New Yorkin osavaltion Livingstonin piirikunnan lautamiehistö on päättänyt, että Harley-Davidson joutuu maksamaan 287 miljoonan dollarin, 264 miljoonan euron vahingonkorvaukset, kun yritys todettiin vastuulliseksi asiassa, joka keskittyi yhtiön takaisinkutsumiin vuosien 2019 ja 2020 trikeihin.

Päätös sisältää 120 miljoonan dollarin vahingonkorvauksen Harold Morrikselle, joka nosti kanteen H-D:tä vastaan 2019 sekä toiset 120 miljoonaa vahingonkorvauksena hänen onnettomuudessa menehtyneen morsiamensa, Pamela Sinclairin perikunnalle.

Jury myös määräsi moottoripyörävalmistajan maksamaan lisäkompensaatiota kivusta ja särystä, elämänilon menetyksestä, lääkintäkuluista sekä tulevista kivuista ja kärsimyksestä. Lisäkorvaus oli osoitettu Sinclairin perheelle, ja nosti tuomioistuimen määräämään kokonaissumman 287 miljoonaan taalaan.

Helmikuussa 2019 Morris ajoi vuosimallin 2019 Harley-Davidson Trikellään, Tri Glide Ultralla, kun se "äkkiä, selittämättömästi, odottamatta ja ilman varoitusta meni epäkuntoon ja lakkasi toimimasta".

Triken jarrut lukkiintuivat, mikä aiheutti pyörän koukkaamisen vastaantulevien kaistalle ja alas pengertä. Morris ja hänen tyttöystävänsä Pamela Sinclair loukkaantuivat lievästi tapahtuneessa.

Onnettomuuden seurauksena, joka tapahtui ennen virallista takaisinkutsua, Morris korjautti ja tarkastutti trikensä Geneseen piirikunnassa toimivassa Stan’s Harley-Davidson -liikkeessä.

Morris ja Sinclair joutuivat toiseen onnettomuuteen kesäkuussa 2020, jolloin pyörä meni taas epäkuntoon. Tämä onnettomuus aiheutti hänelle hengenvaarallisia vammoja ja aiheutti Sinclairin menehtymisen. Onnettomuus tapahtui sen jälkeen, kun Harley oli ilmoittanut takaisinkutsusta, joka koski myös Morrisin trikeä. Takaisinkutsun aiheuttaneen osan oli valmistanut Robert Bosch LLC.

Vuoden 2019 oikeudenkäynti totesi, että sekä H-D että Robert Bosch olivat olleet "piittaamattomia, kun eivät ole ilmoittaneet, varoittaneet ja opastaneet kuluttajia ja yleisöä ajoissa, riittävästi ja asianmukaisesti" moottoripyörän viasta ja takaisinvedosta.

Harley-Davidsonin edustaja kommentoi asiaa ja totesi, että yritys on "kunnioittavasti eri mieltä" juryn päätöksen suhteen ja aikoo valittaa.

Asiasta kertoi Milwaukee Business News.