Vaikean Alastaron jälkeen oli Juholla ns. kasvojen pesu edessään Kymiringillä. Muuten hyvä, mutta Juho ei ollut koskaan ajanut tällä uusimmalla ja todella hienolla radalla, joten kysymyksiä oli enemmän ilmoilla kuin vastauksia. Perjantaina vapaissa harjoituksissa niitä kuitenkin saatiin ja vauhti parani tasaisesti jokaisella setillä.

Lauantaina aika-ajoissa lähdettiin hakemaan kärkipään lähtöruutua, mutta edelleen kilpakumppanit ovat todella kovia lähdössä, jossa mukana myös Superstock 600-luokka. Kovan yrityksen jälkeen oman luokan P1 ja ruudukossa paikka seitsemän. Ei ihan sitä mitä haettiin, mutta tähän tyytyminen tällä kertaa.

Kisa olikin sitten taas ihan oma juttunsa. Vettä tuli välissä ihan reilusti ja rata oli märkä. Tosin juuri ennen lähtöä aurinko hieman pilkotti ja tuulikin yltyi, joten rata alkoi kuivumaan. Tiimi teki päätöksen, että saderengas eteen ja kuivan kelin nakki taakse ja Juho radalle tutustumiskierrokselle. Juho tuli takaisin varikolle ja teki jämäkän päätöksen, räpyläkumia myös taakse.

Hyvä lähtö jälleen ja tiukkaa taistelua läpi kisan sijoista 4-7. Kärkikuljettaja Lenni Klementti oli ainoa, joka lähti kuivan kelin renkailla ja se kannatti, täysin ylivoimainen voitto. Muut olivat matkassa sadekelin renkailla ja taistelivat lopussa täysin kuivaneella radalla renkaiden pidon kanssa.

Juho sai hyvin pidettyä renkaat kunnossa ja maalissa lopulta sija kuusi. Vähän jäi jossiteltavaa, sillä Juho ohitti viimeisessä kiihdytyksessä ennen maaliviivaa Rasmus Nurmen, mutta ajanotto ponderit ovat hieman eri paikoissa pyörissä, niin takkiin tuli merkittävät kuusi tuhannesosaa. Oman luokan voitto kuitenkin selkeällä marginaalilla.

– Ihan jeppis kisa ja kiva kun pääsi ajamaan tosissaan kilpaa. Vähän harmittaa, kun olisi pitänyt alussa puskea hieman kovempaa, kun olin vähän nopeampi kuin meidän ryhmän kärkikuski. Olisi ollut pienet saumat jopa top3 sijoitukseen lähdössä, koska olin lopussa hyvin kestäneiden renkaiden kanssa todella hyvässä vauhdissa. Mutta tällaista tällä kertaa ja onhan Kymiring todella hieno rata, kertoi Juho kisan jälkeen.

Juho lähtee oman luokkansa selkeässä pistejohdossa Botniaringin viimeiseen osakilpailuun, mutta ajettava on, että mestaruus povitaskuun saadaan. Siellä siis jatketaan.

Juhon matkaa maailman huipulle voi seurata ja kannustaa Facebookissa JK36 Racing tai Instagramissa juho.kantola.