Wall Street Journal raportoi tiistaina, että National Powersports Dealer Associationin Harley-Davidson-jälleenmyyjäneuvosto lähetti kirjeen jäsenilleen ja Harley-Davidsonille siitä, että H-D puskee liikaa pyöriä jälleenmyyjilleen. Liian suuri pyörävarasto – varsinkin, kun myynti on hidastunut, leikkaa yritysten voittoja ja aiheuttaa ylimääräisiä kuluja.

Kirjeessä mainitaan myös Harley-Davidsonin viimeaikaiset voitot ja sen miljardin dollarin osakkeiden takaisinostosuunnitelma.

Harley-Davidsonin tiedottajan mukaan kirjeen lähettänyt jälleenmyyjäneuvosto edustaa vain pientä osaa yrityksen jälleenmyyjäverkostosta, ja että vaikka ala yleisesti ottaen kamppailee korkojen kanssa, jälleenmyyjien voitot määräytyvät enimmäkseen heidän oman suorituskykynsä mukaan.

Harley on sanonut aikovansa supistaa jälleenmyyjien varastoja. Harleyn toisen vuosineljänneksen raportin aikoihin heinäkuun lopussa UBS:n analyytikot kyseenalaistivat, sen, mikä on "oikea taso".

H-D kertoi pyrkivänsä samaan jälleenmyyjien varastoinventaarioon kuin vuoden 2023 lopulla, mutta yritys joutui tekemään 18 miljoonan dollarin poistot vuoden 2024 ensi neljänneksellä edellisen vuoden liian suurista varastoista.

UBS:n analyytikot totesivat, että varastojen saaminen 2023 lopun tasolle laskisi sen -14 % pandemiaa edeltäneestä tasosta, kun taas vähittäismyynti on laskenut -25 % kumulatiivisesti sen jälkeen.

Osa analyytikoista kiitti H-D:tä varastoinventaarion pienentämispyrkimyksistä. Se auttaisi jälleenmyyjiä suunnittelemaan korkokulujaan ja parantamaan vuoden 2025 voittojaan.

Harley-Davidsonin osakkeen arvo on laskenut tänä vuonna tähän mennessä lähes 4 prosenttia, kun S&P 500 -indeksi on noussut noin 13 prosenttia. Asiasta kertoi Marketwatch.