Uutisoimme hiljattain, että Norton Motorcycle lupasi esitellä kuusi uutta mallia seuraavan kolmen vuoden aikana. Pyörät tulevat myyntiin Euroopan lisäksi myös Intiassa, ja lisäksi osa Nortonin pyöristä valmistetaan Intiassa.

Asiasta enemmän tässä jutussa: Ikoninen 126-vuotias brittimerkki julkistaa kuusi kokonaan uutta moottoripyörämallia seuraavan kolmen vuoden mittaan

AutoCar India on haastatellut TVS Motorin toimitusjohtajaa Sudarshan Venua, joka kertoi, että TVS on laajentamassa valmistus- ja tuotantoketjuaan vahvistaakseen Englannissa toimivan Nortonin liiketoimintaa.

Nortonin ensimmäiset uudet, TVS:n omistuksessa valmistetut mallit julkistetaan ensi vuoden mittaan. TVS aloittaa niiden valmistuksen myös Hosurissa, Intiassa. Samanaikaisesti tuotanto jatkuun Nortonin uudella tehtaalla Solihullissa.

Toimitusjohtaja Venu uskoo, että TVS tuo mukanaan korkealuokkaisen valmistuksen osaamista, jota se käyttää tukeakseen Nortonia. Samalla pyörien design, markkinointi ja kehitystyö tehdään eurooppalaisten mieltymysten mukaan Euroopassa. Tavoitteena ovat premium-luokan uniikit Norton-tuotteet.

Norton ei ole ainoa eurooppalainen premium-brändi, joka valmistaa moottoripyöriä kotimaansa ulkopuolella. Sekä Triumphin että Ducatin tuotannosta osa valmistetaan Thaimaassa, ja TVS valmistaa mm. BMW:n 310 com3-malliston ja CE 02 -skootterit. BMW:n tuotteet on lisäksi suunniteltu yhteistyössä TVS:n kanssa.

Tähän mennessä ei juuri ole tietoa siitä, mihin segmenttiin tulevat Nortonit sijoittuvat, mutta tavoitteena on premium-luokka. Jos niille halutaan menekkiä Intiassa, kuutiotilavuus voisi olla jossain 650 kieppeillä. Mutta ennustaminen on epäkiitollinen laji, joten oletus voi olla hyvinkin väärä.

Hyvä uutinen lienee tuotteen valmistaminen myös tai mahdollisesti kokonaan Intiassa. Se kertoo siitä, että mallille haetaan valmistus- ja kysyntävolyymia, joka saattaa pitää hinnat kilpailukelpoisina muiden vastaavien tarjolla olevien tuotteiden kanssa.