Viimeiseen osakilpailuun Niko lähti Superbike-luokan yhteispisteissä toisena ja mahdollisuudet mestaruuteen heti tulokaskaudella olivat vielä olemassa. Sarjan kolmen kärjen osalta kenellä tahansa oli mahdollisuus viedä mestaruus.

Torstain treenipäivän toisella setillä, kävi kuitenkin melko raju kaatuminen ja tilanne näytti hetken huonolta.

Onneksi kuitenkaan Lehtiranta ei loukkaantunut niin pahasti, että se olisi estänyt osallistumisen kilpailuun. Mekaanikotkin saivat pyörän kuntoon melko nopeasti. Tiimi ja kuski yhteistuumin saivat kehitettyä viikonlopun aikana pyörää taas mieleisemmäksi ja vauhti kiihtyi.

Aika-ajossa Lehtiranta piti hyvää vauhtia yllä ja ajoi itselleen toiseksi nopeimman kierrosajan, eli kisaan lähdettiin toisesta ruudusta.

Paalupaikalle ajoi Eemeli Lahti ja kolmanneksi Kenny Koskinen.

Niko Lehtiranta. Kuva: Harjukuvat.

Niko Lehtiranta. Kuva: Harjukuvat.

Superbike-luokan ensimmäinen lähtö ajettiin lauantaina märällä radalla. Toisesta sijasta taisteltiin kovasti kolmen kuskin toimesta. Lehtiranta, Koskinen ja Peter Paloranta vaihtelivat sijoituksia koko kisan ajan. Viimeiselle kierrokselle tullessa Niko oli toisena, mutta Kenny pääsi ohittamaan radan viimeisellä osiolla ja Niko maalissa kolmantena.

Sunnuntaina aamu aloitettiin warm up'illa ja siinä Lehtirannan Yamahaan ilmaantui mystinen jarruongelma. Tiimi teki töitä asian kanssa ja teki parhaansa, jotta pyörä olisi kunnossa toiseen kilpailulähtöön. Kisassa oli kovat panokset SM-mitaleista. Mestaruus oli varmistunut Eemeli Lahdelle, mutta kumpi tulee ensin maaliin Lehtiranta vai Koskinen? Se kumpi saapuisi edellä nappaisi SM-hopeaa.

Lähtöä ennen alkoi reilu sade ja päivän kisa ajettiinkin sadekelin kisana. Lehtiranta nappasi loistavan lähdön ja ampaisi matkaan toisena Lahden perässä. Muutaman kierroksen jälkeen Koskisen pyörään tuli tekninen ongelma kolmannelta sijalta ja edessä keskeytys. Palorantaan oli jo kertynyt väliä ja Lahti hieman edellä. Niko rauhoitti hieman vauhtia ja ajoi järkevästi toisella sijalla maaliin, ottaen itselleen upeasti heti tulokaskaudellaan SM-Hopeaa!