Lauantaina viikonlopun käynnistävät seniorit ja veteraanit, missä ratkotaan luokkien Suomen cup-mitalit ja luvassa on sivuvaunujen MXSV kerrasta poikki Suomenmestaruuskilpailu. Lisäksi lauantaina nähdään MX85A-luokan kansallinen kilpailu.

Sunnuntaina kruunataan viisi Suomen mestaria

Sunnuntain kruunajaiset aloittavat MX85A-luokka, missä tullaan näkemään todella herkullinen taistelu Suomen mestaruudesta. Helsingin moottorikerhon Jimi Marttila johtaa sarjaa vain kahden pisteen erolla ennen seurakaveri Onni Kämäriä. Edellisessä osakilpailussa kaksikko päätyi tasapisteisiin, joten nähtäväksi jää kumpi vie pidemmän korren Orimattilassa. Tämän kaksikon takana tiukimmin pronssimitalissa on kiinni Etelä-Suomen moottorikerhon Eeka Laaksonen, joka on Kämäriä perässä 37 pistettä, mutta kahdeksan pistettä edellä neljäntenä olevaa Jalasjärven moottorikerhon Nico Bystedtiä.

Jimi Marttila.Kuva XRacing.

Jimi Marttila.Kuva XRacing.

Onni Kämäri. Kuva XRacing.

Onni Kämäri. Kuva XRacing.

MXD

Naisten MXD-luokassa Suomen mestaruudessa on tiukasti kiinni Hyvinkään moottorikerhon Hanna Mertsalmi, joka johtaa Salpausselän moottorikerhon Melissa Mäntylää 18 pisteellä. Mäntylä on voittanut kaikki ajamansa erät tänä vuonna ja on suurin voittajasuosikki myös Orimattilaan. Mertsalmi on kuitenkin ollut jokaisessa ajamassaan erässä palkintokorokkeella ja ilman epäonnea tulee todennäköisesti jatkamaan tätä putkeaan myös viikonloppuna. Jotta Mäntylä voisi vielä haastaa Mertsalmen Suomen mestaruudesta, niin täytyisi Mertsalmella olla jotain epäonnea viikonlopun kilpailussa. Pronssimitalista nähdään tiukka taistelu, kun kotiradallaan ajavat Orimattilan moottorikerhon Sara Gåpå ja Vilma Forsgren ovat toisistaan vain neljän pisteen päässä.

Hanna Mertsalmi. Kuva XRacing.

Hanna Mertsalmi. Kuva XRacing.

Melissa Mäntylä. Kuva XRacing.

Melissa Mäntylä. Kuva XRacing.

MX125

MX125-luokassa Vantaan moottorikerhon Matias Miettinen lähtee Orimattilaan 13 pisteen karkumatkalla Hyvinkään moottorikerhon Onni Jaakonsaareen. Kun otetaan huomioon, että Jaakonsaari on voittanut kolme viimeisintä erää, niin Miettisen etumatka ei ole täysin turvattu ja häneltä vaaditaan myös hyvää onnistumista viikonloppuna, jotta pystyy pitämään Jaakonsaaren takanaan. Kotiradallaan ajava Orimattilan moottorikerhon Eemil Ruuth on vahvasti kiinni pronssimitalissa. Hänellä on 15 pisteen etumatka alkukaudesta sarjan kärkikamppailussa olleeseen Vantaan moottorikerhon Eelis Viemeröön.

Matias Miettinen. Kuva XRacing.

Matias Miettinen. Kuva XRacing.

Onni Jaakonsaari. Kuva XRacing.

Onni Jaakonsaari. Kuva XRacing.

Eemil Ruuth. Kuva XRacing.

Eemil Ruuth. Kuva XRacing.

MX2

MX2-luokassa Turun moottorikerhon Miro Varjonen on sinettiä vaille valmis Suomen mestari. Varjosen ero toisena olevaan Orimattilan moottorikerhon Wiljam Maliniin on 59 pistettä, kun Orimattilassa ajetaan Triple Crown-formaatilla kolme kilpailuerää on pisteitä jaossa vielä 75 kappaletta. Varjonen tulee kuitenkin todennäköisesti varmistamaan mestaruutensa jo ensimmäisen erän jälkeen. Taistelu hopeamitalista onkin sitten jo taas kutkuttavan jännittävää, kun kotiradallaan ajavaa Malinia lähtee haastamaan kolmantena olevan Karkkilan moottorikerhon Kaapo Kalatien, joka on kahdeksan pisteen päässä Malinista.

Mitalitaisteluun mukaan haluavat myös Vantaan moottorikerhon Saku Mansikkamäki ja Heinolan moottorikerhon Sampo Rainio. Kaksikko oli edellisessä kilpailussa sijoilla yksi ja kaksi. He ovat myös sen perusteella suurimpia voittajasuosikkeja Heinolaan ja tulevat molemmat varmasti hamuamaan SM-mitaleille. Orimattilaan takaisin puomin taakse asettuu myös Turun moottorikerhon Hermanni Koskinen, joka oli sivussa Heinolan osakilpailusta terveyshuolien vuoksi. Koskinen on sarjatilanteessa neljäntenä viiden pisteen päässä mitalista.

Miro Varjonen. Kuva XRacing.

Miro Varjonen. Kuva XRacing.

Matias Vesterinen ja Saku Mansikkamäki. Kuva XRacing.

Matias Vesterinen ja Saku Mansikkamäki. Kuva XRacing.

MX1

MX1-luokassa tilanne on herkullinen, kun viimeiseen osakilpailuun tasapisteissä lähtevät Imatran moottorikerhon Matias Vesterinen ja Alavuden seudun moottoripyöräilijöiden Arttu Sihvonen. Sihvonen on voittanut Vesterisen kahdessa edellisessä osakilpailussa ja on kuronut loppukauden aikana Vesterisen piste-eron kiinni. Mielenkiintoista onkin nähdä, pystyykö Vesterinen kääntämään kelkan viikonloppuna Orimattilassa ja kukistamaan vahvan loppukauden ajaneen Sihvosen.

Pronssimitalissa tiukasti ennen viikonloppua on kiinni Sihvosen seurakaveri Alex Tapio, joka on kärkikaksikkoa 26 pistettä perässä, mutta johtaa neljäntenä olevaa Tampereen motocrossin Jere Haavistoa 15 pisteen erolla. Haavisto on voittanut kolmatta vuotta putkeen kaikki ajamansa SM-osakilpailut ja on suurin ennakkosuosikki myös viikonlopun Orimattilan osakilpailuun. Mikäli Haavisto ajaa voittoon kaikissa kolmessa erässä, niin Tapion täytyy ajaa kaksi kertaa kolmanneksi ja kerran toiseksi napatakseen pronssimitalin.

Arttu Sihvonen. Kuva XRacing.

Arttu Sihvonen. Kuva XRacing.

Kilpailuerät alkavat kello 11.00 Orimattilan Ollosten motocrossradalla osoitteessa Kangasvuokontie 14, Orimattila. Pääsyliput ovat lauantaina 10 € ja sunnuntaina 15 €. Alle 12-vuotiaat katsojat pääsevät veloituksetta seuraamaan kilpailuja.

Tervetuloa Orimattilaan seuraamaan kotimaisen motocrossin kauden huipennusta. SM-sarjan yhteistyökumppaneina toimivat Duell, AMOQ ja Pirelli.