SM-Motocross-kausi huipentuu Hyvinkäällä

Aki Manninen kisaa Hyvinkään Vauhtipuistossa kotiyleisön edessä.

Aki Manninen kisaa Hyvinkään Vauhtipuistossa kotiyleisön edessä.

SM-Motocross -sarjan kuudes kilpailu ratkaisee pääluokkien suomenmestaruudet Hyvinkään Vauhtipuistossa sunnuntaina. MX1-luokassa sarjakärki Teemu Keljo saa vastaansa kotiradallaan kisaavan Aki Mannisen.MX2-luokkaa johtaa Kim Savaste. Hänellä on luokassa turvallinen 28 pisteen johto ennen Juuso Matikaista ja kolmantena olevaa Jere Haavistoa. Kaiken osuessa täysin nappiin on Savasteella myös mahdollisuus tuplamestaruuteen. Hän kisaa myös lauantaina nuorten MXJ-luokan Suomen Cup -mestaruudesta. Cupin MXJ-luokkaa johtaa seitsemällä pisteellä Tatu Junnola ennen Savastetta. Tuore EMX150-luokan Europaan mestari Emil Weckman on puolestaan luokassa kolmantena. Pienimmässä SM-luokassa MXC/A on vielä jaossa viime kilpailun Weckmanin mestaruusjuhlien jälkeen hopea- ja pronssimitalit. Luokassa toisena jatkaa Mauno Nieminen ja kolmantena Miro Niemi. Lauantaina kisataan myös MXATV-luokan SM-pisteistä sekä MXJ-luokan ja veteraaninen Suomen Cup -pisteistä. Kilpailut alkavat molempina päivinä kello 12.

Kilpailun aikataulu täältä. Lue lisää aiheesta Moottoriurheilu.tv:ssä.

La-Su 3.-4.9. Motocross SM, Suomen Cup, MXC/A, MX1, MX2, MXV35, MXV45, MXV55, MXJ, MXATV, MXATV Veteraanit. Hyvinkään Vauhtipuisto, Hikiäntie 1508, Hyvinkää.

Enduron Suomen mestaruudet ratkeavat Riihimäellä

Kahvakoplan Marko Tarkkala voi varmistaa E3-luokan Suomenmestaruuden jo lauantaina. Kuva Sport Fotoklubi.

Kahvakoplan Marko Tarkkala voi varmistaa E3-luokan Suomenmestaruuden jo lauantaina. Kuva Sport Fotoklubi.

Tulevana viikonloppuna nähdään Riihimäellä tiukkaa vääntöä kauden nopeimman ja varmimman kuljettajan tittelistä, kun moottoripyöräkerho Kahvakopla järjestää enduron SM-osakilpailut. Kaikissa kolmessa luokassa mestaruus on edelleen ratkaisematta. Mukana kilpailussa on lähes kaikki Suomen huiput, kirkkaimpana tähtenä viime vuoden E1-luokan maailmanmestari ja tällä hetkellä samaa luokkaa johtava Eero Remes (TuMK). Luokassa on myös mukana viime vuonna MM-sarjan E3-luokassa kolmanneksi sijoittunut Matti Seistola (TaMC).

Kilpailun reitti koostuu kolmesta eri maastokokeesta ja siirtymistä, jotka ajetaan pääasiassa maastossa. SM-luokat ajavat reitin kolmesti, ja kierrosten välissä on aina huoltotauko kilpailukeskuksessa. Muut kilpailuluokat SM-luokkien lisäksi ovat V40, V50, ja C. SM-luokat ajavat kilpailun kaksipäiväisenä ja muut luokat yksipäiväisenä, joko lauantaina tai sunnuntaina. SM-luokissa kumpanakin päivänä jaetaan omat pisteet, joten voittajalle on tarjolla 25 pistettä kumpanakin päivänä.

Tarkemmat kilpailutiedot aikatauluineen ja katselupaikkatietoineen ovat nähtävissä kilpailun internet-sivuilla. Lue lisää aiheesta Moottoriurheilu.tv:stä.

La-Su 3.-4.9. Enduro, SM, Kansallinen, Riihimäki. Kilpailukeskus: Pohjolanrinteen koulu, Pohjolankatu 8, 11120 Riihimäki

Road Racingin SM-mitalit jaetaan Motoparkissa

Luvassa on myös Roadracingiä.

Luvassa on myös Roadracingiä.

Viikonloppuna ajetaan Virtasalmen Motoparkin radalla kotimaisen road racingin SM-sarjan kauden päätöskisat. Niki Tuuli on jo varmistanut mestaruutensa Superstock 600 –luokassa mutta muut luokat ja sijoitukset ratkeavat vasta viikonlopun kisalähdöissä. 1000-kuutioisten Superbike-pyörien mestaruus on vielä avoinna. Ville Valtonen johtaa sarjaa neljän pisteen erolla Aleksi Kyllästiseen. Superstock 600- ja Superbike –luokan lisäksi Suomen mestaruudesta kisaavat sivuvaunuluokan parit, sarjakärjessä on kaksikko Jari Oinonen/Roope Pitkonen. Suomen Cup -mestaruuksista ajetaan MiniGP, Moto3, Superstock 600 B ja Superbike B -luokissa.

Perjantai: vapaat harjoitukset

Lauantai: aika-ajot klo 10.00-12.55, kilpailulähdöt 14.00-17.30

Sunnuntai: warm-up klo 11.00-12.40, kilpailulähdöt 13.40-18.20

Lue lisää aiheesta Moottoriurheilu.tv:ssä.

Pe-Su 2.-4.9. Road Racing, SM, Suomen Cup, Kansallinen. Paikka: Motopark, Motoparkin tie 62, 77330 Virtasalmi

Trialin Suomen Cupissa vuorossa toiseksi viimeinen osakilpailu

Leevi Seppälä Vuohimäen jaksolla MP-taidon SM-kisassa. Kuva: T.K.Kivinen.

Leevi Seppälä Vuohimäen jaksolla MP-taidon SM-kisassa. Kuva: T.K.Kivinen.

MP-Taito järjestää lauantaina Kirkkonummella kauden toiseksi viimeisen trialin Suomen Cupin osakilpailun. Kilpailu pitää sisällään yhteensä 12 jaksoa ja kolme kierrosta. Nuorten Suomen Cupin luokkaa johtaa Leevi Seppälä 86 pisteellä, mutta vain pisteen päässä on Samuel Jääskeläinen. Suomen Cupin pronssissa on kiinni 67 pisteellä Mikko von Plato. C-Super-luokka on ollut Arttu Sämpin ja Leevi Sepän kaksinkammpailua. 85 pistettä kerännyt Sämpi johtaa sarjaa 10 pisteen erolla.

Kilpailu alkaa lauantaina klo 10. Luokat: Suomen Cup: Nuoret, C-Super. Kans: 40+, C-Vapaa, C-Yleinen, JM-Super, JM-Vapaa, JM-Yleinen

Lue lisää Moottoriurheilu.tv:stä.

La 3.9. Trial, Suomen Cup 5/6, Kirkkonummi. Paikka: Båtvikintie 18, Kirkkonummi