Harley-Davidson ja NHTSA julkaisivat viime viikolla takaisinkutsun tietyille malleilleen. Asia koskee kaikkiaan 41 637 moottoripyörää.

Ilmoituksen mukaan jännitteensäätimen johto saattaa hangata muita moottoripyörän moottorin lähellä olevia osia kuluttaen ulkovaippaa ja paljastaen johdon. Tämä voi NHTSA:n mukaan johtaa oikosulkuihin ja virran katkeamiseen ilman, että kuljettaja saa minkäänlaista ennakkovaroitusta.

Vaurioitunut jännitteensäätimen johtosarja voi aiheuttaa oikosulun

NHTSA:n mukaan ongelma on jännitesäätimen ulostulokaapelissa, joka voi hangata kampikammion etukulmaan tai moottorin koteloon. Ajan mittaan tämä voi paljastaa johtimen, mikä aiheuttaa oikosulun, jonka seurauksena moottori voi sammua.

Tämä voi tapahtua ajon aikana ilman minkäänlaista ennakkovaroitusta, NHTSA:n ilmoituksessa kerrotaan. Äkillinen virtakatkos ja kyvyttömyys käynnistää ajoneuvoa uudelleen voivat lisätä kolaririskiä.

Harley-Davidson ei raportoinut ongelman aiheuttaneen yhtäkään törmäystä tai loukkaantumista, mutta rekisteröi yhdeksän asiaan liittyvää raporttia, jotka johtuivat tästä.

Takaisinkutsu koskee viittä vuoden 2024 Harley-Davidson -mallia: 2024 FLHX, 2024 FLHXSE, 2024 FLTRX, 2024 FLTRXSE ja 2024 FLTRXSTSE.

Mitä tehdä, jos ongelma koskee omaa Harrikkaasi?

H-D ei ole vielä ilmoittanut, koskeeko takaisinkutsu myös Euroopan malleja. Mikäli se aikanaan päätyy siihen, valmistaja yleensä lähettää asiasta kirjeen pyörän omistajalle. Yhdysvalloissa ajoneuvojen omistajat voivat viedä pyöränsä paikalliselle Harley-Davidson-jälleenmyyjälle, jossa tarkastetaan ja tarvittaessa korjataant jännitesäätimen ulostulojohtosarja veloituksetta.

Asiasta lisää USA Todayn ja NHTSA:n sivuilla.