesta riippuen. Lataus tapahtuu magneettisella kaapelilla USB-virtalähteestä.

Bikerguard toimii kuten tuulilasinpyyhkijät toimivat, pyyhkii visiiriltä alueen paljaaksi kuljettajan nähdä ulospäin rankemmallakin sateella.

Eri maiden poliisivoimat ovat selvitelleet BikerGuardin sopivuutta.

Eri maiden poliisivoimat ovat selvitelleet BikerGuardin sopivuutta moottoripyöräpoliisin työtehtäviin.

Teollisuustason osia ja sateensietoa

Valmistaja on panostanut laitteen mekaniikkaan. Sähkömoottori on harjaton ja teollisuustasoa. Lisäksi pyyhkimen ja ohjaimen vedensietokyky on hyvää tasoa, IPX6. Se tarkoittaa suojaa voimakkaalta vesisuihkulta, tai aaltojen roiskeilta. Tällaiset laitteet puhdistetaan usein paineletkulla, tai ne asennetaan veneisiin, joissa ne altistuvat suoraan aalloille. Kuulostaa suojausluokalta, joka sopii moottoripyöräkäyttöön.

Bikerguard on pienikokoinen, 44mm x 39mm x 57mm ja se painaa vain 80 gr. Kauko-ohjainkaan ei ole massalla pilattu, paino 25 gr. Ohjaimen virransyötöstä vastaa vaihdettava paristo.

BikerGuard.

BikerGuard.

Laite kiinnitetään pikaliittimellä kypärän visiiriin kahdella ruuvilla asennettuun alustaan. Bikerguardin pitäisi sopia useimpiin kypäriin ja valmistajan sivustolta voit ladata paperisen tulostusmallin, jonka avulla selviää, onnistuuko sadepyyhkimen asennus kypärääsi. Muutenkin sivustolla on hyvä asennuksesta kertova tutoriaali. Visiiri myös avautuu normaalisti Bikerguardista huolimatta.

Kypärän mukana tulee kiinnitysalusta myös toiseen kypärään.

Bikerguard kauko-ohjaimineen on tällä hetkellä erikoistarjouksessa, ja sen saa tilattua 271.30 punnan eli 320.73 euron hintaan, 20 % normaalia edullisemmin. Valmistajan sivustolle pääset tästä.

Kuten allaolevasta juttulistasta näkyy, visiirinpyyhkijöitä on yritetty toteuttaa aiemminkin, mutta Bikerguard lienee ensimmäinen vakavasti otettava vaihtoehto.

BikerGuardin kauko-ohjain kiinnittettynä ohjaustankoon.

BikerGuardin kauko-ohjain kiinnittettynä ohjaustankoon.

Aiheesta aiemmin:

TORSTAI 20.6.2019 08:01

Wipey – sähköinen visiirinpyyhin sinunkin kypärääsi sadekelejä varten

PERJANTAI 30.12.2016 10:01

Sähköisen visiirinpyyhkimen paluu - tästäkö uusi pelastus sadesäällä?

PERJANTAI 16.10.2015 11:16

Outoa: Mp-kypärän visiiriin asennettu propelli poistaa sadeveden - ja se toimii!

LAUANTAI 7.2.2015 14:24

Rainpal: sähköinen visiirinpyyhin kypärääsi sadesäälle

TIISTAI 27.5.2014 11:20

Sateen sattuessa visiirinpyyhkijä auttaa?

BikerGuard.

BikerGuard.