Veljekset Arto ja Tumppi Auvinen ovat olleet omalta osaltaan edesauttamassa Kuopion mp-näyttelyn järjestämisessä. Messujen järjestäminen on iso ja näyttävä voimanponnistus ja kertoo siitä, miten sitoutuneita kerholaiset toimintaan ovat. Kaiken kaikkiaan noin sata KMC:n jäsentä on antanut oman panoksensa siihen, että mp-näyttelyssä kaikki menee, kuten suunniteltu on.

Arto on ollut mukana KMC:ssä vuodesta 2003 lähtien. Veljensä Tumpin innoittamana aikuisena moottoripyöräilyn aloittanut Arto on sukeltanut harrastukseen täydellä antaumuksella. Jotakin innostuksesta kertoo hänen neljä rautaperseajoaan. Suomessa yleisimpien SS 1000:n, SS ja 1000K:n lisäksi hän on suorittanut 36 tunnin ajon kaikkien Suomen pääkaupunkien kautta. Neljäntenä tulee vielä Euroopassa ajettu rautaperseajo, joka Suomessa ei ole nopeusrajoituksista johtuen mahdollinen.

Suzukimies

Pyöränä Artolla on alusta asti ollut Suzuki GSX 1400, joita miehellä on ollut jo kolme. Ensimmäinen meni kolarissa, toiseen pyörään ihastui Asta-myrsky kaataen koivun ja männyn Sulkavalla sijaitsevan mökin pihamaalla pyörän päälle ja nyt kolmas pyörä on tullut Uudesta Seelannista asti. 

Kilometrejä kertyy kiitettävästi vuosittain. Kausi aloitetaan normaalisti aina ruosteenpoistokursseilla, joskin tänä vuonna kurssi jäi väliin Ostravassa pidettyjen jääkiekon MM-kisojen takia. Sinne matkattiin pienellä kuuden hengen porukalla, moottoripyörillä tietenkin. Arto on aiemmin ollut jääkiekon toimitsijatuomarina, joten näin pääsi nauttimaan yhtä aikaa molemmista tärkeistä harrastuksistaan.

Vaikka  Arto lopettikin pitkän uransa toimitsijatuomarina puolitoista vuotta sitten, vapaa-ajan ongelmia ei ihan heti näytä ilmaantuvan. Hän on mukana muun muassa joka toinen vuosi Suomessa järjestettävässä FINITA-tapahtumassa, joka vuoroin järjestetään Italiassa ja Suomessa. Vuosittain lähtee porukkaa Tarton MP-messuille ja Milanon MP-näyttelyynkin on matkattu isommalla porukalla, kiitos Arton.

Rekkamies

Pikkuveli Tumppi Auvinen ajaa rautaperseajonsa rekan ratissa. Veljeksistä ensimmäisenä moottoripyörän vuosituhannen vaihteessa ostanut Tumppi päätyi moottoripyöräilyn pariin erään elämänmuutoksen yhteydessä.

– Fiksuna miehenä Arto tuli perässä ja hommasi itselleen pyörän, Tumppi nauraa. Vuodessa yli 120.000 kilometriä tien päällä ammatikseen ajavalle Tumpille moottoripyörä tuo hermolepoa.

– Jonkinlainen näkemys tieliikenneturvallisuudesta kehittyy vuosien myötä. Vajaa 30 vuotta ja siinä ajassa arviolta 3 miljoonaa kilometriä ilman kolareita. Luvut kertovat jotakin kokemuksesta. Sinällään ihan sama ajaako autoa, rekkaa vai pyörää, mutta moottoripyörää ajaessa täytyy keskittyä ihan toisella tavalla. Koko ajan täytyy olla hereillä. "Näkeeköhän se minut"?, "Luuleekohan autoilija, että olen skootteri"? Ja niin edelleen. Rekkoihin voi luottaa, ne eivät tee mitään yllättävää, mutta jos minulta kysytään, niin mopoautot voisi lailla kieltää, Tumppi pohtii.