Valsarnalle murskatappio vieraissa torstaina

Valsarnan taival Allsvenskanissa jatkui torstaina vierasottelulla sarjan kärkijoukkuetta Solkatternaa vastaan. Rata Karlstadissa oli haastavassa kunnossa, mutta kilpailu ajettiin loppuun.

Avauserässä Jesse Mustonen piti vierailijaa pystyssä komealla erävoitolla. Sen jälkeen voittajasta ei ollut epäilystä. Kotijoukkue voitti murskaavasti 58-31. Jesselle viidestä erästä kaksi erävoittoa ja yhdeksän pistettä.

- Rajusti tuli pataan. Joukkue kaipaa Lindbäckiä kovasti. Rata oli tänään heikossa kunnossa, isoja reikiä, kalkkiviivaa siirrettiin jne. Eka erä oli minulta hyvä. Viimeisessä erässä ajoin liian sisältä ja vastustaja tuli ulkoa ohi. Huomenna ajetaan kotona, siellä pitää pystyä parempaan, kommentoi Jesse Mustonen.

Valsarnalle kotitappio Solkatternaa vastaan

Valsarnan kausi Allsvenskanissa jatkui perjantaina kotona Solkatternaa vastaan. Edellispäivänä sarjakärki oli kotonaan kiveäkin kovempi, joten Valsarnalla oli ryhtiliikkeen paikka.

Avauserä oli jälleen joukkueen kapteenilta Jesse Mustoselta vahva. Startista kärkeen ja erävoittoon. Solkatternan tähtikuljettaja Victor Palovaara tuli varjona perässä, mutta ohi ei päässyt.

Tämän jälkeen Solkatterna näytti, miksi se johtaa Allsvenkania reilusti. Joukkue alkoi erä erältä kasvattamaan piste-eroa ja lopulta voitto vierailijoille pistein 53-37. Tappioputken myötä Valsarna on pudonnut tällä hetkellä playoffien ulkopuolelle. Solkatterna puolestaan jo varmisti runkosarjan voiton, vaikka kolme ottelua on vielä jäljellä.

Jesse ajoi viidestä erästä yhden erävoiton ja neljä kakkossijaa, yhteensä 11+1 pistettä. Mies oli joukkueensa paras pistemies yhdessä Jonathan Ejnermarkin kanssa.

- Sama kaiku askeleilla, taas tuli pataan ja oikeen kunnolla. Nyt pitää saada kurssi käännettyä. Näin ei voi jatkua tai kausi päättyy surkeasti. Omasta suorituksesta, eka erä oli hyvä. Seuraavissa erissä pyörä suti liikaa. Viimeiseen erään tehtiin säätöjä ja ne toimi, Mustonen kommentoi.