Perinteisen huutokaupan lisäksi tapahtumassa on mahdollisuus tutustua Sotamuseon näyttelyyn, jossa esillä on erilaisia puhdetöitä ja sota-ajan materiaalia. Keskiviikkona tapahtumassa meklaroi radio- ja televisio-ohjelmista tuttu toimittaja ja maanpuolustusaktiivi Jone Nikula.

Nikula huutokauppaa myös juhlan kunniaksi tarjolle asetetun erikoishuudon numero 80 – erityisvarustellun kolmipyöräisen tavarapolkupyörän. Juhlahuuto huutokaupataan noin kello 13. Huuto tapahtuu poikkeuksellisesti eri järjestyksessä, kuin mitä myyntiluettelossa on ilmoitettu.

Tapahtumassa on mahdollisuus osallistua perinteiseen huutokauppaan, ja tutustua samalla Sotamuseon näyttelyyn, joka esittelee sota-ajan puhdetöitä ja muuta materiaalia, kuten sodanaikaisen häkäpönttöauton. Kävijöillä on myös mahdollisuus ostaa Sotilaskodin herkullisia munkkeja sekä hernekeittolounasta ja muita kahvilapalveluita yhteistyökumppaneidemme kahvilapisteistä kumpanakin päivänä.

Puolustusvoimien huutokaupat ovat olleet osa suomalaista huutokauppakulttuuria jo 80 vuoden ajan. Ensimmäinen huutokauppa järjestettiin Tampereella 29. joulukuuta 1944 jatkosodan päättymisen jälkeen ylijäämäkaluston purkamiseksi. Puolustusvoimien strategisena kumppanina Millog on vastannut huutokauppojen järjestämisestä vuodesta 2009 alkaen.

Yli 500 kohdetta myynnissä

Kaksipäiväisessä huutokaupassa on myynnissä noin 550 kohdetta. Valikoimaan kuuluu lähes 100 ajoneuvoa, kuten mönkijöitä, moottoripyöriä, moottorikelkkoja, henkilö- ja pakettiautoja, kuorma-autoja, tela-ajoneuvoja. Tällä kertaa kaupan on myös jokunen Buster-mallinen moottorivene perämoottoreineen. Tarjolla on lisäksi useita perävaunuja sekä laaja kirjo muuta korjaamo- ja kuljetusalan materiaalia.

– Yksi huutokaupan kiinnostavimmista kohteista on varmasti Valmetin vuoden 2000-mallinen traktori, joka herättänee huutajien keskuudessa erityistä huomiota. Lisäksi tarjolla on varsinainen harvinaisuus, perinteinen hinattava M29-mallin kenttäkeitin, joka on säästetty nimenomaan tätä juhlahuutokauppaa varten, paljastaa huutokaupasta vastaava Millogin logistiikkapäällikkö Petri Lundelin.

Moottoripyöriä noin 35

Huutokaupassa myytävät pyörät ovat KTM-merkkisiä. Kuva SA-kauppa.

Huutokaupassa myytävät pyörät ovat KTM-merkkisiä. Kuva SA-kauppa.

Pikaisen huutokauppaluettelosta tehdyn laskutoimituksen perusteella moottoripyöriä näyttäisi olevan myynnissä 35. Ne ovat 2000-luvun alkuvuosien KTM 400- ja KTM 640 -mallisia.

Kaikki huutokaupattavat kohteet myydään romuksi merkittyinä. Myytävä materiaali ei enää sovellu sotilaskäyttöön kuntonsa tai muiden syiden vuoksi.

Huutokaupan yhteydessä toimii SA-kaupan erillismyyntipiste, jossa on tarjolla Puolustusvoimien käytöstä poistettua materiaalia kiinteillä hinnoilla. Myyntiteltasta voi hankkia muun muassa vaatteita, työkaluja ja polkupyöriä. Erillismyyntipiste on avoinna sekä huudettavan materiaalin näyttöpäivänä 8. lokakuuta kello 9–15 että molempina huutokauppapäivinä kello 8–16.30.

Tapahtuma on avoin kaikille. Tervetuloa tekemään mielenkiintoisia ja ainutlaatuisia löytöjä huutokaupasta!

Kalkun huutokauppa

  • • Mikä: Puolustusvoimien käytöstä poistetun materiaalin huutokauppa
  • • Milloin: 9.–10.10.2024 klo 9.00–16.30. Myytävät kohteet nähtävillä tiistaina 8.10. klo 9.00–15.00.
  • • Missä: Petsanpuisto 22, 33330 Tampere
  • • Kenelle: Tapahtumaan on avoin pääsy. Huutokaupassa on rekisteröidyttävä huutajaksi.

Asiasta kertoi ensin Autotoday. Huutokaupan myyntiluetteloon pääset tästä ja Puolustusvoimien huutokauppasivulle tästä. Huudettavien kohteiden kuvia löydät täältä.