Hyppy tapahtui lauantaina iltapäivällä hieman ennen kello 16:sta. Eddie Braun loikkasi rakettiin, joka oli rakennettu niin lähelle alkuperäistä kuin mahdollista, ja se laukaistiin kymmenkerroksisesta rampista. Lennon pituus oli noin 610 metriä ja huippunopeus noin 644 km/h. Braun laskeutui turvallisesti kanjonin toiselle puolen ja kirjoitti historiaa.
Hankkeen suunnitteluun ja toteuttamiseen kului kolme vuotta sekä Braunin henkilökohtaista rahaa noin 1,5 miljoonaa dollaria. Tuloksena hyppy, joka saattaa päätyä Guinnessin ennätysten kirjaan maailmanennätyshypyksi.
Braunin rakettia rakentavaan tiimiin kuului mm. Scott Truax, joka on Knievelin alkuperäiseen tiimiin kuuluneen ja insinöörinä toimineen Robert Truaxin poika.
Raketti rakennettiin alkuperäisen kopioksi muilta osin, mutta laskuvarjojärjestelmä uusittiin.
Braunille kyse ei ollut pelkästään ennätyshypystä, vaan hypystä, jolla toteutettiin Knievelin unelma.
– Kuinka moni ihminen saa toteuttaa sankarinsa unelmat?, Braun kysyy.
Scott Truax puolestaan osallistui puolustaakseen isänsä kunniaa, ja todistaakseen, että raketti ja laskuvarjojärjestelmä toimivat.
Gizmodossa todetaan, että moni on osoittanut kiinnostusta toteuttaa Knievelin hyppy, mukaanlukien Knievelin poika Robbie, mutta Braun on ainoa, joka on lopulta yrittänyt toteuttaa sen.
Mikäli video hypystä ei näy alla, katso se tästä linkistä.