FFMC:n mukaan jo moottoripyörille tehdyistä katsastuksista saadut tilastotiedot osoittavat, että kyse on "tehottomasta, järjettömästä, epäjohdonmukaisesta, hyödyttömästä, haitallisesta, tarpeettoman kalliista, naurettavasta, ilman lakisääteistä tukea jättävästä ja ennen kaikkea täysin väärästä ratkaisusta".

Katsastuspakko on ollut voimassa alle viisi kuukautta, ja valvontakeskusten tiedot vahvistavat jo FFMC:n ennusteet, että moottoripyörien katsastuksesta ei ole hyötyä moottoripyöräilijöiden turvallisuudelle, vaan kyse on pelkästä rahastuksesta.

Katsastusten tulokset tähän mennessä:

– Vain 8 prosentille yli 125 cm3:n moottoripyöristä ja skoottereista on ollut pakko suorittaa toinen tarkastus. Luku on alhainen verrattuna autojen uusintakatsastusten 19 prosenttiin.

– Vain 73 "kriittistä" vikaa havaittiin yli 125 cm3:n moottoripyörissä ja skoottereissa (ajokielto tarkastusta seuraavana päivänä) 46 690 tarkastetusta ajoneuvosta. Se tarkoittaa sitä, että alle 0,16 % katsastetuista moottoripyöristä on saattanut olla tieliikenteen kannalta kyseenalaisessa kunnossa.

– Moottoripyörien katsastukset ovat maksaneet 60-90€ per kerta liikenneministerin ilmoittaman "50 euron" sijasta. 

Motoristit tietoisia tien vaaroista

FFMC kertoo, että jopa katsastusyritysten pomot vahvistavat, että "2 kuukauden toiminnan jälkeen tulokset ovat positiivinen todiste moottoripyöräkannan tilasta Ranskassa", ja että "kaksipyöräisten ajoneuvojen teknisen tarkastuksen ensimmäiset havainnot osoittavat, että moottoripyöräilijät, jotka ovat varmasti tietoisia altistumisestaan ​​tien vaaroille, ylläpitävät ajoneuvojaan melko hyvin".

Näihin tuloksiin vedoten FFMC vahvistaa edelleen vastustavansa moottoripyörien teknistä katsastusta ja kehottaa moottoripyöräilijöitä pitämään uuden kansallisen mielenosoituksen 21. ja 22. syyskuuta 2024 eri alueilla ja erityisesti Pariisissa lauantaina 21. syyskuuta klo 14 iltapäivällä. Avenue Fochilla (Porte Dauphine Pariisissa).

FFMC on huolissaan moottoripyöräilijöiden, moottoripyöräilijöiden ja kaikkien tienkäyttäjien turvallisuudesta sekä teknisestä ja inhimillisestä asiantuntemuksesta, ja vahvistaa, että todelliselle liikenneturvallisuuspolitiikalle on olemassa monenlaisia vaihtoehtoja. On poliitikkojen vuoro toimia!

Mielenosoitus lauantaina 21.9. klo 14.00. Avenue Fochilla Pariisissa (Porte Dauphine), joten mikäli satut olemaan tuolloin Pariisissa prätkällä, kannattaa osallistua.

Suomessakin moottoripyörien katsastuspakko tekee tuloaan, vaikka sitä vastaan on taisteltu vuosikausia.

Aiheesta aiemmin:

TIISTAI 7.5.2024 09:02

Moottoripyörien pakollinen katsastus tulossa – "Vaikuttaa pelkältä rahastukselta"