Royal Enfield on jakanut ensimmäiset viralliset tiiserinsä uutta tulevaa sähkömoottoripyörämalliaan koskien. Julkistuspäivämäärä 4.11. kertoo, että pyörä esitellään EICMA-messujen ensimmäisenä pressipäivänä tiistaina, todennäköisesti melko varhain aamulla.

Sähkömoottorisia malleja varten on myös avattu oma Instagram-tunniste @royalenfieldev, jonne pääset myös tästä, sekä oma sivu, jonne pääset tästä.

RE:n mukaan uusi malli on tarkoitettu urbaaniin ympäristöön. Sähkömoottoripyörämallin lisääminen valikoimaan on iso strateginen askel intialaisvalmistajalle. Samalla se on tunnustus ainakin jonkilaisesta luottamuksesta sähkömoottoriseen tulevaisuuteen.

Royal Enfield kertoo hankkineensa jo vuosien ajan kokemusta vaihtoehtoisista energialähteistä Himalayan-mallin sähkömoottorisen testilaitteen avulla.

Royal Enfield kertoo hankkineensa jo vuosien ajan kokemusta vaihtoehtoisista energialähteistä Himalayan-mallin sähkömoottorisen testilaitteen avulla.

Rushlanen mukaan RE:n tavoitteena on kehittää sähköisiä uniikkeja tuotteita, jotka voivat herättää riittävää kiinnostusta asiaan paneutuneiden keskuudessa ja samalla säilyttää brändin esenssi. Kun malli esitellään tänä syksynä, niin markkinoille sitä voidaan odottaa jo ensi vuonna, siis vuonna 2025.

Jatkossa luvassa on useampia erilaisia sähkömoottoristen mallien variaatioita, joista valita, aivan kuten RE:n bensiinimoottoristen mallienkin kohdalla.

Testipenkkinä toimivalla Himalayanin sähköisellä versiolla valmistaja kehittää kahta uutta sähköisten ajoneuvojen arkkitehtuuria. Toista niistä RE kehittää talon sisällä, toista yhteistyössä eurooppalaisen Stark Futuren kanssa. RE on sijoittanut yritykseen merkittäviä summia. Se mm. osti 10,35 % osuuden Starkista 50 miljoonalla eurolla.

Samalla RE on nimennyt 11-12 sähköpuolen avainkumppaniaan ja ne ovat RE:n kanssa tiiviimmässä yhteistyössä kuin vain pelkkinä laite- tai osatoimittajina.

Se nimi

Royal Enfield  valmisti toisen maailmansodan aikana laskuvarjojoukkojen käyttöön tarkoitettua pienikokoista "maahanlaskumoottoripyörää". Se oli kevyt ja yksinkertainen, nimeltään Flying Flea.

RE:llä oli kyseinen"Lentävä Kirppu" mukanaan jo EICMA:ssa 2022 pakattuna alkuperäiseen maahanlaskupakkaukseensa. Nyt uumoillaan, että tulevan sähkömoottorisen mallin nimi olisi niin ikään Flying Flea, sillä RE:llä on oikeudet nimen käyttöön globaalisti, ja myös Instagram-videon laskuvarjon varassa roikkuva moottoripyörä johdattaa samaan ajatukseen.

Onko tuleva pyörä sitten yhtä kevytrakenteinen ja pikkuinen kuin Lentävä Kirppu, jää nähtäväksi.

Aiheesta aiemmin:

SUNNUNTAI 21.7.2024 07:01

Royal Enfield elvyttämässä II maailmansodan laskuvarjojoukkojen käyttämän "Lentävän Kirpun" valmistusta sähköversiona

MAANANTAI 23.10.2023 12:55

Intialaisvalmistaja on elvyttämässä laskuvarjojoukoille tarkoitetun "Lentävän Kirpun" valmistusta

Royal Enfield 'Flying Flea' eli lentävä kirppu Royal Enfieldin osastolla EICMA-messuilla 2022. Kuva Eija Kyllönen / Motouutiset.fi.

Royal Enfield 'Flying Flea' eli lentävä kirppu Royal Enfieldin osastolla EICMA-messuilla 2022. Kuva Eija Kyllönen / Motouutiset.fi.