Lauantaina viikonlopun aloittivat veteraanien Suomen cup-luokat ja MXSV sivuvaunujen SM-kilpailu. Suomen cup-luokat huipentuivat niin ikään Orimattilaan ja MXSV-luokan Suomen mestaruuden voittivat virolaispari Robert Lihtsa ja Markus Lina.

Viisi uutta Suomen mestaria

Sunnuntain SM-päivän aloitti Triple Crown-formaatilla MX1- ja MX2-luokan lähtö, missä MX2-luokan osalta mestaruus oli katkolla jo päivän avauserässä. Turun moottorikerhon Miro Varjonen lähti erään 59 pisteen etumatkalla ja onnistui varmistamaan Suomen mestaruuden itselleen jo avauserän jälkeen. Mestaruus oli turkulaisen uran ensimmäinen. MX2-luokan hopeamitalista nähtiin tiukkaa taistelua usean kuljettajan välillä, mutta tänään Orimattilassa voittoon ajanut Heinolan moottorikerhon Sampo Rainio otti hopeamitalin matkaansa. SM-pronssille nousi kotiradallaan ajanut Orimattilan moottorikerhon Wiljam Malin. MX2-luokassa päivän kärkikolmikko Orimattilan osakilpailussa oli Rainio, Varjonen ja kolmanneksi ajoi Vantaan moottorikerhon Saku Mansikkamäki.

MX1-luokassa SM-sarjan päätöspäivän lähtökohdat eivät olisi voineet olla mielenkiintoisemmat, kun sarjan kärjessä Alavuden seudun moottoripyöräilijöiden Arttu Sihvonen ja Imatran moottorikerhon Matias Vesterinen tulivat tasapisteissä Orimattilaan. Sihvonen jatkoi vahvaa loppukauttaan ja vei mestaruuden mukanaan Alavudelle viiden pisteen turvin. Hopea matkasi Vesterisen mukana Imatralle ja todella jännän taistelun jälkeen SM-pronssia nappasi Tampereen Motocrossin Jere Haavisto, joka päätyi pistetaulukossa tasapisteisiin Alavuden seudun moottoripyöräilijöiden Alex Tapion kanssa. Haaviston erävoitot kuitenkin ratkaisivat tilanteen hänen edukseensa. Tänään Orimattilassa Haavisto jatkoi voittoputkeaan SM-sarjassa, joka on nyt kolmen kauden mittainen. Suomen mestari Sihvonen oli toinen ja kolmanneksi ajoi Haaviston seurakaveri Kasper Kangasniemi.

Arttu Sihvonen.

Arttu Sihvonen.

MX85-luokassa kärkikaksikkona Orimattilaan tulleet Helsingin moottorikerhon Jimi Marttila ja Onni Kämäri olivat vain kahden pisteen päässä toisistaan. Marttila kasvatti eroa kahdella pisteellä ensimmäisen erän jälkeen ja, kun toisen erän alussa Kämäri joutui keskeyttämään tekniseen vikaan, niin ratkesi tiukka mestaruustaistelu jo ennen ruutulippua. Marttila nappasi itselleen uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden, Kämäri nappasi hopeaa ja kolmanneksi ajoi Etelä-Suomen moottorikerhon Eeka Laaksonen. Tänään Orimattilassa osakilpailun palkintokorokkeelle nousivat Marttila, Laaksonen ja kolmanneksi ajanut Jalasjärven moottorikerhon Nico Bystedt.

Jimi Marttila.

Jimi Marttila.

Naisten MXD-luokassa tilanne oli melko selvää jo ennen päivän alkua, että ilman isompaa virhettä oli mestaruus matkalla Hyvinkään moottorikerhon Hanna Mertsalmelle. Orimattilan osakilpailun voittoon ajoi odotetusti Salpausselän moottorikerhon Melissa Mäntylä ennen Keravan moottoriseuran Janette Mielosta, Mertsalmen ajaessa kolmanneksi, mikä riitti hienosti Suomen mestaruuteen. Mäntylä nappasi hopeamitalin matkaansa ja pronssi jäi puolestaan isäntäseuran Orimattilan moottorikerhon Sara Gåpån palkintokaappiin.

Hanna Mertsalmi.

Hanna Mertsalmi.

MX125-luokassa mestaruudesta taistelivat vielä Vantaan moottorikerhon Matias Miettinen ja Hyvinkään moottorikerhon Onni Jaakonsaari. Miettinen pystyi pitämään kuitenkin pintansa ja vaikka Jaakonsaari kavensi vanhan loppukautensa ansiosta piste-eron viiteen, niin Miettinen kruunattiin uudeksi MX125-luokan Suomen mestariksi. Jaakonsaari nappasi hopeaa ja pronssille ajoi tasaisen kauden päätteeksi Orimattilan moottorikerhon Eemil Ruuth. Tänään Orimattilassa palkintokorokkeelle nousivat Jaakonsaari ennen toiseksi tullutta Helsingin moottorikerhon Simo Koskista ja Vantaan moottorikerhon Eelis Viemeröä. Kolmen kärjen sijoitukset menivät tänään, niin ristiin, että he mahtuivat osakilpailun pisteissä yhden pisteen sisään.

Matias Miettinen.

Matias Miettinen.

SML AMOQ SM-motocross sarja on saatu tämän vuoden osalta näin päätökseen ja uudet Suomen mestarit on ratkaistua. Ensi viikonloppuna on luvassa vielä Porin Santakankaan uudella motocross radalla motocrossin kerhojoukkueiden Suomen mestaruuskilpailu. SM-sarjan virallisina yhteistyökumppaneina toimivat: Duell, AMOQ ja Pirelli.

Viikonlopun kaikki tulokset täältä.