Suomen ainoa motocrossin sisarlajin supercrossin sisäratakilpailu, Tampere Supercross, uudistuu kymmenennen järjestämiskertansa kunniaksi perjantaina ja lauantaina 8.-9. marraskuuta. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen sisätiloihin vietävässä kilpailussa taistellaan jälleen maineesta ja kunniasta kansainvälisessä SX-luokassa sekä vain suomalaiskuljettajille pyhitetyssä SX2-luokassa. Samassa yhteydessä pääsee ihastelemaan Pohjoismaiden suurimman offroad-alan messutapahtuman, Offroad Expon, laajaa tarjontaa. Offroad Expoon osallistuu useita kymmeniä näytteilleasettajia, ja mukana on maamme merkittävimpiä motocross-, enduro-, mopo-, ajovaruste- ja tarvikemaahantuojia sekä -toimijoita. Näyttelyssä on nähtävillä myös sähköpolkupyöriä.

- Tampere Supercross järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012, ja viime vuonna tapahtuma teki erittäin onnistuneen paluun koronavuosien jälkeen. Supercrossille ja Offroad Expolle on ollut selvästi kysyntää ja ne ovat aina toimineet suomalaisen motocrosskauden päätöstilaisuutena, Tampere Supercross & Offroad Expon tapahtumantuottaja Jani Hovi kertoo innoissaan.

Tampere Supercross ja Offroad Expo 2023, kuva Antti Peltola.

Tampere Supercross ja Offroad Expo 2023, kuva Antti Peltola.

- Uudistamme kisaformaattia tälle vuodelle, ja jaossa on enemmän palkintorahaa. Suomalaiskuskien SX2-luokassa on useampia paikkoja starttipuomilla, kun aiemman 12 kuskin sijaan radalla on kerralla 15 ajajaa. Se tuo lisää säpinää ja taistoa. Suomalaiset ja ulkomaalaiset kuskit ottavat toisistaan mittaa myös uusissa väliaikalähdöissä, joista Superpole on kiivas aika-ajotaisto ja Elimination toimii intensiivisenä pudotuspelinä mies miestä vastaan.

Supercrossin voittajan arvostetusta Tampere Dominator -tittelistä ovat vuosien varrella päässeet nauttimaan Harri Kullas sekä amerikkalaiset Weston Peick ja Alex Ray, joista Kullas ja Ray ovat mukana tälläkin kertaa. Heitä haastamaan saapuu muun muassa maailman kovimmassa supercross-sarjassa, Amerikan mestaruussarjassa, osakilpailun voittanut Josh Hill, joka kilpailee sähköpyörällä, kuten viime vuonna säväyttänyt espanjalainen Jorge Zaragozakin. Kotiyleisön edessä nähdään motocrossin moninkertainen Suomen mestari ja MM-tasollakin kilpaileva Jere Haavisto sekä tämän kauden SM-hopeamitalisti Matias Vesterinen ja TV-kasvonakin kunnostautunut, laulava motocrosspersoona Rene Rannikko.

Tampere Supercross ja Offroad Expo järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 8.-9. marraskuuta 2024. Iltapäiviin ja iltoihin painottuvassa tapahtumassa ovet aukeavat perjantaina kello 14 ja lauantaina kello 12. Offroad Expo on kävijöille ilmainen, mutta Tampere Supercrossin pääsylippujen hankkimisen kanssa kannattaa olla valppaana, sillä liput on myyty useita kertoja loppuun.

Tampere Supercross ja Offroad Expo 2023, kuva Antti Peltola.

Tampere Supercross ja Offroad Expo 2023, kuva Antti Peltola.

Tapahtuman isäntäseurana toimii Tampereen Motocross ry.

Tampere Supercross & Offroad Expo: supercrosstampere.fi

Pääsyliput Ticketmaster: supercrosstampere.fi/liput, www.ticketmaster.fi/artist/tampere-supercross-2024-lippuja/1260624

Aiheesta aiemmin:

TORSTAI 23.11.2023 08:51

Tampere Supercrossissa tehtiin yleisöennätys

KESKIVIIKKO 4.10.2023 11:35

Tampere Supercross: kovan kisan lisäksi luvassa todella mahtavat palkintorahat