Suurvaltojen väliset kiistat saattavat ulottua koskemaan myös moottoripyörien maahantuontia. Muistissa ovat hyvin Presidentti Donald Trumpin rankaisutullit eurooppalaisille metallinvalmistajille, jotka sitten vastavuoroisesti vaikuttivat amerikkalaisten moottoripyörien tullikohteluun Euroopassa.

Nyt enemmän tai vähemmän vainoharhainen – tai vain karua kauppapolitiikkaa harjoittava – Yhdysvaltain hallitus pyrkii estämään kiinalaisten brändien kasvua maassa. Erityisesti sellaisten, joihin kuuluu internetiin liitettäviä autoja, ATV:tä tai moottoripyöriä. Siten CFMoto on muiden kiinalaisvalmistajien mukana tähtäimessä.

Yhdysvaltain teollisuusturvastoa edustava virasto, Bureau of Industry and Security (BIS) näkee liitettävät ajoneuvot ongelmana. Ne keräävät dataa sekä henkilöstä että tämän ajoista, ja sen Yhdysvaltain Kauppaministeriö nimeää "ei-hyväksyttäväksi kansalliseen turvallisuuteen ja yksityishenkilöihin kohdistuvaksi riskiksi".

Ongelma ei rajoitu pelkästään kiinalaisiin valmistajiin, vaan listalla ovat myös mm. Pohjois-Korea, Venäjä, Kuuba, Iran ja Venezuela. Käytännössä nämä eivät kuitenkaan ole merkittäviä ajoneuvovalmistajia toisin kuin Kiina. Asiasta kertoi Visordown.

Mikäli verkottuneiden / liitettävien ajoneuvojen myyntikielto etenee, CFMotolle lienee mahdollista valmistaa US-spesifejä "verkottomampia" malleja. On myös mielenkiintoista nähdä, miten asiaan reagoidaan esimerkiksi EU-tasolla.