Brembo tiedotti perjantaina ostaneensa sijoitusyhtiö Tennecolta Öhlins Racingin koko osakekannan. Öhlins valmistaa premium-luokan huipputehokasta jousitusteknologiaa sekä moottoripyöriin että autoihin olipa sitten kyse alkuperäisvaimentimista, kisavaimentimista tai jälkimarkkinointiosista.

Öhlinsillä on vankka perinne ja läsnäolo muun muassa MotoGP:ssä, Formula 1:ssä, Superbiken MM-sarjassa ja Nascar-sarjassa monien muiden vaativien MM-sarjojen lisäksi.

– Öhlins sopii hyvin Brembolle. Se on maailmanlaajuisesti tunnettu brändi, jolla on vakaa liiketoiminta ja vertaistaan vailla oleva maine sekä kilparadoilla että teillä, totesi Brembon toimitusjohtaja Matteo Tiraboschi. – Toivotamme Öhlinsin tervetulleeksi ryhmäämme loistavana tilaisuutena laajentaa tarjontaamme auto- ja moottoripyöräalan markkinoilla. Tämän lisäyksen myötä otamme seuraavan askelen strategiassamme tarjota integroituja älykkäitä ratkaisuja asiakkaillemme, tuottaen synergiaa avainteknologioiden välillä.

Tuotantoa Ruotsissa ja Thaimaassa

Vuonna 1976 perustettu Öhlins Racing toimii Upplands Väsby:ssä Tukholmassa, Ruotsissa ja sillä on vahva kansainvälinen jalanjälki. Öhlins työllistää noin 500 henkilöä Ruotsissa ja Thaimaassa sijaitsevissa tuotantolaitoksissaan, kahdessa niin ikään Ruotsissa ja Thaimaassa sijaitsevassa T&K-keskuksessaan. Sillä on lisäksi neljä jakelu- ja testikeskusta Yhdysvalloissa, Saksassa, Thaimaassa ja Ruotsissa.

Brembo ja Öhlins takaavat kulkemisen ja pysähtymisen vaivattomuuden.

Brembo ja Öhlins takaavat kulkemisen ja pysähtymisen vaivattomuuden.

Öhlinsin jousitusteknologia tunnetaan tarkkuudestaan, suorituskyvystään ja innovaatioistaan. Vuosikymmenten asiantuntemuksella ja edistyksellisellä suunnittelulla yritys tarjoaa laajaa tuotevalikoimaa mukaan lukien iskunvaimentimet, etuhaarukat, ohjausiskunvaimentimet, ohjelmistot ja algoritmit sekä lisätarvikkeet ja kaikki tämä niin alkuperäisosina kuin jälkimarkkinointipuolellakin.

Yrityksellä on myös vahva kisaperimä ja läsnäolo maailman kovimmissa motorsportin mestaruussarjoissa, kuten MotoGP, Formula 1, MM-Superbike, NASCAR ja monet muut. Vuoden 2024 liikevaihdoksi Öhlinsille ennakoidaan noin 144 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria, joka vastaa 132 miljoonaa euroa. EBITDA-voittomarginaaliksi povataan 21-22 %.

Öhlins Racing on sitoutunut kehittämään seuraavan sukupolven alustateknologiaa sekä tielle että radalle. Tämä innovaatiolähtöinen lähestymistapa vahvistaa Brembon missiota olla ratkaisutoimittaja tulevaisuuden liikkumiseen.

Yrityskauppa on suurin Brembon historiassa ja vahvistaa Groupin brändiportfoliota. Kaupan hinta on 370 miljoonaa euroa, ja se toteutuu lopullisesti vuoden 2025 alkupuolella.

Haltuunotto jatkaa Brembon investointeja moottoripyörä- ja motorsport-segmenteissä. 2021 Brembo Group otti haltuunsa tanskalaisen SBS Frictionin ja espanjalaisen J.Juanin. Tämän vuoden helmikuussa yritys ilmoitti tulostaan Thaimaan markkinoille uuden tuotantolaitoksen merkeissä. Se tuottaa jarrujärjestelmiä moottoripyörävalmistajille.

Lisäksi Groupiin kuuluu vannevalmistaja Marchesini. Moottoripyöräpuoli tuottaa tänä päivänä noin 13 % Brembon koko liikevaihdosta.

Lähde: Brembo.