Suomalainen Aki Ajo on johtanut omaa tiimiään, Ajo Motorsportia, GP-kisoissa yli kahden vuosikymmenen ajan ja aloitti virallisen ja hyvin menestyneen yhteistyönsä KTM:n kanssa vuonna 2012, kun he saavuttivat ensimmäisen Moto3-maailmanmestaruuden KTM RC4:llä.

Red Bull KTM Ajo voitti kaksi muuta mestaruutta luokassa. Vuonna 2016 Brad Binderin ja 2021 Pedro Acostan kanssa. Siten Ajon tiimi tarjosi ihanteellisen alun Red Bull MotoGP Rookies Cupista nouseville kyvyille. Ajon Moto3-ohjelma on auttanut kuutta kuljettajaa tekemään läpimurron MotoGP-luokkaan.

Vuonna 2017 Ajo laajensi Red Bull KTM -edustuksen Moto2:n ja vahvisti KTM GP Academyn Grand Prix -pyramidin toiminnan kaikille kolmelle tasolle. Kolme muuta hänen kuljettajaansa Moto2:sta on jatkanut MotoGP:hen ja tiimin kuljettajat voittivat kolme peräkkäistä mestaruutta vuosina 2021-2023.

Itävaltalaisvalmistaja aloittaa yhdeksännen kautensa MotoGP:ssä KTM RC16:lla vuonna 2025 Binder ja Acosta kuljettajinaan.  Ajo puolestaan ottaa nyt vastaan tehtävät tiimipäällikkönä. Hänen syvä tuntemuksensa yrityksestä, henkilökunnasta ja kilpailijoista sekä mestaruuden voittamisfilosofia vie KTM:n MotoGP-edustuksen uudelle tasolle, hehkutetaan KTM:n tiedotteessa.

Red Bull KTM Ajo pysyy ennallaan Moto3:ssa ja Moto2:ssa ja keskittyy edelleen KTM GP Academyn tulevien huippukuljettajien kehittämiseen.

Aki Ajo: ”On kunnia saada tämä upea uusi rooli ja mahdollisuus työskennellä MotoGP:ssä Red Bull KTM Factory Racingin kanssa. Tällä hetkellä MotoGP on erittäin korkealla tasolla, joten meidän on jatkettava työtä monilla alueilla ja käytettävä vahvuuksiamme rakentaaksemme tämän KTM-paketin entistä paremmaksi. Meidän on jatkettava puskemista, mutta mielestäni tässä projektissa on jo monia hyviä osia: ollaksemme aivan huipulla, meidän on hallittava niitä parhaalla tavalla. Kiitos Stefanille, Hubertille, Pitille ja Jensille ja kaikille KTM:llä.”

Pit Beirer, KTM Motorsportsin johtaja: "Meillä on erityinen suhde ja erittäin tiivis yhteistyö Akin kanssa, joten meistä tuntui, että tämä oli paras tapa viedä MotoGP-projektia eteenpäin. Olen sanonut sen ennenkin ja mainitsen sen uudelleen: hän uskoi meihin, kun olimme juuri järjestäytymässä tällä paddockilla, joten luottamus ja ystävyys ovat vertaansa vailla. Hänen tiiminsä menestys puhuu puolestaan. Hän on voittanut tittelit molempien kuljettajine kanssa, jotka ovat tiimissä vuonna 2025, mutta tämä tieto on vain osa hänen tuomiaan taitoja. Tiedämme, että voimme luottaa hänen osaamiseensa, ja tietysti Aki tuntee seuramme ja tapamme kilpailla. Olen todella iloinen ja ylpeä, että otamme tämän haasteen yhdessä vastaan, ja jatkamme tarinaa, joka alkoi kauan sitten ja jolla on jo niin paljon menestystä ja mahtavia tarinoita kerrottavanaan."