Hermanni Haljala on kärsinyt tämän kauden MM-osakilpailuissa teknisistä ongelmista eikä ajokaan ole ollut aina uomissaan. Italialaisen EnTrophy Enduro Racing -tiimin kuljettaja on E1-luokan pisteissä kymmenentenä, kun takana on 12 osakilpailua 14:stä. Kaksi viimeistä osakilpailua järjestetään Ranskassa tämän viikon perjantaista sunnuntaihin. Haljalalla olisi hienoiset mahdollisuudet nousta MM-taulukossa yhdeksänneksi, mutta se ei varsinaisesti muuttaisi kauden kokonaistulosta eikä -fiilistä. Myöskään tulevaisuuden kuvioihin yhdellä sijalla ei todennäköisesti olisi vaikutusta.

- Päätös oli vaikea enkä tehnyt sitä helpolla. Puntaroin asioita monelta kantilta, mutta päädyin lopulta siihen, että jätän MM-päätöksen väliin. Siirrän resurssit ja panokset maajoukkueiden MM-kilpailuun. Se on nyt tässä kohdassa tärkeämpi koitos minulle ja urani kannalta, Beta-kuljettaja Haljala kertoo.

- Minulla on taustalla myös pieni terveysmurhe. Vasen ranteeni tulehtui ja kipeytyi tosi paljon jo viime syksynä. Jostain syystä se on kipeytynyt uudestaan juhannuksesta lähtien, ja olen joutunut lepuuttamaan rannettani, eli pitämään myös ajotaukoja. Jos ajaisin Ranskassa, MM-sijoitukseni ei välttämättä muuttuisi, mutta ranne voisi kipeytyä lisää ja siten häiritä tai pilata MM-maajoukkuekisan.

Kuuden päivän mittainen MM-maajoukkuekilpailu, International Six Days Enduro, järjestetään Espanjassa 14.-19. lokakuuta. Suomen maajoukkuetta edustavat Haljalan ohella Roni Kytönen, Samuli Puhakainen ja Eemil Pohjola. Vuonna 2022 Haljala, Kytönen ja Puhakainen saavuttivat nuorten MM-maajoukkuekilpailussa hopeaa.

Henkilökohtaisen MM-sarjan tämän viikon päätökseen Ranskassa osallistuvat suomalaisista E1-luokan MM-pisteissä kuudentena oleva Roni Kytönen sekä nuorten Youth-luokassa sijalla 21 oleva Juho Ahokas.

E1-luokka, MM-pistetilanne 12/14-osakilpailu:

1. Josep Garcia, ESP, KTM, 225 pistettä
2. Steve Holcombe, GBR, Honda, 219p.
3. Zachary Pichon, FRA, Sherco, 168p.
...6. Roni Kytönen, FIN, Yamaha, 102p.
...10. Hermanni Haljala, FIN, Beta, 68p.

Kaikki tulokset ja sarjataulukot: www.endurogp.com/2024-results