Ensimmäisessä alkuerässä Saku Purtilo pääsi rangaistuslinjalle lähtöruudukon taakse otettuaan varaslähdön. Kielimuurin takia nuori ja innokas kuljettaja tulkitsi lähtövalon toiminnan väärin. Tämä ei onneksi pilannut kilpailupäivää pahemmin Purtilon oltua maalissa erän toisena. Kun lähtövalo oli kantapään kautta saatu lihasmuistiin niin loput kolme alkuerää sujuivat ilman ylimääräisiä kommelluksia Purtilon ollessa erän lopussa toisena. Alkuerien toiset sijat oikeuttivat suoraan paikkaan finaalin eturiviin.

Kisan rata oli yksilinjainen ja liukas sen ulkopuolelta.

Kisan rata oli yksilinjainen ja liukas sen ulkopuolelta.

Finaalin startissa Purtilo ei meinannut löytää riittävästi pitoa takarenkaalle radan ollessa hyvin yksilinjainen ja linjan ulkopuolelta todella liukas. Ensimmäisen kaarteen jälkeen Purtilo oli neljäntenä. Kierrosta myöhemmin nuori kuljettaja väänsi itsensä väkisin sisältä kolmanneksi päästen kakkosena ajaneen takarenkaaseen kiinni. Taistelu toisesta ja kolmannesta sijasta jatkui tiukkana läpi koko finaalin ratketen vasta ruutulipulla, jonka Purtilo ohitti aivan toiseksi tulleen imussa kolmantena.

Kisat sujuivat Sakun osalta hienosti, kun ensin lähtövalojen toiminta oli opeteltu kantapään kautta.

Kisat sujuivat Sakun osalta hienosti, kun ensin lähtövalojen toiminta oli opeteltu kantapään kautta.

Syntymäpäiviään Slanyn radalla viettänyt Purtilo oli ensimmäinen suomalainen kuljettaja Tsekin flat track -sarjassa. Lasse Kurvinen oli vinkannut että Tsekkien flat track-sarja on kovatasoinen. Nuori kuljettaja oli tyytyväinen neuvoon kilpailujärjestelyjen sekä toiminnan ollessa selkeästi lähempänä MM-sarjaa kuin muissa tähänastisissa kilpailuissa. Rata oli todella kova ja pito oli lähes samaa luokkaa kuin asfaltilla, luokkia oli vähemmän ja aikataulu kireämpi. Osallistuminen kilpailuun oli hyvä kokemus MM-tavoitteita ajatellen eikä ajettu kolmas sija pääluokassa ollut huono debyytti.

Saku podiumilla.

Saku podiumilla.

Loppukesän Euroopan road trip jatkuu kohti Norjaa, jossa ajetaan 17.8. Skienissä flat trackin PM-sarjan viimeinen osakilpailu. Purtilolla on hyvä mahdolisuus toistaa viime vuoden kolmas sija sarjassa hänen ollessaan neljäntenä vain pisteen edellä olevan takana.

Aiheesta aiemmin:

SUNNUNTAI 4.8.2024 19:06

Saku Purtilo kolmanneksi Hollannin flat track -sarjan TT-osakilpailussa

TIISTAI 21.5.2024 08:01

Flat track: Saku Purtilolta vakuuttava suoritus Hollannin mestaruussarjan toisessa osakilpailussa

SUNNUNTAI 12.5.2024 08:01

Flat Track: Hyvinkään speedwayovaalilla tehtiin lauantaina suomalaista ratalajihistoriaa