Lasse Kurvisen kuuden osakilpailun kausi käynnistyi loistavasti voitolla Italiassa, joka oli kullan arvoista sunnuntaina. Kurvinen voitti MM-pronssinsa tasapisteillä Iso-Britannian Tim Neaven kanssa juuri kauden ensimmäisen voittonsa ansiosta.

Kurvisen kausi on ollut haastava: kauden alussa sairastuminen koronaan, Saksassa pyörän sähkövika oli pilata kisan ja väärä rengasvalinta sateen yllättämässä finaalissa toi vasta viidennen sijan. Englannissa oli vuorossa täydellinen katastrofi finaalin päättyessä 11. sijaan kaatunutta kuskia väistäessä – tulos oli harmillinen.

Ranskan kisassa oli oli takarenkaassa valmistusvika: Rengas täristi, ja taas tuloksena viides sija. Tsekin osakilpailussa kaatuminen finaalin uusinnassa toi aivotärähdyksen ja olkapäävamman, mutta sitkeästi maaliin viidentenä ja vielä oli olemassa mahdollisuus mitaliin.

Unkarin päätöskilpailun viikolla Kurvinen kärsi kuumeesta ja yskästä, vasta torstaina Itävallassa lääkäriasemalla selvisi keuhkoputken tulehdus röntgenin, verikokeiden ja koronatestin jälkeen. Lääkäri määrsi voimakkaan antibiootin ja lauantaina kuljettaja oli jo vauhdissa. Treeneissä suomalainen täräytti harjoitusten selkeästi nopeimman kierrosajan ja aloitti päivän vahvasti. Jännitys pilasi ensimmäisen karsintaerän, mutta tämä erä sytytti mestarin. Erävoitto ja kaksi kakkossijaa nosti Kurvisen finaaliin eturiviin viimeisenä eli kuudentena.

Maailmanmestari Sammy Hallbert keskellä, Kurvinen oikealla ja hopeamitalisti Ervin Krajcovic vasemmalla.

”Tiesin startin olevan todella tärkeä ja luotin omaan kokemukseeni. Startti lähtikin hyvin ja erässä taisteltiin kärkiryhmässä ja sijoitukseksi kolmas, tasapistein mestari ja tiesin sen heti. Urani päättyi MM pronssiin ja kolme kautta ajoin MM sarjaa saalistaen kaksi maailmanmestaruutta ja MM-pronssia. Kova saavutus vaikka itse sen sanonkin”, Kurvinen ilakoi.

Maailmanmestaruuden voitti Amerikan Sammy Hallbert ja viime kauden maailmanmestari ajoi MM hopeaa. Palkintoseremoniassa todistettiin kolmen vuosikymmenen kuskien mahdollisuuden maailman kärjessä. Kurvinen on syntynyt 1970-luvulla, Hallbert 1980 ja Ervin Krajcovic 1990 luvulla.

Kurvinen on ajanut menestyksekkäästi uransa aikana motocrossissa, jääradalla, supermotossa ja endurossa. Flat trackiä Kurvinen on ajanut vasta palatessaan kilpailemaan 2018.