Kilpailut ajetaan seuraavissa luokissa: Superbike, Retrosuperbike, Open 1000, Superstock 600, Open 600, sivuvaunut, Fin Supersport 300, Moto 5, jokamies yli ja alle 750 cc sekä uutena luokkana Yamaha R7, missä pyörät ovat miltei identtiset ja siis kuljettajan taidot ratkaisevat.

Superbike

Superbike-luokkaa johtaa HelRCn Eemeli Lahti 80 pisteellä ja häntä haastavat turkulaiset Niko Lehtiranta 66 pisteellä ja Kenny Koskinen 56 pisteellä.

Eemeli Lahti on kerännyt mainetta ja kunniaa Englannin sarjassa muutamia vuosia sitten ja hänen ilmiömäiset suorituksensa Imatran katuradalla ovat tehneet hänestä Suomessa ajavista kuljettajista kuumimman. Viime vuonna Eemeli lähti viimeisestä ruudusta 31 Imatralla ja tuli sadekelissä voittajana maaliin.

Tänä vuonna hän johti Imatralla kaksi lähtöä , kun kilpailu lopetettiin sateen ja ulosajon takia. Taakse jäi mm. 29-kertainen Mansaaren katuradan ajojen voittaja Michael Dunlop ja moni muu kova kuljettaja.

Kun voitosta saa 25 pistettä ja lauantaina on yksi kilpailulähtö ja sunnuntaina vielä toinen lähtö, niin voitoista on jaossa vielä 50 pistettä. Eli luokan voitto on vielä avoin.

Sivarit ja Superstock 600

Sivuvaunuissa HelRCn Joni ja Tero Manninen johtavat luokkaa 77 pisteellä kun taas ensimmäiset haastajat Petri Makkula ja Jaana Soppa ovat keränneet 56 pistettä. Kolmantena ovat ikinuori Markku Artiola ja Matti Liekari.

Superstock 600 luokkaa johtaa HelRCn Rasmus Nurmi 76 pisteellä ja ykköshaastaja tulee Imatralta, Lenni Klemetti 66 pisteellä.

Tervetuloa radalle katsomaan ja kannustamaan Suomen parhaimpia kuljettajia viikonlopun SM kisoissa Botniaringillä.

Kisan järjestää HelRC, Helsinki Racing Club.