– Oli hyvä viikonloppu meidän tiimille. Oli hyvää yhteistyötä ja se jätti mieleen ajatuksen, miten paljon voi sitä ajamista kehittää radalla. Oli hyvä kokemus tämä viikonloppu, summasi Päivärinta ja kuvaili viikonloppua pilke silmäkulmassa.

– Vanha koirakin näköjään oppii uusia temppuja.

Pari Päivärinta/Christie tulossa maaliin.

Pari Päivärinta/Christie tulossa maaliin.

Aika-ajossa kuudennen lähtöruudun lunastanut Päivärinta onnistui starteissa.

– Nousin heti kärkiparien peesiin molemmissa starteissa ja se auttoi. Päästiin heti siihen parempaan porukkaan, joka vetää kovempaa, luonnehti Päivärinta, jolle Oscherslebenin rata on ollut aina varsin haastava. Tällä kertaa oikea ajorytmi löytyi purkkiorja Adamin avustuksella.

– Tuo ratahan on ollut minulle aina vaikea. Nyt Adam näki virheen minun ajotavassa. Siitä tuli palaute heti ja siitä oli apua koko viikonlopulle. Laitettiin pyörään eri välitys, mitä minulla on aikaisemmin ollut ja Adam näki, että ajan pitkän vasempaan antavan kaarteen liian isolla vaihteella, analysoi Päivärinta. Tämän lisäksi kaksikko löysi Yamahan moottoriin hyvät asetukset ja osa parannuksista tehtiin vanhanaikaisesti perstuntumalta.

– Keskityttiin paljon moottorin säätöihin ja parannuksiin, joita ei tiedonkeruulta nähty. Annoin Adamille ohjeet, joita sain moottorin käytöksestä perstuntumalta. Nämä toimenpiteet auttoi ja kierrosajat pysyi hyvinä koko viikonlopun. Oli kivempi ajaa, kun kaikki toimi.

Pari Pekka Päivärinta ja Adam Christie.

Pari Pekka Päivärinta ja Adam Christie.

Lauantaisessa sprintissä Päivärinta/Christie kaasutteli viidenneksi ja voittaja karkasi 12 kierroksen kilpailussa 12 sekunnin päähän, mutta pronssipalli jäi brittipari Tim Reeves/Mark Wilkes viemänä kahdella sekunnilla vajaaksi.

Sunnuntaina 21 ratakierroksen kilpailussa kolmanneksi ajaneen Päivärinnan pyöräkunnan ero ykköspaikkaan venyi 15 sekuntiin ja kaksikon perässä koko kilpailun ajan viihtynyt hallitseva mestaripari Todd Ellis/Emmanuelle Clement taipui kolmella sekunnilla.

MM-sarjan kärki oli vauhdikas myös Oscherslebenissä. Brittiläisranskalainen sarjakakkonen Harry Payne/Kevin Rousseau voitti lauantaina ja oli sunnuntain pitkässä kisassa kakkonen. Sarjakärki, saksalaiskaksikko Markus Schlosser/Luca Schmid voitti sunnuntaina 0,5 sekunnin erolla ja kärsi lauantaina neljän sekunnin tappion. Saksalaispari johtaa sarjaa pistein 212 ja Paynen pyöräkunta peesaa 205 pisteellään.

Pekka Päivärinta ja Adam Christie.

Pekka Päivärinta ja Adam Christie.

Päivärinnan pyöräkunta jatkaa sarjaa viidentenä, mutta piste-ero pronssisijaan kaventui. Cristien veljespari Sam ja Tom oli Saksassa vaikeuksissa ja heidän saldonsa koheni vain kymmenellä pisteellä. Myös hallitseva mestarikaksikko Ellis/Clement hävisi suomalaiselle molemmissa kilpailuissa. Sarjassa Cristiet on kolmantena 136 pinnalla, Ellis/Clement nelosena saldona 133. Päivärinta/Christie duon saalis on 114. Päivärinnan kantoja kolkutteleva hollantilaiskaksikko Bennie Streuer/Kevin Kölsch saalisti Oscherslebenistä vain 13 pistettä ja ero suomalaiseen kasvoi 18 pisteeseen. Sarjan kärkikaksikko on erottunut joukosta vasta tällä kaudella tietää Päivärinta.

– Schlosser on parantanut viimevuotisesta paljon ja Paynen vauhti nousi radikaalisesti tänä vuonna. Ellis/Clement ajaa niitä samoja, mitä viime vuonna.

Sarjan päätöskilpailut kaasutelleen marraskuun alussa Portugalin Estorilissa. Tuo rata on Päivärinnalle mieluinen.

– Estoril on ollut minulle aina hyvä ja katsotaan mitä saadaan siellä aikaiseksi.

Pari Päivärinta/Christie: myös kolmospallilta on helppo hymyillä.

Pari Päivärinta/Christie: myös kolmospallilta on helppo hymyillä.