Viikonloppuun lähdettiin varmistamaan oman luokan mestaruutta ja ajamaan lähtöjen kärkisijoista. Vain ensimmäinen tavoite toteutui. Torstain ja perjantain vapaissa harjoituksissa kaikki näytti vielä hyvältä ja aika-ajotkin sujuivat kivasti, kun Juho oli ruudukon viides ja oman luokkansa kärjessä.

Sitten kaikki muuttui. Lauantain kisaan lähdettiin uudella takarenkaalla ja heti warmup-kierroksella Kantola tunsi, ettei kaikki ole hyvin. Lähdössä loistavan startin ottanut Juho joutui kuitenkin heti ensimmäisessä mutkassa antautumaan useamman sijan, kun pyörää ei yksinkertaisesti uskaltanut kantata. Tuska näkyi varikkomuurille asti. Kovasti taistellen Juho sai kuin saikin pyörän tuotua maaliin, mutta sijoitus oli kaikkea muuta kuin toivottu tai haettu. Maalissa oman luokan kolmas ja lähdön sija 11.

– En pystynyt yhtään kanttaamaan pyörällä. Takanen luisti heti alusta ja kun en pystynyt pitämään vauhtia yllä, niin etunenkin alkoi luistamaan, mies raivosi lähdön jälkeen.

Tiimi tutki asiaa ja tuloksena oli, että renkaassa oli valmistusvika. Runko oli omituisen pehmeä ja seoskin tuntui erilaiselta eri kohdissa rengasta. Ei voinut mitään.

Sunnuntaina aamulla olivat vuorossa jarrumurheet. Etujarru laahasi ja Juho ajoi vain pari kierrosta lämmittelyssä. Ei siis taaskaan ihanteelliset lähtökohdat kisaan. Lauantain parhaiden kierrosaikojen perusteella Juho lähti kisaan ruudusta 12. Hyvä lähtö ja nousu kohti kärkeä, mutta se tyssäsi lähdön keskeytykseen sateen vuoksi. Uusintalähdössä Kantola ajoi vain maaliin sateella ja totutteli keliin. Ihan ok tulos P2 omassa luokassa ja lähdön sijalla kahdeksan.

– Olihan vaikea viikonloppu. Paljon murheita, mutta tiimi jeesasi hyvin ja saatiin se mestaruus Open600-luokassa mitä lähdettiin hakemaan. Paljon jäi parannettavaa ja toivottavasti kausi jatkuu vielä ulkomailla. Ja tietysti onnea kaikille mestareilla, mutta ennen kaikkea Lennille Superstock 600-luokan voitosta, totesi Juho kisojen loputtua.

Tavoitteena tiimillä on ajaa vielä tällä kaudella ulkomailla kilpaa, mutta niistä myöhemmin lisää.

Juho Kantolan matkaa maailman huipulle voi seurata ja kannustaa Facebookissa JK36 Racing tai Instagramissa juho.kantola.