MX2- ja MX1-luokka ajoivat sunnuntaina Heinolassa Triple Crown-kilpailumuodon, missä ajettiin kolme 15 minuutin ja kahden kierroksen kilpailuerää. MX1-luokassa Tampereen Motocrossin Jere Haavisto ajoi kolmeen selvään erävoittoon 300-kuutioisella kaksitahtipyörällä. Toinen oli Alavuden seudun moottoripyöräilijöiden Arttu Sihvonen ja kolmas Imatran moottorikerhon Matias Vesterinen. Sihvonen kuroi Vesterisen etumatkan SM-sarjassa kiinni ja kaksikko lähtee nyt kauden päättävään kilpailuun tasapisteissä. SM-sarjassa kolmantena jatkaa sunnuntaina neljänneksi ajanut Alavuden seudun moottoripyöräilijöiden Alex Tapio.

Saku Mansikkamäki.

MX2-luokassa tapahtumia hallitsi hieman yllättäen Vantaan moottorikerhon Saku Mansikkamäki, joka ajoi kaksi erävoittoa ja oli kertaalleen toinen kukistaen näin MM-sarjassa tänä vuonna ajaneen Heinolan moottorikerhon Sampo Rainion. Kolmanneksi ajoi Orimattilan moottorikerhon Wiljam Malin. SM-sarjaa johtava Turun moottorikerhon Miro Varjonen oli tänään neljäs. Malin nousi SM-sarjassa toiseksi ja on 59 pisteen päässä Varjosesta, joka on sinettiä vaille Suomen mestari. Kolmantena sarjassa jatkaa Karkkilan moottorikerhon Kaapo Kalatie. Ennen Heinolan osakilpailua sarjassa toisena ollut Turun moottorikerhon Hermanni Koskinen ei pystynyt osallistumaan kilpailuun sairastumisen vuoksi ja tippui näin sarjassa huimasti alaspäin.

Onni Kämäri.

Päivän toisena luokkana nähtiin MX85A, missä oli draamaa heti ensimmäisen erän alussa, kun sarjajohtaja Hyvinkään moottorikerhon Aleksi Pirinen satutti kättään ja joutui jättämään päivän kilpailut kesken. Päivän voittoon ajoi Helsingin moottorikerhon Onni Kämäri ennen seurakaveri Jimi Marttilaa. Kolmas oli Etelä-Suomen moottorikerhon Eeka Laaksonen. SM-sarjassa Marttila nousi johtoon, mutta on vain kaksi pistettä edellä Kämäriä ja Laaksonen puolestaan kipusi kolmannelle sijalle tasapisteihin Pirisen kanssa. Tämä kaksikko on Kämäriä perässä 37 pistettä.

Melissa Mäntylä.

Naisten MXD-luokassa kahteen erävoittoon ajoi odotetusti Salpausselän moottorikerhon Melissa Mäntylä ennen Keravan moottoriseuran Janette Mielosta ja Hyvinkään moottorikerhon Hanna Mertsalmea. Mertsalmen johto SM-sarjassa on edelleen 18 pistettä Mäntylään ja hänellä on vahva ote Suomen mestaruudesta. Sarjan kolmospaikalle nousi Sara Gåpå, joka oli tänään Heinolassa neljäs. Gåpå on 39 pistettä perässä Mäntylää ja neljä pistettä edellä seurakaveriaan Vilma Forsgrenia.

Onni Jaakonsaari.

MX125-luokassa päivän nimi Heinolassa oli Hyvinkään moottorikerhon Onni Jaakonsaari, joka ajoi kahteen erävoittoon ennen Helsingin moottorikerhon Simo Koskista ja Vantaan moottorikerhon Matias Miettistä. Miettinen säilyttää edelleen turvallisen johdon SM-sarjassa, mutta Jaakonsaari nappasi tästä etumatkasta kymmenen pistettä pois eikä ole enää, kuin 13 pistettä Miettistä perässä. Tänään viidenneksi ajanut Orimattilan moottorikerhon Eemil Ruuth on sarjassa kolmantena 15 pistettä Jaakonsaaren takana.

SML AMOQ SM-motocross sarjan päätösosakilpailu ajetaan ensi viikonloppuna Orimattilassa, missä kruunataan Suomen mestarit mallia 2024. SM-sarjan virallisina yhteistyökumppaneina toimivat: Duell, AMOQ ja Pirelli.