Legendaarinen amerikkalainen moottoripyörävalmistaja on joutunut some-kohun keskelle  ja ilmoitti lopettavansa meneillään olevat monimuotoisuushankkeensa ja keskittyvänsä yksinomaan moottoripyörien valmistukseen ja myyntiin, kertoo Ilta-Sanomat.

Se vetäytyy siten erilaisten ihmisoikeus- ja tasa-arvoliikkeiden tukemisesta ja näkymisestä LGBTQ+ ja Pride -festivaaleilla.

Yritys ilmoitti tiedotteessaan peruuttavansa eri projekteja ja purkavansa yhteistyösopimuksia ja palaavansa samalla perusasioihin.

Luopumiseen vaikutti valtava somekampanja, jossa amerikkalaiset oikeistopopulistiaktivistit hyökkäsivät joukolla Harley-Davidsonin kimppuun ja listasivat niitä woke-hankkeita, joissa yritys on mukana.

"Woke" terminä tarkoittaa valveutuneisuutta tai henkilön yhteiskunnallista tiedostamista. Wokessa välitetään vähemmistöistä, syrjinnästä ja vihapuheesta. Sana on alun perin peräisin Yhdysvaltain afroamerikkalaisen väestön englannista, kertoo Wikipedia. Yleisön tietoisuuteen se tuli 2014 Black Lives Matter -liikkeen noustessa julkisuuteen.

Harley-Davidsonin uskollisinta asiakaskuntaa ovat perinteisesti olleet valkoiset konservatiivimiehet. Yhdysvaltalaismedioiden mukaan yksi Harley-Davidsonin hankkeista on ollut yrityksen valkoisten miestyöntekijöiden pakollinen monimuotoisuus- eli ns. DEI-koulutus.

Samaan aikaan Harley-Davidson on kamppaillut ostajakuntansa pienenemisen myötä, kun suuret ikäluokat alkavat poistua keskuudestamme, ja nuoremmat ikäluokat ja muut kuin perinteinen kannattajakunta, eivät ole löytäneet merkkiä omakseen.

Harley on pyrkinyt laajentamaan ostajakuntaansa myös muun värisiin, nuoriin, ja naisostajiin, mutta heikolla menestyksellä.

Vetäytyminen monimuotoisuusprojekteista tuonee uuden haasteen asiakaskunnan laajentamispyrkimyksissä.

Aiheesta aiemmin:

PERJANTAI 16.8.2024 10:21

Jälleenmyyjien mukaan Harley-Davidson puskee liikaa moottoripyöriä kauppiailleen – vanha inventaario-ongelma iskee jälleen?

MAANANTAI 29.4.2024 10:58

Harrikka ja telttaperävaunu -yhdistelmä avaa hienoja reissumahdollisuuksia kiitos kiinnostavien innovaatioiden

TIISTAI 12.3.2024 08:01

Cisse Häkkisen legendaarisella Harrikalla tuplahistoria: hankittu alun perin Poliisin käyttöön Helsingin olympialaisiin 1952