Tom Pagés

Tom Pagés

Red Bullin talliin kuuluva urheilija, Tom Pagés, ajaa vuorille, laittaa ylleen liitovarjon, avaa sen ja lähtee ajamaan rinnettä alas moottoripyörällään. Riittävästi vauhtia ja pyörä kohoaa varjon vetämänä ylös, jonka jälkeen Pagés liitää moottoripyörällään vuorten välissä. 

Homma näyttää helpolta, myös varjon ohjaaminen, koska 39-vuotias ranskalainen Pagés osaa sen. Ei ehkä kannata yrittää kotona.

Mies teki liitovarjohyppynsä Les Portes du Soleil'lla Haute-Savoiessa, Ranskassa. Kun varjo nostaa pyörän ja miehen ilmaan, hän liitää vaivattomasti alas vuorta ja saavuttaa miltei 100 km/h nopeuden ennen kuin laskeutuu taitavasti ja jatkaa ajamista moottoripyörällään.

Tom Pagés

Tom Pagés

Kyse ei ole mistään äkkiseltään tehdystä tempusta, vaan Pagés valmistautui yritykseen yli kahden vuoden ajan. Hän treenasi Albert Baudin kanssa. Kyseessä on sama henkilö, joka valmensi Tom Cruisen kuuluisaan Norjassa toteutettuun Mission Impossiblen stunt-hyppyynsä. 

Pagés on Cruisen tapaan äärimmäinen ammattilainen: hän suunnitteli pyörään hyppyään varten oman jousitusjärjestelmän ja turvavarusteet tehdäkseen saavutuksen mahdolliseksi.

Lentoon päästyään Pagés vapautti liitovarjon ohjaimet kyynäpäistään, otti ne käsiinsä ja päästi irti ohjaustangosta.

Tom Pagés

Tom Pagés

– Lennosta tuli super cool. Aluksi oli todella peloissani, mutta sitten tuntui hienolta, lensin yli ruohokenttien ja puiden, ja unohdin jopa, että olin matkassa moottoripyörällä, Pagés kertoi.

Kyseessä oli iso tekninen haaste: liitonopeus oli yli 80 km/h ja nousi lähelle 100 km/h tiukissa käännöksissä maan pinnan lähellä. Siten miehen piti olla tarkkana. Hätätilanteen varalta hänet oli varustettu kolmella laskuvarjolla, jotta hän olisi voinut vapauttaa moottoripyörän, jos siihen olisi ollut tarvetta.

Tom Pagés laskeutumassa.

Tom Pagés laskeutumassa.

– Kun näet videon, Tom vitsaili, ajattelet, että "onpa helppoa", mutta minä melkein lopetin koko homman kohdatessani tämän kompleksisen ja hyperstressaavan projektin monimutkaisuuden ja riskit! Olin itse asiassa valmis hyppäämään jo kuukausi ennen kuvaamista.

Tom Pagès'lla on 4 perättäistä voittoa Red Bull X-Fighters-kisoista Madridissa, voitto vuoden 2013 X-Fighters World Tourilla, 5 kultamitalia, 2 hopeaista ja 1 pronssi X Gamesista.

Voit katsoa alla olevan videon myös täällä. Lähde: Red Bull Content Pool.

 

 

Aiheesta aiemmin:

TIISTAI 2.7.2024 08:29

Kasper Kumpulaisen laskuvarjohyppy avolouhokseen moottoripyörällä jättää Cruisen stuntit kakkoseksi

LAUANTAI 24.2.2024 08:01

Suomalaisen stunt-näyttelijä Ansko Pitkäsen huikea tie aupairista Barbie- ja Mission Impossible -elokuviin

KESKIVIIKKO 21.12.2022 09:03

Päivän video: Tom Cruisen prätkästuntti ensi kesän Mission Impossiblessa on todella kuolemaa uhmaava

TIISTAI 3.12.2019 09:30

Päivän video: James Bond -leffan "No Time to Die" tiiserillä näkyvä mieletön mp-hyppy toteutettiin oikeasti – ei kuskin päätä palella!

Tom Pagés liitämässä Ranskan Alpeilla moottoripyörineen.

Tom Pagés liitämässä Ranskan Alpeilla moottoripyörineen.