Huom: Uudelleenjulkaisemme Joulun ja välipäivien aikana vapaapäivien lukemiseksi teille 10 luetuinta juttuamme vuonna 2016. Lukemisen Iloa! Tv. Toimitus.
Ajatus sähköisestä visiirinpyyhkijästä on sinänsä hyvä. Sellainen helpottaisi motoristin elämää ja epäilemättä parantaisi myös näkyvyyttä ja turvallisuutta sadesäällä. Sen avulla voisi lisäksi pitää koko ajan molemmat kädet ohjaustangolla tarvitsematta välillä pyyhkiä visiiristä enimpiä vesiä ajohanskalla.
Mutta voiko sellainen oikeasti toimia? Kaksi ongelmaa tulee heti ensimmäisenä mieleen: naarmuuntuminen ja virransyöttö. Vaikka nykyiset visiirit ovat jo melko kestäväpintaisia, voisi kuvitella, että kovin kummallista kivensirua ei pyyhkimessä tarvitse olla, että se naarmuttaa visiirin.
Virransyöttö on sitten eri asia. Juuri kun LE Bluetooth ja Wlan ovat vapauttaneet meidät kaikenkarvaisista kaapeleista, niin miten pitkään virta pyyhkimessä riittäisi laitteen omalla akkupaketilla. Ja mihin se sijoittuisi? Tarvitaanko kaapeleita pyörästä?
Entäpä sitten laitteen itsensä tuottama melu ja aerodynaamiset ongelmat? Ja tietysti, paljonko itse mekaaninen rakenne toisi lisäpainoa kypärään ja tuulikuormaa?
Propelli ratkaisuna?
Vaikuttaisi siltä, että ainoa varmasti toimiva ratkaisu on Watroprop, propelli, joka asennetaan visiirin eteen. Mikroautoiljat käyttävät tätä ratkaisua, ja väittävät, että se toimii. On sitten eri asia, millaista jytinää, tärinää ja melua propelli pitäisi kovissa nopeuksissa. Watropropista voit lukea aiemman artikkelimme tästä.
Rainpaliin haettiin tosiaan rahoitusta jo vuosi sitten, mutta kampanja ei juurikaan menestynyt. Yksi ongelma asiassa oli, että laitteesta oli kyllä hyvä video, mutta ei toimivaa prototyyppiä. Sama ongelma tosin on uudellakin kampanjalla.
Rainpalissa on yksi pystysuora pyyhin, joka kulkee visiirin poikki vaakasuunnassa. Koko systeemi kiinnitetään visiirin yläreunaan. Uudempi versio on aiempaa litteämpi ja pienikokoisempi.
Uusi kampanja Rainpalille
Tällä hetkellä brittiläinen kampanja on onnistunut keräämään jo 10 490 puntaa eli 13 475 euroa 97 500 punnan tavoitteestaan. Kampanjalla on 46 päivää jäljellä, joten tilanne vaikuttaa olennaisesti paremmalta kuin vuosi sitten.
Rainpalin hinta ilman Bluetoothia on halvimmillaan kampanjassa 64.22 euroa lähetyskuluineen minne tahansa maailmassa. Wireless-version saa 89,91 euron hintaan.
Kun kävimme katsomassa Indiegogossa aikanaan olleen Rainpalin kampanjan sivua, siinä oli vain viesti "$79 Could Save Your Life Riding In The Rain!" is under review by the Trust & Safety team. Check back later or contact us if you have concerns. Eli kampanja on ainakin ollut heidän turvatiiminsä tarkistuksen alaisena. Jätimme kyselyn asiasta Indiegogolle.
Rainpalin sivustolla kerrotaan, että aiemman kampanjan rahoittajille on palautettu joka penni, joten sikäli kaiken pitäisi olla kunnossa. Itse asiassa tuo toimintamalli onkin joukkorahoitusjärjestelmien ylläpitäjien turva kampanjoiden tukijoille. Rahoja ei tilitetä, ennen kuin kampanja on kerännyt koko potin. Jos rahoitusmalli on erilainen, siitä yleensä kerrotaan sivustolla.
Universal Wiper Device
Ajatus kypäränvisiirin pitämisestä puhtaana sähköisellä visiirinpyyhkimellä ei ole uusi. Tämän linkin takaa löytyy aiempi juttumme Universal Wiper Devicestä. Siitä oli aikanaan näytillä jopa toimiva prototyyppi, mutta ilmeisesti tulokset eivät olleet rohkaisevia tai rahoitus ontui, koska laite ei maanteillä ole tullut vastaan. Eikä se näytä olevan myynnissäkään. Aikamoinen jötikkä se näyttää kyllä olevankin kypärän päälllä.
Rainpalin kotisivulle pääset tästä ja Fundrazrin kampanjasivulle tästä. Rainpalin toimintaperiaatteesta video alla.
Aiheesta aiemmin sivuillamme:
Rainpal: sähköinen visiirinpyyhin kypärääsi sadesäälle
Outoa: Mp-kypärän visiiriin asennettu propelli poistaa sadeveden - ja se toimii!