Perjantain treenipäivä meni pitkälti jälleen haasteiden parissa ja pyörän säätöjen hakemisessa. Pyörä ei kuitenkaan toiminut halutulla tavalla ja tiimi päätti tehdään suurempia muutoksia lauantain aika-ajoon. Mekaanikot tekivät töitä pyörän parissa pitkälle yöhön ja lauantaiaamuna voitiin vain toivoa, että tehdyt muutokset toimivat, kun ensimmäisenä oli vuorossa suoraan yksi ja ainoa aika-ajo. Mahdollisuutta siis pyörän testaamiselle ei ollut muutosten jälkeen.

Juuri ennen superbiken aika-ajoa alkoi vesisade joten pyörän toiminta aiheutti vielä hieman enemmän jännitystä. Aika-ajo kuitenkin lähti kohtuullisesti liikkeelle ja Lehtiranta oli koko ajan viiden parhaan joukossa. Pyörä tuntui toimivan paremmin, joten suunta oli parempi. Aika-ajon loppupuolella Lehtiranta sai hyvän kierroksen alle ja nousi aivan viime hetkillä toiseksi, napaten näin ollen hyvän lähtöpaikan iltapäivän kilpailuun. Paalupaikan otti Eemeli Lahti, toisena Lehtiranta ja kolmanteen lähtöruutuun ajoi Ville Valtonen.

Superbikekisan starttia jouduttiin siirtämään hieman eteenpäin kovan sadekuuron vuoksi. Rata suorastaan lainehti paikoin vedestä. Hetken odottelun jälkeen päästiin kuitenkin matkaan. Lähtövalojen kanssa tuli jotain häikkää ennen starttia, joten matkaan lähdettiin vanhanaikaisesti lippulähdöllä.

Lehtiranta sai hyvin startin, mutta Lahti pääsi kuitenkin kärkeen ensimmäisten mutkien jälkeen. Pitkälle takasuoralle lähdettäessä myös Kenny Koskinen tuli ohitse ja samoin Ville Valtonen. Lahti kasvatti hieman johtoaan, muun porukan seuratessa tiiviisti yhdessä. Useampi kierros mentiin järjestyksessä Lahti, Koskinen, Valtonen, Lehtiranta, kunnes muutamaa kierrosta ennen maalia Eemeli Lahdelle sattui valitettava lipsahdus kärkipaikalta ja Lahti tipahti useita sijoituksissa, päästen kuitenkin jatkamaan kilpailua hiekalta.

Valtonen nousi kärkeen, Koskisen ja Lehtirannan seuratessa. Eikä mennyt kuin hetki, kun myös ikävästi Koskisen kohtaloksi koitui samainen radan kohta kuin Lahdelle ja Koskisen kilpailu päättyi siihen. Tämän myötä Lehtiranta nousi kilpailussa kakkoseksi. Kilpailu keskeytettiin kuitenkin punaisella lipulla Koskisen pyörän jäädessä huonoon paikkaan. Superbiken kisan voittoon näin ollen ajoi Ville Valtonen, toisena Lehtiranta ja kolmanneksi Heikki Mannila.

SM-pistetilanne tasoittui Kymiringin tulosten myötä ja kauden päätöskilpailussa ratkaistaan kuka vie mestaruuden tänä vuonna. Tulossa on siis todella mielenkiintoinen ja varmasti vauhdikas viikonloppu Jurvan Botniaringillä 24.-25.8. Lähde sinäkin katsomaan paikan päälle kuka vie Superbiken mestaruuden vuonna 2024.