R9-mallissa yhdistyvät kisateknologia, virtaviivainen muotoilu ja vääntävä CP3-moottori supersportin, joka on tarkoitettu sekä maantielle että radalle. R9:ssä on MotoGP-henkisiä muotoiluelementtejä ja uuden sukupolven sekä aerodynaamisempaa muotoilua.

R9:n voimanlähteenä on Yamahan 890-kuutioinen kolmisylinterinen moottori, jonka välityssuhde, sytytyksen ajoitus ja polttoaineensyötön säätö on optimoitu supersport-suorituskykyä ajatellen.

R9-mallille erityisesti suunniteltu valettu alumiininen Deltabox-tyylinen runko on optimoitu maksimoimaan sporttinen suorituskyky. Vain 9,7 kg painava runko on Yamahan kevyin koskaan supersport-malleissa käyttämä, minkä ansiosta R9:n märkäpaino jää vain 195 kiloon. Tämä varmistaa erinomaisen teho-painosuhteen ja ketterän ajettavuuden.

Yamaha ei ilmoittanut moottorin tehoarvoja R9-versiossa, poikkeavatko ne esimerkiksi nakurinnakkaismalli MT09 Y-AMT:stä. Sille ilmoitetaan tehoksi 87,5 kW (119,0 hv) /10 000 rpm ja maksimiväännöksi 93,0 Nm / 7 000 r/min.

Uusi Yamaha R9 vuosimallia 2025.

Uusi Yamaha R9 vuosimallia 2025.

R9 on muotoiltu tuulitunnelissa aerodynaamiseksi. Aerodynaaminen tehokkuus saavutetaan etuosan muotoilun ja uusien siivekkeiden avulla, jotka pitävät etupyörän paremmin tiessä. Siivekkeet vähentävät etupyörän nostetta 6–7 prosenttia suoralla ja lisäävät pitoa kaarreajossa jopa 10 %.

Uusi KYB-jousitus on kehitetty yhdessä 2025 R1 GYTR ja R1 RACE:n kanssa. Uudistetussa 43 mm KYB USD -etuhaarukassa on erilliset säätimet paluu- ja puristusvaimennukselle, ja takaiskunvaimennin on täysin säädettävissä esijännityksen ja vaimennuksen osalta.

Pysähtymisestä huolehtivat kisamaailmasta tutut Brembo Stylema -monoblock-jarrusatulat.

Ajoavustimet

R9:ssä on kuusiakselinen liiketunnistin (IMU), joka on kehitetty R1-mallia hyödyntäen. ECU-yksikkö ohjaa tunnistimen lähettämien tietojen mukaan elektronisia ajoavustimia ja mukauttaa pyörän käyttäytymistä kuljettajan valitseman tason mukaan. Yamahan kolmannen sukupolven QSS-vaihdeavustin mahdollistaa nopeat ylös- ja alasvaihdot ilman kytkintä.

R9:n viisituumaisen värinäytön kolmessa integroidussa ajotilassa Sport, Street ja Rain on käytössä tehdasasetukset ja eri olosuhteisiin sopivat avustustasot. Näitä voi täydentää manuaalisesti kahdella esiasetettavalla Custom-tilalla sekä neljällä Track-tilalla. Älypuhelimen voi yhdistää näyttöön Yamahan MyRide-sovelluksen kautta.

R9-moottoripyörään on myös integroitu vakionopeudensäädin, mikä tekee matka-ajosta mukavampaa. Ratakäyttöä varten ABS-järjestelmän voi kytkeä pois takapyörästä.

Uusi Yamaha R9 vuosimallia 2025. Takajarrun ABS:n saa pois päältä ratakäytössä.

Uusi Yamaha R9 vuosimallia 2025. Takajarrun ABS:n saa pois päältä ratakäytössä.

Tärkeimmät tekniset ominaisuudet

  • – 890-kuutioinen nelitahtinen kolmisylinterinen CP3-moottori
  • – Kevyt alumiininen Deltabox-runko
  • – Brembon Stylema-jarrusatulat sekä 320 mm:n jarrulevyt
  • - Virtaviivainen muotoilu, jossa downforce-siivekkeet
  • - Uuden sukupolven täysin säädettävä 43 mm KYB-etuhaarukka
  • - R1:stä kehitetty kuusiakselinen IMU-liiketunnistin
  • - Kallistuksen tunnistavat ajoavustimet, mukaan lukien pidonhallintajärjestelmä (TCS), luistonhallintajärjestelmä (SCS) ja jarrujenhallintajärjestelmä (BC)
  • - Tehotilat (PWR), lähtöavustin (LC) ja keulimisenesto (LIF)
  • - QSS-vaihdeavustin
  • - Moottorijarrutuksen hallintajärjestelmä (EBM) ja takapyörän hallintajärjestelmä (BSR)
  • - ABS:n voi kytkeä pois takapyörästä rata-ajossa
  • - CCU-järjestelmä mahdollistaa pyörän asetusten lähettämisen ja lataamisen puhelimella
  • - Viisituumainen TFT-värinäyttö, jossa älypuhelinliitettävyys
  • - Y-TRAC-sovelluksen avulla voi tallentaa ja analysoida ajotietoja
  • - Vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin
  • - Bridgestone Battlax Hypersport RS11 -renkaat
 

Värit ja saatavuus

2025 R9 on saatavana Icon Blue ja Tech Black ‑väreissä ja se saapuu Yamaha-jälleenmyyjille huhtikuusta 2025 alkaen. Hinta ilmoitetaan myöhemmin.

R9 on helppo personoida Yamahan alkuperäisillä lisävarusteilla, joita on saatavilla niin valtuutetuilta jälleenmyyjiltä kuin Yamahan virallisesta verkkokaupasta.