Erik Buellin tuoreimman yrityksen taru jäi vain viiden vuoden mittaiseksi. Se omalta osaltaan, ja kuten myös juuri tapahtunut italialias-amerikkalaisen Energican konkurssi kertoo, miten vaikeaa on ryhtyä niche-sähkömoottoripyörävalmistajaksi. Osaltaan se johtuu pyörien kalleudesta, mutta myös siitä, että aitoa kysyntää on vielä niukasti. 

Fuell on ilmoittanut konkurssimenettelyyn hakeutumisestaan juristinsa kautta 17.10.2024. Konkurssipesän omaisuuden myyntiä ja saajien etua valvomaan on nimetty uskottu mies. Yritys uskoo, että ostajalla voisi olla mahdollisuus käynnistää yrityksen toiminta ja toimitukset uudelleen.

Konkurssiin liittyvät vaateet tulee esittää 26. päivä joulukuuta 2024 mennessä. 

Fuell perustettiin 2019 sähköpolkupyöriä ja -moottoripyöriä valmistavaksi yritykseksi. Se pääsi mukavasti vauhtiin julkistettuaan tehokkaita ja innovatiivisia sähköpolkupyöriä urbaaniin työmatka-ajoon. Yrityksen perusti suunnittelijaguru Erik Buell ja yritys keskittyi yhdistämään tyylikkään muotoilun, edistyneen teknoglogian ja kestävän kehityksen tuotteisiinsa.

Yrityksen ensimmäinen sähköpolkupyörämalli, Flluid 1 menestyi, mutta polemiikkia syntyi Fuellin Flluid-2 ja Flluid-3-mallien osalta, kun ne keräsivät 1,5 miljoonan dollarin joukkorahoituksen Indiegogon kautta, mutta niiden massavalmistus ei koskaan toteutunut.

Flluid-3 oli ilmeisesti jo tuotannossa, kun valmistaja ilmoitti, että sen sisäisellä vaihteistolla varustettu Valeon sähkömoottori vaati vielä kehitystyötä. Sen jälkeen asiassa ei olekaan oikein tapahtunut mitään.

Myös Fuell Fllow -sähkömoottoripyörä oli kehitystyön alla ja ennakkovarattavissa. Sen piti tulla tuotantoon vuoden 2024 lopulla, mutta konkurssi ehti ensin.

Electrekin mukaan sadat ihmiset jäivät konkurssin yhteydessä vaille tilaamiaan ja maksamiaan Fuell-sähköpolkupyöriä.

Aiheesta aiemmin:

TIISTAI 5.9.2023 12:02

Päivän video: annetaan Erik Buellin itsensä kertoa, miksi Fuell Fllow on normia fiksumpi sähkömoottoripyörä

TIISTAI 1.8.2023 09:40

Tämän suunnittelijaneron ensimmäisen sähköprätkämallin haluaisit – siihen saattaisi olla hyvä syykin

TIISTAI 22.11.2022 09:56

Eric Buellin paluu: Fuell Fllow sähkömoottoripyörä on nyt tilattavissa – ainakin Jenkeissä

TIISTAI 5.3.2019 10:11

Eric Buell valloittaa maailman sähköisesti Fuell-moottoripyörillä ja -sähköpyörillä