Kysyimme tapahtuman järjestäjältä Eero Välkkilältä, mistä oikein on kysymys?

– Järjestimme sänkicrossikisatapahtuman ensi kerran jo viime syksynä, ja se oli hieno menestys. Kisaajia oli nelisenkymmentä ja väkeäkin mukavasti. 

– Tapahtuman ajatuksena on järjestää tapahtuma sellaisille lähiympäristön ja kauempaakin tuleville ihmisille, joita kiinnostaa moottorin pärinä. Samalla kisaan osallistujat pääsevät ajamaan yhdessä ja nauttimaan rentohenkisestä kisaamisesta, Eero Välkkilä kertoo.

– Vaikka kilvanajo ei ole kovin ryppyotsaista, niin tokihan ihmiset ajavat kilpaa tosissaan, kun pääsevät radalle. Ylipäätään koko tapahtuman ajatuksena on se, että ihmisillä, niin yleisöllä kuin kisaajilla olisi kivaa yhdessä.

B-ryhman yhteislähtö. Kuva Minna Etelämäki.

B-ryhman yhteislähtö. Kuva Minna Etelämäki.

Missä tapahtuma järjestetään?

– Se järjestetään perheeni maatilalla. Minulla on siellä freestyle-hyppyjen treenipaikka takapihalla, minne olen tehnyt alastulon ja rampin. Sänkicrossrata taas on tehty viereiselle pellolle. Rata-aluetta on kuutisen hehtaaria, ja siinä on vajaan kilometrin mittainen rata. Se on melko syheröinen, joten se ei ole kauhean nopea.

– Yleisö voi seurata tapahtumaa piha-alueelta ja pellolta käsin.

Millaisia kisaluokkia tapahtumassa on?

– Niitä on periaatteessa kaksi: junioreille ja aikuisille. Ensin ajetaan kummassakin luokassa aika-ajot, joiden perusteella määritetään lopullinen lähtöryhmä. Nopeimmat luokassaan sijoitetaan A-ryhmään ja rauhallisemmin ajavat B-ryhmään. Aika-ajoon on varattu 20 minuuttia, josta viisi lämmittelyyn ja 15 itse aika-ajosuoritukseen. Ajat mitataan tarrapondereilla. Itse kisa kestää kussakin ryhmässä 15 minuuttia plus kaksi kierrosta, kierrosten kokonaismäärä 12-13 kierrosta.

FMX-hyppy vuodelta 2023. Kuva Minna Etelämäki.

FMX-hyppy vuodelta 2023. Kuva Minna Etelämäki.

Luvassa on myös Freestyle-motocross-näytöksiä?

– Kyllä. Viime vuonna meitä oli ajamassa kolme FMX-kuskia, minä, velipoikani Johannes ja JP Poutiainen. Tänä vuonna oma osallistumiseni on epävarmaa vielä, kun loukkasin jalkani keväällä. Mutta Arttu Mielityinen on tulossa varmasti ja velipoika Johannes samoin. Juha-Pekka Poutiainen on vielä kysymysmerkki. 

Mitä muuta tilaisuudessa on tarjolla?

Konsta Kukkola tekee stunt-ajonäytöksen ja perheen pienimmille on pomppulinna. Paikalta löytyy myös kioski. Koska kyse on koko perheen tapahtumasta, alkoholia ei ole myynnissä.

– Lisäksi nähtävänä on drifting-auto ja rakennettuja autoja. Pyrimme järjestämään tapahtuman mielekkääksi yleisön kannalta, ettei olisi taukoja, vaan koko ajan jotain seurattavaa, Eero Välkkilä toteaa. – Uutta on jatkobileet erikseen aikuisille iltayhdeksältä Ilmajoen krouvissa, paikalla myös livebändi.

Sänkicross-tapahtuma on yleisölle ilmainen, kisaan osallistujat maksavat pienen osallistumismaksun. Kisan ennakkoilmoittautumiset viimeistään 24.9.

Tapahtuma järjestetään 28.9.2024 osoitteessa Harjunmäentie 63 60800 Ilmajoki. Lisätietoja tapahtuman Faceebook-sivustolta täältä.

Kovaa kisaa B-ryhmässä. Kuva Minna Etelämäki.

Kovaa kisaa B-ryhmässä. Kuva Minna Etelämäki.

Alustava aikataulu:

9:30-11:00 kuskien ilmoittautuminen ja moottoripyörien katsastus
11:10 Kuljettajapalaveri
11:30 harjoitukset/rataan tutustuminen ja aika-ajot 20min per luokka
12:50 FMX-lämmittelyt
13:15 kilpalähtö juniorit
13:45 kilpalähtö B-luokka
14:15 FMX-näytös
14:45 kilpalähtö A-luokka
15:30 palkintojen jako
16:00 tapahtuma päättyy