Circuit Racingin (entinen Road Racing) Moto5-luokan SM-sarja piti sisällään 7 osakilpailua. Näistä 4 kilpailua ajettiin isommilla moottoriradoilla ja 3 kilpailua pienemmillä kartingradoilla. Kilpailulähtöjä ajettiin kaikkiaan 12. Kauden aikana Pirttinen ajoi voittoon Alastaron, Kymiringin ja Jurvan Botniaringin lähdöissä. Muutoin tasaisen varma kausi toi sijoja 2.-4. Mestaruus ratkesi vasta Moto5-luokan päätöskisassa Imatralla viimeisessä lähdössä ja lopulta 11 pisteen turvin ennen Jämsän Domi Pekkasta. Imatran Luukas Klemetti otti sarjassa pronssia.

Aatos Pirttisen ajama luokka on nimeltään Moto5. Pyörässä on tilavuudeltaan 250 kuutiosenttimetrin moottori ja Moto3 -luokan renkaat. Huippunopeudet nousevat isoimmilla radoilla 165 km/h tuntumaan.

– Kyllähän tämä hienolta tuntuu. Pitkä kausi takana ja kovasti on tänä kesänä asvaltilla ajamista treenattu. Tavoite oli alkuun olla sarjassa viiden parhaan joukossa, mutta korjasimme tavoitetta kesken kauden, koska vauhti parani tasaisesti. Tavoittelimme lopulta SM-mitalia, mutta mestaruudesta emme uskaltaneet puhua, naurahti iloinen nuorukainen kotimatkalla Seinäjolle.

Pirttinen ajaa Moto5 -luokassa myös valikoituja kisoja Espanjan sarjassa. Takana on jo kilpailut Cartagenassa ja Jerezissä.

– Ensi viikolla lähdemme Barcelonaan. Seuraava kilpailu Calafatissa ajetaan kahden viikon kuluttua.

Pirttinen voitti menneenä talvena myös Jääradan Junior -luokan Suomenmestaruuden.

– Liiton palkintojenjakoon on hieno lähteä hakemaan kahta mitalia. Iso kiitos yhteistyökumppaneille. Ilman teidän panosta ei mestaruuksia voiteta, päättää Pirttinen.

Aatos Pirttinen.

Aatos Pirttisellä on vielä tälle kaudelle luvassa Moto5-kisoja ainakin Espanjassa.