Sam Sunderlandin hieno ura sisältää kaksi maailmanmestaruutta ja kaksi Dakar-rallin voittoa. Ensin 2017 KTM:n tehdastallissa ja sitten 2022 GasGasin tehdaskuljettajana. Sunderland saavutti myös kaksi Dakarin pronssisijaa KTM:n tehdaskuljettajana vuosina 2019 ja 2021.

Sunderland liittyi KTM:n tiimin palvelukseen ensi kerran vuonna 2014 ja vuonna 2022 Sunderland siirtyi KTM:ltä sisaryrityksen GasGasin  tehdaskuljettajaksi. Hän voitti samana vuonna Dakarin lisäksi Rally Raidin maailmanmestaruuden GasGas RX450F:llä. Dakar-voitto oli ensimmäinen GasGasin historiassa.

Sam Sunderland kommentoi vetäytymistään ammattimaisesta moottoripyöräurheilusta seuraavasti: ”Kiitollisuudella, nöyryydellä, hieman surullisena, mutta ilman katumusta, ilmoitan vetäytyväni moottoripyöräilystä urallani, josta haaveilin kerran. Kahden maailmanmestaruuden voittamisesta kahteen Dakar-voittooni se on ollut uskomaton matka. Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat olleet mukana tässä tarinassa, ja odotan innolla pysymistäni lähellä joukkuetta ja osallistuvani heidän kilpailupyrkimyksiensä tukemiseen tulevaisuudessa."

Red Bull GasGasin tehdastiimi onkin kiitollinen Sunderlandille yhteistyöstä tämän kanssa. Hän jatkaa työskentelyä tiimin kanssa hyödyntäen laajaa kokemustaan ​​tuki- ja kehitystehtävissä.

GasGasin rallitiimin päällikkö Andreas Hölzl totesikin: ”Haluamme kiittää Samia hänen ajastaan ​​Red Bull GasGas Factory Racingin parissa. Puhun koko tiimin puolesta, kun sanon, että olemme surullisia kuullessamme, että Sam on vetäytymässä kilpailemisesta, mutta kunnioitamme täysin hänen päätöstään ja kiitämme häntä kaikesta, mitä hän on tehnyt hyväksemme vuosien varrella. Sen lisäksi, että Sam on ilmiömäinen kilpailija, hän on fantastinen henkilö – aina tukeva, motivoiva ja todellinen joukkuepelaaja. Hän on valtava osa GasGas-perhettä, ja odotamme innolla, että voimme työskennellä hänen kanssaan uudelleen uusilla ja jännittävillä tavoilla tulevaisuudessa."

Sam Sunderland ja kunniamerkkejä miehen komealta uralta.

Sam Sunderland ja kunniamerkkejä miehen komealta uralta.