Lenni Klemetti voitti kisan näytöstyyliin.

Treeneissä Lenni Klemetti pääsi nopeasti todella hyvään vauhtiin. Jousitusta jouduttiin hieman säätämään, että saataisiin rengas kestämään kisoja silmälläpitäen. Säädöt onnistuivat ja Lenni ajoikin treeneissä jo reilusti alle oman ennätyksensä.

Lauantaina aamupäivällä oli aika-ajojen vuoro. Lenni jatkoi siitä, mihin perjantain treeneissä jäi, ja ajoi yli kaksi sekuntia alle oman ennätyksensä sekä paalulle reilulla marginaalilla seuraaviin. Aika-ajojen ykkönen siis Lenni, toinen Niko Tanskanen ja kolmas Tuomas Kesti.

Lenni Klemetti Kymiringilla.

Lenni Klemetti Kymiringilla.

Kilpailulähtöön saatiin vähän lisämaustetta, kun aika-ajojen jälkeen alkanut rankkasade kasteli koko radan. Sade kuitenkin loppui ennen starttia ja rata alkoi kuivua pikkuhiljaa. Muutamia minuutteja ennen varikon portin aukeamista rata oli vielä kauttaaltaan märkä / puolihullu. Tiimissä oltiin sitä mieltä, että rata on jo slickseillä ajettavassa kunnossa tai ainakin muuttuu sellaiseksi nopeasti.

Kilpailu alkoi wet-racena, jolloin kilpailijoille annetaan kolme treenikierrosta pohjille ennen starttia. Lenni kävi tarkistamassa ensimmäisen kierroksen sadekelin renkailla. Todettuuaan, että koko rata oli samanlaisessa kunnossa (kuivumaan päin), tuli hän varikolle vaihtamaan slicksit alle ja lähti lämmittelykierrokselle muiden perään.

Starttiviivalla katseltiin, että taitaa olla ainoa, kun lähti slickseillä kisaan. Tämä toi tietysti pientä lisämaustetta hommaan. Tosin oltiin varmoja että slicksi toimii. Ainut riski oli, että kisan aikana alkaa satamaan, kisaa ei silloin sateen vuoksi enää keskeytetä.

Lenni podiumilla. Riskipeli slikseillä kannatti.

Lenni podiumilla. Riskipeli slikseillä kannatti.

Lenni otti kohtalaisen startin ja oli toinen - kolmas ekojen mutkien jälkeen. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Lenni johti kilpailua ja tämän jälkeen ajoi muilta horisonttiin. Slickseillä pystyi turvallisesti ajamaan monta sekuntia kovempia kierrosaikoja kuin sadekelinrenkailla. Maalissa Lennillä oli toiseksi tulleeseen Tuomas Kestiin 14.5 sekuntia ja kolmanneksi parasta vauhtia pitäneeseen Valtteri Koposeen eroa kertyi jo 35.7 sekuntia.

Vähän oli tuuriakin matkassa, sillä heti ruutulipun liehuttua alkoi uudelleen satamaan. Mutta nyt oli nappisuoritus tähän väliin.

Iso kiitos taas yhteistyökumppaneille, mekaanikoille, kuskille perheineen sekä kisanjärjestäjälle sekä talkoolaisille huikeasta viikonlopusta, Kiitos!

24.-25.8 ratkotaan SM-mitalien värit Botniaringillä. Tervetuloa seuraamaan RR-kauden huipennusta Pohjanmaalle!

Lenni Klemetti.

Lenni Klemetti. Seuraavan kerran kisaamassa Botniaringillä Jurvassa.